Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
luna_0504_1_p.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 234685
Numar de utilizatori inregistrati: 2851
Cel mai nou utilizator inregistrat: Empedocles85
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Asteroidul Apophis, NASA si un elev de 13 ani

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Comete, Asteroizi, Meteoriti si Meteori

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
admin
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 29 Iun 2004

MesajTrimis: 19 Apr 2008 23:10 Download mesaj
Titlul subiectului: Asteroidul Apophis, NASA si un elev de 13 ani
Raspunde cu citat (quote)

Profit de linistea de pe forum pentru a va face cunoscuta o stire, care a circulat saptamana aceasta prin media germana si care a reusit la scurt timp sa fie citata si de agentii de presa internationale.

Este vorba despre asteroidul Apophis. Acesta, despre care s-a mai vorbit pe forum, este un asteroid de circa 250m a carui traiectorie se va apropia de Pamant in 2029, trecand la doar 30 000 km de acesta. Am spus "doar" deoarece, aceasta apropiere este sub orbita circulara a satelitilor geostationari (aflata la o distanta de peste 35 000 km de Pamant).

Apophis se va apropia din nou de Pamant in 2036, insa NASA ne asigura ca satelitul nu va fi un pericol pentru Pamant nici la acea data (risc de 1 la 45 000). Un elev german (si aici e vorba de stirea de care am mentionat initial), a luat in calcul insa posibilitatea ca asteroidul in 2029 sa aiba o apropiere de Pamant in zona ecuatoriala (deci in preajma orbitei satelitilor geostationari), si in urma unei posibile perturbatii datorate unor sateliti (sunt in total peste 300 sateliti geostationari) sa reprezinte un pericol serios la reintoarcerea acestuia in 2036. Elevul a ajuns in final la un risc de 1 la 450, deci de 100 de ori mai mare decat al celor de la NASA.

Intre timp NASA a luat pozitie si a intervenit oficial ( http://neo.jpl.nasa.gov/news/news158.html ) asigurand ca in 2029 asteroidul se va apropia de Pamant la o latitudine mare, deci departe de ecuator. Riscul estimat de NASA pentru 2036, de 1 la 45 000, a fost reconfirmat.

Datorita distantei mari la care se afla inca asteroidul, pe langa calculele celor de la NASA si ale elevului de 13 ani vor aparea cu siguranta rectificari ale orbitei. Urmatoarele corectii se asteapta in urmatorii 3-5 ani.
Fingers crossed!
Sus
zoth
Membru
Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

MesajTrimis: 20 Apr 2008 11:13 Download mesaj
Titlul subiectului:

Te referi probabil la articolul aparut in "Bild" :
http://www.bild.de/BILD/news/2008/04/04/ic...chnet.html
Cu siguranta verdicte de genul “I have calculated the end of the world!” nu pot fi date de nici un om sanatos la cap avand in vedere perioada mare (la scara umana) de infaptuire dar si de multitudinea de factori ce pot influienta traiectoria asteroidului Apophis:
http://neo.jpl.nasa.gov/apophis/
Se pare ca nemtii au luat-o binisor pe aratura de data asta acordand atentie unor astfel de ineptii debitate de minti infierbantate care cred ca lumea toata se invarte in jurul a doua-trei formule invatate pe la cursurile de fizica din liceu.
Acestea nu sunt decat naivitati izvorate dintr-un grad modest de instructie, naivitati ce nu sunt straine nici forumului nostrum daca ne uitam mai binisor prin sectiunea teoretica.
Sus
admin
Site Admin
Site Admin

MesajTrimis: 20 Apr 2008 19:20 Download mesaj
Titlul subiectului:

Baiatul respectiv, impreuna cu un profesor de la centrul de control al satelitilor ESA, a calculat elementele orbitale tinand cont de unii factori, care nu au fost considerati de NASA.

Nu stiu de unde ai scos-o cu “I have calculated the end of the world!”. Era doar vorba ca riscul de impact rezultat a fost de 100 de ori mai mare decat cel al celor de NASA.

Daca era vorba de "ineptii debitate de minti infierbantate", dupa cum ai spus, nu ar mai fi luat NASA o pozitie oficiala.

