Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234015 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1204
|
Trimis: 20 Noi 2008 14:55 Download mesaj |
Titlul subiectului: Cateva imagini |
|
|
|
La adresa urmatoare gasiti cateva imagini realizate de mine acum 1 saptamana. Imaginile sunt realizate prin filtrul de luminanta doar. Astept opinii de la cei cu experienta in astrofoto.
http://www.skywatcher.ro/Educatie/galerie.htm _________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1204
|
Trimis: 21 Noi 2008 23:47 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Am mai procesat putin imaginile fata de cele de acum 2 zile, zgomotul este mai redus, iar detaliile ies mai bine in evidenta. _________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3625
|
Trimis: 22 Noi 2008 12:19 Download mesaj |
|
|
|
Salut! monturile duc bine la poze fiind ne ghidate. dar lipsa nuantelor de gri se observa la majoritatea stelelor, parca sunt doar cerculete rotunde albe total, doar diametru diferit ne sugereaza magnitudinea.
La Pleiade cu expunere mai lunga 200-300 sec ar iesi si norisorii stratificati. Asteptam si culori . (sa vedem lipsa aberatiilor la refractoare)
Spor la poze si cer senin! |
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 17 Dec 2008 16:42 Download mesaj |
|
|
|
Salut,
Camera e intr-un fel ca a mea fara anti-blooming-gate de aceea as recomanda folosirea ei la maxim. Observ ca ai reglat astfel expunerile incat aparitia primului spike de blooming sa coincida cu sfasitul expunerii (sau e coincidentza insa ma indoiesc de acest lucru). La inceput am facut si eu cam acceasi greaseala sa zic asa, nu ma intelege gresit nu e o abordare rea mai ales pentru M45, acolo cred ca asta este procedura corecta. Insa pentru diferite obiecte se intampla ca acest efect de blooming sa nu deranjeze pentru ca nu se produce in obiectul fotografiat ci in apropierea lui, vezi cazul M33.
Pentru eliminarea blooming-ului din experienta proprie pot spune ca MaximDL are un efect antiblooming mai prost pus la punct decat efectul similar din DeepSkyStacker aici vorbesc de versiunea MaximDL 4.xx si nu de versiunea 5.xx.
Deoarece observ ca faci expuneri neghidate (poate acesta este si motivul setarii duratei expunerilor) atunci pentru a obtine imagini mai curate sunt necesare cat mai multe expuneri dar banuiesc ca acest lucru il stii deja.
Mie cel mai mult imi place M33-ul insa pentru acest obiect sunt necesare expuneri mai lungi. Am atacat si eu M33-ul insa merg cu expuneri de 300 pana la 600 secunde folosind un asa numit APO de la TS de 90/500 mm.
Si inca incearca totusi ca modifici valoarea de negru a fundalului, daca fundalul este negru pur sau aproape negru pur imaginea nu va fi perceputa ca fiind estetica. Teoretic fundalul este negru atunci cand este vazut fara atmosfera insa acest lucru nu este normal pentru om.
Poate te ajuta cumva: eu fac expunerile si incep prelucrarea lor cel mai devreme in urmatoarea zi (esti ceva mai critic astfel cu imaginile), la prelucrea cadrelor individuale folosesc MaximDL pentru functiile de flatenen si similare iar stacarea si eliminarea efectului de blooming precum si corectia prin dark-uri folosesc DeepSkyStacker. Imaginea obtinuta o salvez ca si FIT fara corectii iar in Photoshop fac corectiile de rigoare.
Remarca: obtinerea de flat-uri la camere fara antibloomig gate este ceva mai anevoioasa deoarece sunt mult mai sensibile decat cele normale iar de multe ori chiar si la expuneri cu durata minima imaginea este saturata mai ales daca camera are un shutter mecanic (precum a mea).
Sper sa iti fie de folos. Daca pot sa te mai ajut cumva cu draga inima
Numai bine
Emil |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|