Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
KosmynC64 Membru

Data inscrierii: 13 Aug 2008 Mesaje: 49
|
Trimis: 15 Aug 2008 16:08 Download mesaj |
Titlul subiectului: Obiecte Messier |
|
|
|
Pana acum am reusit se observ doar M31 si planuiesc sa observ M51.Daca imi puteti da niste obiecte mai usor de gasit pt. un incepator si daca M51 este usor de gasit ca pana acum nu am localizat galaxia. |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9522
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 15 Aug 2008 17:02 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
KosminC64
iti recomand manualul de 40 de pagini de la linkul de mai jos.Sunt sigur ca iti va fi util si tie si altor astronomi amatori.Multumim organizatiei STAR pentru amabilitatea de a impartasi asemenea bunatati cu noi.
http://www.starastronomy.org/Observing/StarIntroductoryList.pdf
Vei gasi pe situl lor si numerele vechi din revista ''Spectrogram'' care are in fiecare luna o lista de obiecte plus alte lucruri interesante.Mircea |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9522
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 15 Aug 2008 17:14 Download mesaj |
|
|
|
O alta sursa ,mult apreciata de subsemnatul,este lista Messier a lui Tony Cecce spre care gasesti linkul mai jos.Eu mi-am tiparit-o cu poze si o folosesc in varianta ''hard copy''.Fitosii o pot accesa online de pe ''varful poalei''.
http://seds.org/messier/xtra/12months/12months.html
Tony pune accentul pe observarea obiectelor Messier cu binoclul,nu dispretuieste nici observarea lor cu ochiul liber.Desigur ca da si indicatii scurte dar folositoare si pentru observatiile telescopice.Succes,Mircea |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
|
Sus |
|
 |
KosmynC64 Membru

Data inscrierii: 13 Aug 2008 Mesaje: 49
|
Trimis: 16 Aug 2008 13:11 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc. |
|
Sus |
|
 |
CTA/\KEP Membru

Data inscrierii: 15 Aug 2008 Mesaje: 18
Motto: Glass Bead Game Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 18 Aug 2008 03:27 Download mesaj |
|
|
|
Am vazut acum ( probabil vreo 5 luni ), o fotografie pe astronomy.com, in care in acelasi FOW erau 2 obiecte M ( 2 galaxii cu sigurantza ). S-a specificat ca fotografia s-a facut cu un refractor. M-ar interesa care sunt cele doua galaxii care se pot vedea cu UN SINGUR OCHI!!! Din pacate ( din prostie ), am sters acel report si link Puteti sa ma ajutati? Mersi anticipat! |
|
Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 18 Aug 2008 07:18 Download mesaj |
|
|
|
Probabil M81/M82. _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200 |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 18 Aug 2008 07:29 Download mesaj |
|
|
|
Daca o sa cauti forumul asta cu atentie o sa le gasesti si p-aici. M31 din Andromeda este singura galaxie care se poate vedea "cu UN SINGUR OCHI!!!" (pe un cer bun). Pentru toate celelalte iti trebuie cel putin un instrument Iar faptul ca in campul instrumentului intra una sau doua sau chiar trei galaxii depinde de instrumentul folosit. |
|
Sus |
|
 |
|