Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
piskota Membru

Data inscrierii: 01 Ian 2009 Mesaje: 382
|
Trimis: 22 Mar 2009 21:05 Download mesaj |
Titlul subiectului: cooler. merita la ccd? |
|
|
|
buna. nu demult am cumparat un webcam philips spc900nc. de atunci mi-a fost in minte sa construiesc o alta carcasa pentru chip, si sa bag si un cooler la fund. am facut. dar inaninte sa mut chipul doream sa intreb daca merita osteneala si sa stric carcasa originala, care poate fi vanduta mai tarziu, sa sa nu stau pe ganduri, ca fiecare grad conteaza. voi ce experiente aveti legat de aceasta tema. multumiri.
Ultima modificare efectuata de catre piskota la 22 Mar 2009 21:31, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
piskota Membru

|
Trimis: 22 Mar 2009 21:15 Download mesaj |
Titlul subiectului: carcasa |
|
|
|
carcasa cu coolerul..
Descriere: |
|
Marime fisier: |
67.94 kb |
Vizualizat: |
de 3218 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
hans602 Membru

Data inscrierii: 27 Dec 2006 Mesaje: 812
|
Trimis: 22 Mar 2009 21:16 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Piskota la fiecare scadere a temperaturii ccd-ului cu 6 grade
scada zgomotul pe jumatate.Nu prea inteleg ce ai facut,
ca sa scazi temperatura sub mediul inconjurator trebuie
sa racesti activ(element Peltier).
Clear sky Hans
PS am raspuns in acelasi timp dar vad ca nu ai element Peltier.
|
|
Sus |
|
 |
piskota Membru

|
Trimis: 22 Mar 2009 21:27 Download mesaj |
Titlul subiectului: ...... |
|
|
|
am inteles:) desi am vazut ca unii baga numai un cooler si umbla aerul aiurea. dar adevaratul sens pentru cooler ar fii pentru elementul peltier.nu? totusi nu strica nici pentru a raci echipamentul aflat in folosinta. ?
|
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9699
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 22 Mar 2009 23:50 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
elementul peltier este cel folosit la răcitoarele de camping?
|
|
Sus |
|
 |
keystar Membru

Data inscrierii: 22 Oct 2007 Mesaje: 90
|
Trimis: 23 Mar 2009 08:59 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: cooler. merita la ccd? |
|
|
|
piskota a scris: | buna. nu demult am cumparat un webcam philips spc900nc. de atunci mi-a fost in minte sa construiesc o alta carcasa pentru chip, si sa bag si un cooler la fund. am facut. dar inaninte sa mut chipul doream sa intreb daca merita osteneala si sa stric carcasa originala, care poate fi vanduta mai tarziu, sa sa nu stau pe ganduri, ca fiecare grad conteaza. voi ce experiente aveti legat de aceasta tema. multumiri. |
Daca nu modifici camera pentru expuneri lungi nu te chinui sa faci ceva. La timpul maxim de expunere pe care il are webcamul nu iti trebuie racire nici daca afara sunt 30 grade.
Iti zic din proprie experienta. Am stricat un webcam Philips pt ca nu am aflat (citit) unde trebuie racire.
Racirea foloseste la chipurile cu expunere mai mare de 15 secunde. Un webcam nu ajunge nici macar la 3 secunde.
Tot din proprie experienta am ajuns la concluzia ca e mai bine sa iti cumperi o camera cu expunere lunga si gata racita. Orice interventie poate duce la defectiuni ireparabile.
Eu in prima faza am cumparat o camera cu expunere de 60 sec si fara racire. M-am chinuit sa o racesc si cu element peltier, dar nu am facut decat sa aduc niste puncte negre pe imagine si zgomotul nu s-a redus semnificativ. Asa ca am facut un efort si am dat peste 1000 euro si am luat o "scula" cu 6 mega pixeli si racire de -20 grade. Mentionezi ca prima camera 1,2 mega pixeli m-a costat 740 euro si acum o vand cu 220 euro.
Pentru o diferenta de 400 euro am trecut la 6 MP si racire pe masura. Vezi ca o vand si pe asta la sectiunea Bazar->Vinde.
|
|
Sus |
|
 |
piskota Membru

|
Trimis: 23 Mar 2009 11:31 Download mesaj |
Titlul subiectului: ..... |
|
|
|
da am vazut ca este de vanzare:) foarte util ceea ce ai scris keystar, ca daca zici ca deja ai stricat si tu o camera, momentan iau si eu mai moale:) ramane eterna problema> calitatea costa! keystar. daca mai ai obiectivul original de la webcamul philips stricat:) il cumpar, ca al meu a venit fara.... oricum la acest chip sony nu e recomandat folosinta sub 0 grade C. deci se poate strica din start, daca e supra-racit.
|
|
Sus |
|
 |
|