Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Oliver Dragan Membru

Data inscrierii: 04 Iul 2008 Mesaje: 1616
Motto: Inima are ratiunile ei pe care ratiunea nu le cunoaste. Localitate: Braila
|
Trimis: 12 Dec 2008 14:08 Download mesaj |
Titlul subiectului: Cea mai mare si luminoasa Luna din ultimii 15 ani |
|
|
|
In aceasta seara Luna se va afla la cel mai mic perigeu din 1993 pana azi,
fiind asadar cu 30% mai luminoasa si cu 14% mai mare decat in mod normal.
Sper ca voi sa aveti noroc de un cer senin. Aici la Constanta nu cred ca voi reusi sa vad ceva.
http://news.nationalgeographic.com/news/20...-moon.html
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 12 Dec 2008 16:23 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Ar merita facuta un fel de "astrometrie" (mai grosiera ). Iata la ce m-am gandit eu: o fotografie in seara asta si apoi alta, la Luna plina din luna (calendaristica) urmatoare. Ambele imagini luate cu exact aceleasi setari (distanta focala, deschidere a diafragmei, sensibilitate a receptorului).
Sau, daca preferati, o fotografie azi si una peste inca 1 an. Dar cred ca se vor observa diferentele si de la o luna la alta (calendaristic vorbind...).
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
Oliver Dragan Membru

Motto: Inima are ratiunile ei pe care ratiunea nu le cunoaste. Localitate: Braila
|
Trimis: 12 Dec 2008 16:58 Download mesaj |
|
|
|
In acel articol scrie ca cel mai mare apogeu al Lunii in acest an va fi pe 26 decembrie (cu vreo 50 de mii de km mai mult decat acest perigeu).
Deci, o fotografie acum cu anumite setari si o fotografie atunci cu aceleasi setari ar trebui sa ne ofere o comparatie. DAR, din pacate, Luna se afla langa Soare pe cer la acea data.
|
|
Sus |
|
 |
red giant Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2007 Mesaje: 424
|
Trimis: 12 Dec 2008 17:02 Download mesaj |
|
|
|
Dacă faci zilnic, poți obține o animație trăznet în care surprinzi în plus și fazele și librația.
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 12 Dec 2008 17:11 Download mesaj |
|
|
|
Toata treaba asta imi aduce putin aminte de o povestioara de-a lui Larry Niven (Inconstant Moon) dupa care s-a turnat si un episod din seria "La limita imposibilului"...
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
Oliver Dragan Membru

|
Trimis: 12 Dec 2008 19:57 Download mesaj |
|
|
|
A vazut cineva Luna in seara asta? Cum e?
La Constanta e innorat tare....
|
|
Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 12 Dec 2008 20:13 Download mesaj |
|
|
|
Nu prea ai cum sa iti dai seama de diferenta. Aici se vede printre nori, si nu mereu.
_________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200 |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

|
Trimis: 13 Dec 2008 02:34 Download mesaj |
|
|
|
Legile lui Murphy isi fac de petrecanie intre ele asa ca la noi, evident, ploua.
|
Sus |
|
 |
Abel Cavași Membru

Data inscrierii: 17 Iul 2006 Mesaje: 2527
Motto: Un șchiop mergând pe drumul drept ajunge înaintea celui rătăcit care aleargă. (Spinoza) Localitate: România, Satu Mare
|
Trimis: 13 Dec 2008 09:06 Download mesaj |
|
|
|
Eu am văzut-o cu ochiul liber întreagă, fiind senin aproape toată noaptea. A fost superbă! Te cufundă într-o mie de gânduri...
_________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 13 Dec 2008 11:57 Download mesaj |
|
|
|
libratie:
Descriere: |
|
Marime fisier: |
979.31 kb |
Vizualizat: |
de 7690 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Abel Cavași Membru

Data inscrierii: 17 Iul 2006 Mesaje: 2527
Motto: Un șchiop mergând pe drumul drept ajunge înaintea celui rătăcit care aleargă. (Spinoza) Localitate: România, Satu Mare
|
Trimis: 13 Dec 2008 12:13 Download mesaj |
|
|
|
Mă înclin cu respect în fața muncii aceluia care a realizat și coroborat fotografiile pentru a ne pune nouă la dispoziție pe tavă o asemenea mișcare importantă a Lunii .
_________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 13 Dec 2008 15:24 Download mesaj |
|
|
|
Din pacate nu sunt eu acela Am gasit acum mai mult timp pe net imaginea, am dat-o jos si din pacate nu mai stiu numele autorului. Dar ... asta e ... sper sa nu se supere nimeni si sper sa va placa cel putin la fel de mult cum mi-a placut si mie.
|
|
Sus |
|
 |
|