Ma rog, din punctul meu de vedere, palaria jos pentru baiatul respectiv, pentru preocuparile lui timpurii de mecanica cereasca.
Sus
Claudiu
Membru
Membru

Data inscrierii: 16 Noi 2007

Motto: Og say aperture always win and Durk say central obstruction bring contrast demons”

MesajTrimis: 20 Apr 2008 19:31 Download mesaj
Titlul subiectului:

Kree'Ta Shol'va ! Khek Tau'ri ! va blestema asteroidul cind isi va face survolajul..
(sper ca am interpretat corect vocabularul)
Using criteria developed in this research, new measurements possible in 2013 (if not 2011) will likely confirm that in 2036 Apophis will quietly pass more than 49 million km (30.5 million miles; 0.32 AU) from Earth on Easter Sunday of that year (April 13).

Membru
Membru

Data inscrierii: 22 Feb 2008

MesajTrimis: 20 Apr 2008 19:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu stiu germana, dar titlul din Bild ("Ich hab den Weltuntergang ausgerechnet!") aduce a "I have calculated the end of the world!".

Ceva explicatii despre cum s-a propagat stirea asta apar si pe Cloudy Nights:
Kid corrects Asteroid Collision Prediction (not!)
Sus
Doru Dragan
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006

Motto: PER ASPERA AD ASTRA

MesajTrimis: 20 Apr 2008 20:06 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pana la urma sunt importante preocuparile si abilitatile unui copil de 13 ani. El a facut niste calcule de mecanica cereasca lund in cosiderare niste elemente care nu au fost bagate in seama de calculele NASA si anume eventualitatea ciocnirii cu un satelit artificial. Ca aceste presupuneri sunt sau nu corecte, ca se va ciocni sau nu ... ramane sa vedem. Bine-nteles ca "presarii" abia au asteptat sa puna un titlu de scandal si sa scrie un articol bomba. Ramane totusi de remarcat faptul ca exista copii pe care-i intereseaza si altceva decat fotbal, muzica, chefuri ... etc.
Sus
Seb
Membru
Membru

Data inscrierii: 22 Feb 2008

MesajTrimis: 20 Apr 2008 20:20 Download mesaj
Titlul subiectului:

Asa cum s-a dovedit despre "confirmarea de catre NASA a calculelor baiatului" ca este falsa, poate intreaga poveste este inventata.

In topicul respectiv de pe Cloudy Nights, in al doilea post, e descris un caz similar al unei descoperiri astronomice facute de un copil, descoperire care (zice cel ce posteaza) s-ar fi dovedit a fi o inventie:

Citat:
Looks like journalists have checked their story as well as 2-3 years ago when a French teenager reported discovering a comet (around Easter with a 4.5" he got at Christmas) and had a "certificate of discovery" from Nasa.

Lots of coverage on regional and even national media.

Of course, very little post-game analysis from the media when it was found out the kid had not seen a thing, that NASA is not the Minor Planet Center and that he had just fooled the "crème de la crème" of investigative journalism.
Sus
admin
Site Admin
Site Admin

MesajTrimis: 20 Apr 2008 20:30 Download mesaj
Titlul subiectului:

Seb a scris:
Nu stiu germana, dar titlul din Bild ("Ich hab den Weltuntergang ausgerechnet!") aduce a "I have calculated the end of the world!".

Da, traducerea este corecta. Ma rog, eu cunosc stirea dintr-un alt ziar (Süd Deutsche), in care titlul articolului era ceva de genul "Un elev impotriva NASA".
Sus
zoth
Membru
Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

MesajTrimis: 20 Apr 2008 20:34 Download mesaj
Titlul subiectului:

Citat:
Baiatul respectiv, impreuna cu un profesor de la centrul de control al satelitilor ESA, a calculat elementele orbitale tinand cont de unii factori, care nu au fost considerati de NASA.

Este normal ca atunci cand iei in calcul factori nerealisti, rata de risc sa isi ofere surprizele ei, tocmai din acest motiv cred ca a intervenit si NASA ca sa puna lucrurile la punct.
Citat:
Nu stiu de unde ai scos-o cu “I have calculated the end of the world!”.

Nu am scos-o eu ci a preluat-o din mers media straina in goana ei dupa un senzational stupid...
In rest nu are rost sa ma implic intr-o discutie de natura filosofica deja.
Micul zevzec impreuna cu aiuritul lui profesor ar trebui adusi sa traiasca o perioada in Romania ca sa coboare cu picioarele pe pamant... Laughing Laughing
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Comete, Asteroizi, Meteoriti si Meteori

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact