| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 2070
|
Trimis: 15 Mar 2026 17:09 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Cel mai bun binoclu din lume |
|
|
|
Titlul spune deja mare parte din scopul acestei cautari ce poseda tinerețe fara batranete.🙂
Ce credeti, care e cel mai bun binoclu de pe acest Pamant?
|
|
| Sus |
|
 |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3400
|
Trimis: 15 Mar 2026 17:50 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Cel mai bun la ce? Nu exista asa ceva care sa indeplineasca dorintele tuturor in acelasi timp! Nu este un model anume de la Zeiss, Swarovski, Leica, Fujinon, Nikon etc. care sa fie cel mai bun din lume. Dar putem spune sigur ca, binoclul pe care il foloseti cel mai des, ala este cel mai bun pentru "tine" dupa preferintele subiective ale fiecaruia! Nu ala din vise si pareri (reviewuri, reclame mascate sau nemascate) ci ala care te serveste la datorie. Este o vorba printre fotografii jurnalisti: "cel mai bun aparat foto este ala pe care-l ai la tine cand ai nevoie sa faci o fotografie". Zicala asta este valabila si la instrumente optice!
_________________ Un binoscop mare, o lunetă ED mica, un Maksutov rusesc și ceva binocluri mici si foarte mici!
Fără nemurire nu există adevăr! |
|
| Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9972
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 15 Mar 2026 18:11 Download mesaj |
|
|
|
CristiB
Stiu ca nu-ti place metafizica dar fa te rog un efort de rabdare la ce incerc sa-ti spun.
Cautarea binoclului suprem nu are sfarsit.
Unii au gasit deja cel mai bun binoclu din lume, vezi poza atasata.
Sunt convins ca nu exista binoclu mai bun ca acesta.
In esenta insa, cel mai bun binoclu din lume nu exista. Deoarece un binoclu nu ''este'' ci ''devine'' cel mai bun, prin stapanul sau.
Asadar va urez drum bun in cautarea lui ! Eu insa n-o sa va insotesc, stau acasa deoarece am cateva dintre cele mai bune binocluri din lume - unul este chiar de la tine.
Mircea
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
291.43 kb |
| Vizualizat: |
de 223 ori |

|
_________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 15 Mar 2026 18:50 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc pentru aceasta ,,marturisire'" dar cel mai bun binoclu din lume exista.
| Mircea Pteancu a scris: | CristiB
Stiu ca nu-ti place metafizica dar fa te rog un efort de rabdare la ce incerc sa-ti spun.
Cautarea binoclului suprem nu are sfarsit.
Unii au gasit deja cel mai bun binoclu din lume, vezi poza atasata.
Sunt convins ca nu exista binoclu mai bun ca acesta.
In esenta insa, cel mai bun binoclu din lume nu exista. Deoarece un binoclu nu ''este'' ci ''devine'' cel mai bun, prin stapanul sau.
Asadar va urez drum bun in cautarea lui ! Eu insa n-o sa va insotesc, stau acasa deoarece am cateva dintre cele mai bune binocluri din lume - unul este chiar de la tine.
Mircea |
E un porro.....
|
|
| Sus |
|
 |
Daniel Simion Membru

Data inscrierii: 22 Ian 2012 Mesaje: 476
|
Trimis: 15 Mar 2026 21:01 Download mesaj |
|
|
|
| Sigur este unul pe care nu il am.
|
|
| Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010 Mesaje: 3000
Motto: telescopul scuza mijloacele Localitate: Shatra Neamtz
|
Trimis: 16 Mar 2026 00:05 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Re: Cel mai bun binoclu din lume |
|
|
|
| CristiB a scris: | | ...Ce credeti, care e cel mai bun binoclu de pe acest Pamant? |
Sig Sauer P220 !
_________________ Hai noapte , hai !! |
|
| Sus |
|
 |
tudor Moderator

|
Trimis: 16 Mar 2026 00:34 Download mesaj |
|
|
|
Eu stiu care este, dar nu va zic
_________________ Un binoscop mare, o lunetă ED mica, un Maksutov rusesc și ceva binocluri mici si foarte mici!
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 16 Mar 2026 08:49 Download mesaj |
|
|
|
| tudor a scris: | | ...Cel mai bun la ce?... |
Cel mai bun la observatiile astro. Credeam ca s-a inteles lucrul acesta pentru ca suntem pe un astfel de forum.
Sunt multi astronomi amatori ce spun ca asta ar fi cel mai bun binoclu din lume in acest moment.
Toti cei ce au folosit un astfel de instrument pentru a observa cerul spun ca experientele sunt unice si ca nu au mai trait asa ceva cu un alt binoclu.
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
119.95 kb |
| Vizualizat: |
de 128 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
Daniel Simion Membru

