| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
costelus Membru

Data inscrierii: 16 Dec 2008 Mesaje: 51
|
Trimis: 03 Apr 2009 02:37 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Salut |
|
|
|
| Am reusit sa vin de la observati,desi la mine vantul mai bate in rafale cerul s-a mentinut senin.Am observat doi Quasari 3C273 Vir si MARK 421din UMA, o nova mai recenta QZ VIR in plus am reusit sa observ optic trei surse puternice de raze X din galaxie HZ HER sursa din Hercules si puternica sursa din CYG unde se presupune ca este si o gaura neagra V1357 CYG foarte aproape de Eta CYG, in sfarsit am reusit sa observ optic cea mai puternica sursa de raze X din Galaxie V818 SCO in Scorpion.Astea ar fi obiectele mai interesante in afara de variabile si o multime de Galaxii din LEO, UMA,VIR.Ca observati mai interesante m-am ocupat de cateva Galaxi prolfice in supernove din UMA, NGC 2841,NGC 3690 din pacate se obseva lipsa clara a echipamentului pentru asemenea observati,in rest am incercat cautarea novelor din Galaxie la care echipamentul de observati s-a dovedit suficient,aici fac un apel pentru cei care vor sa faca observati regulate sa ma contacteze sa incercam sa inpartim zonele interesante pentru un efort de cautare colectiv.Observatile le-am facut cu telescopul de 12"si telescopul de 8". |
|
| Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 03 Apr 2009 07:20 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Re: Salut |
|
|
|
Costelus taica, esti cam glumet din fire ...
| costelus a scris: | | Ca observati mai interesante m-am ocupat de cateva Galaxi prolfice in supernove din UMA, NGC 2841,NGC 3690 din pacate se obseva lipsa clara a echipamentului pentru asemenea observati,in rest am incercat cautarea novelor din Galaxie la care echipamentul de observati s-a dovedit suficient ... |
Sa inteleg ca ai observat lipsa echipamentului pentru observatii ... (Poate ai vecini niste olteni si ti-l furara ) Ai incercat "cautarea novelor din Galaxie la care echipamentul de observati s-a dovedit suficient" ... Adica? Ai gasit vreo cateva nove? Inteleg ca ai observat si surse de radiatii X ... Dar GAMA? Ai grija la ochi taica sa nu-ti cauzeze  |
|
| Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3721
|
Trimis: 03 Apr 2009 07:30 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Cred ca va dati seama ca Costelus traieste profund inca ziua de 1aprilie  |
|
| Sus |
|
 |
costelus Membru

|
Trimis: 03 Apr 2009 07:35 Download mesaj |
|
|
|
Salut ,am zis ca am incercat sa observ exsistenta unor posibile supernove dar fara echipament fotografic nu este posibil asta in alte galaxii ,iar la cautarea de nove in Galaxia noastra este suficient si un binoclu, asta nu presupune ca am si gasit ceva .In plus sursele de raze X le -am observat vizual prin telescop ca altfel nu aveam cum ,a-mi pare rau ca nu m-am facut inteles din prima .  |
|
| Sus |
|
 |
octopus Membru

Data inscrierii: 18 Ian 2009 Mesaje: 223
Motto: Carpe diem! Localitate: Targoviste
|
Trimis: 03 Apr 2009 08:45 Download mesaj |
|
|
|
| Da cu quasarii cum a fost ? |
|
| Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 03 Apr 2009 10:20 Download mesaj |
|
|
|
De unde te-ai documentat in legatura cu pozitia acestor obiecte ? _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200 |
|
| Sus |
|
 |
costelus Membru

|
Trimis: 03 Apr 2009 11:17 Download mesaj |
|
|
|
| Cu Quasari este usor pentru ca astia sant luminosi adica au intre 12.5 si 13 mag vizuale si este usor chiar si pt cel de 8",ne mai vorbind de cel de 12".In legatura cu celelalte obiecte am citit eu mai demult o carte Astronomia Invizibilului de Ion Todoran pozitile obiectelor le-am luat de pe net si hartile le-am generat cu Sky Map pro 10. |
|
| Sus |
|
 |
|