Data inscrierii: 22 Ian 2012 Mesaje: 476
|
Trimis: 16 Mar 2026 08:58 Download mesaj |
|
|
|
| Un 10x50 este cel mai bun binoclu de astronomie din lume? Nu știu ce să zic. De ce nu este mai bun un Nikon 18x70, de exemplu? Sau un Fujinon 25x150?
|
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 16 Mar 2026 09:05 Download mesaj |
|
|
|
Se pare ca acest binoclu are un pronuntat caracter 3D. Celelalte nu au asa ceva. Utilizatorii sunt foarte incantati de acest efect 3D. Ei vorbesc despre o imersie printre campurile de stele, ca si cum te-ai plimba la propriu printre ele.
Eu nu am avut pana acum ocazia sa-l testez, dar cine mai stie, poate anul asta se rezolva.🙂
|
|
| Sus |
|
 |
tudor Moderator

|
Trimis: 16 Mar 2026 12:07 Download mesaj |
|
|
|
Seria WX este foarte buna și ar fi putut fi un pretendent la titlu, dar nici un binoclu nu poate avea eticheta "cel mai bun din lume".
3d la astronomie nu exista pentru ca privesti la infinit. Unde mai pui ca acest binoclu este Roof, nu este Porro, deci și pe terestru nu are 3d-ul unui porro.
Insa, acest binoclu iese in evidenta nu cu 3d, ci cu campul aparent extraordinar de mare (90 grade) si, in acelasi timp, păstrându-și rezolutia mare până la margini. Aceasta serie WX este o etalare de forță inginereasca a opticienilor Nikon. E un fel de demonstrare ca se poate camp mare si claritate pana pe margini. Dar pretul platit este o transmisie a luminii mai slaba decât la alte binocluri (85%) si niste oculare enorme marind volumul acestui 10x50!
|
| Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018 Mesaje: 679
|
Trimis: 16 Mar 2026 13:43 Download mesaj |
|
|
|
Stiam eu ca 10x e cel mai bun binoclu pt astronomie.....dar nu stiam daca 10x42 sau 10x50, dar acum stiu, e simplu, 10x42=142 iar 10x50=500 clar. Faptul ca e zece 10x mi-am dat seama usor, numărul 10 este considerat un simbol al perfecțiunii, totalității și al unui nou început, reprezentând finalizarea unui ciclu și trecerea la un nivel superior. Fiind baza sistemului zecimal, acesta integrează unitatea (1) și potențialul infinit (0), 10 este adesea redus la cifra 1 , dar păstrează o vibrație distinctă, mult mai puternică, reprezintă independența, încrederea în sine și capacitatea de a iniția proiecte mari, este văzut ca numărul "roții norocului", sugerând că eforturile depuse vor aduce rezultate concrete. Dacă numărul 10 reprezenta perfecțiunea unui ciclu încheiat, numărul 50 este simbolul libertății, al schimbării radicale și al sărbătorii după o perioadă lungă de muncă, 50 se reduce la cifra 5, dar cu o energie amplificată de prezența zeroului:reprezintă dorința de explorare, curiozitatea și nevoia de a nu fi constrâns de reguli rigide, este numărul celor care pot trece rapid prin schimbări fără a-și pierde echilibrul. Dacă 10 este „nota 10” (succesul), 50 este „marea eliberare” și bucuria de a trăi după propriile reguli.
Doar ca o paranteza...as avea ceva binoclu 10x50 de vanzare...doar pentru astronomi care stiu ce vor....
|
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 16 Mar 2026 13:55 Download mesaj |
|
|
|
| Rubrica de horoscop nu am vazut pe acest forum. Vad ca te pricepi, talent ai cu carul , mai ramane sa deschizi un topic pe aceasta tema. 🙂
|
|
| Sus |
|
 |
|