Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
1_640_web~0.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 233923
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Panspermie pe viu?

Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Evenimente astronomice

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
dragos.n
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 15 Ian 2025 18:35 Download mesaj
Titlul subiectului: Panspermie pe viu?
Raspunde cu citat (quote)

Sfarsitul lui Decembrie 2024 a fost marcat de ceata. O ceata care a aparut in aceEasi perioada si in America, in Europa, in unele tari din Asia, si chiar in Australia, unde e vara. In unele zone, aceasta ceata avea un miros ciudat, unii oameni nu s-au simtit bine dupa ce au mers mult prin ea, iar in cateva locuri, ceata depusa a dat nastere unor ''plante'', ca o iarba extrem de fina, ca firul de par. Este un caz in care s-a relatat ca aceasta ''iarba'', sau cum a mai fost numita, ''barba'', a crescut pe rahat de pisica.

Evident, au aparut tot felul de teorii, in special al unor experimente secrete, avand in vedere ca brevetul pentru producerea cetii artificiale exista de cateva zeci de ani.

Dar eu am o alta ipoteza, si poate ca nu sunt singurul. Aceea a unei contaminarii provenita de la cometa Tsuchinshan-Atlas. Diferenta de timp de la inceputul lui octombrie ar fi suficienta pentru ca praful din coada cometei sa ajunga pe Pamant. Modul in care este produsa aceasta coada, cu evaporari continue in timp lung al suprafetei cometei ar fi conditia necesara pentru ca sa avem o compozitie diferita a acestui praf cometar de la o zona la alta, si chiar o densitate diferita, astfel incat sa avem un fenomen identic, dar cu raspandire neuniforma, concentratii si efecte diferite in functie de spatiu si timp.

Ce lipseste, si eu nu am gasit, ar fi o diagrama care sa arate daca Pamantul a trecut prin coada cometei in Decembrie. Si, evident, analize complexe ale depunerilor provocate de aceasta ceata, depuneri observate in multe zone.

SUBLINIEZ, ESTE DOAR O IPOTEZA. Ramane sa vedem daca niste institutii vor face studii in acest sens.

https://youtu.be/j9lu_7YZTWY

Membru
Membru

Data inscrierii: 17 Sep 2024

Motto: "nu renunta niciodata" privind in timp ar putea fi interesant.

MesajTrimis: 15 Ian 2025 22:49 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cind Terra trece prin coada unei comete apare un curent meteoric , care devine periodic .
Sint ceva curenti mai nou aparuti dar slabi . Exista atitia sateliti in toate spectrele , ce urmaresc non stop Terra , anuntau inainte de eveniment portiunea cu pricina si devenea curent meteoric spectaculos precum cometa .
Sus
MariusP
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007

MesajTrimis: 16 Ian 2025 00:14 Download mesaj
Titlul subiectului:

@dragos.n
Am înlăturat offtopic-ul tocmai pentru a nu deranja subiectul deschis de tine. Nu-l reintroduce, pentru că altfel tot topicul devine offtopic.
Spor la panspermit!
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 16 Ian 2025 00:33 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ia un microscop si analizeaza planta micrometrica, dupa care poti lansa ipoteze in functie de ce descoperi acolo. Altfel ceata am avut de cand lumea. La fel si comete.
Sus
nobody
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 16 Ian 2025 01:19 Download mesaj
Titlul subiectului:

Probabil ca n-are nici o legaura cu incendiile ...
Sus
dragos.n
Membru
Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 16 Ian 2025 17:04 Download mesaj
Titlul subiectului:

In sfarsit, dupa o seara intreaga pierduta in discutii inutile, sunt si ceva comentarii la obiect.

Sa nu supraestimam capacitatea de detectie sa satelitilor artificiali. Dupa cum se stie, avem inca dificultati in a detecta asteroizi veniti din proximitatea soarelui, cu atat mai mult cand e vorba de praf cometar. Si multi asteroizi mici veniti din alte directii sunt detectati de abia dupa ce au trecut prin apropierea planetei noastre

Puteti sa o numiti cum vreti. Ipoteza, idee, oricum. Poate este o ipoteza eronata. Important nu e ca am avut eu aceasta idee, ci ca este o posibila modalitate de a verifica o teorie care inca nu e confirmata, cea a panspermiei. Eu nu am capacitatea de a face asta, si poate ca nici institutiile care ar putea sa o faca nu au facut-o. Desi am ceva dubii in privinta asta. Dar daca nu a fost fructificata aceasta sansa, vor mai fi altele. Ideile, daca sunt bune, si din pacate si cele nocive, nu prea au obiceiul sa moara usor, ca vrea X sau Y. De asta am trimis-o si in alte directii.

Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Ian 2025 17:25 Download mesaj
Titlul subiectului:

dragos.n a scris:
Sa nu supraestimam capacitatea de detectie sa satelitilor artificiali. ..
Totusi am (au) "aterizat" pe o cometa: https://en.wikipedia.org/wiki/Rosetta_(spacecraft)
Sus
nobody
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 16 Ian 2025 17:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

Si ce s-a gasit in ceata ?
Sus
dragos.n
Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Ian 2025 18:27 Download mesaj
Titlul subiectului:

Valy, care e importanta? Uita-te pe pamant. In majoritate, unde e sol fertil, daca sapi 2-3 metri, sau chiar mai putin, gasesti altfel de sol. Gasesti depozite ale aceluiasi metal peste tot? Nici suprafata Pamantului nu e identica in compozitie si aspect. Garantezi tu ca aceste comete au o componenta uniforma, si ca sunt toate la fel?
Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Ian 2025 18:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

Au luat sample si din alta cometa:
https://solarsystem.nasa.gov/stardust/home/index.html

dragos.n a scris:
Garantezi tu ca aceste comete au o componenta uniforma, si ca sunt toate la fel?
Nu. De aceea am zis: ia microscopul si analizeaza ceata, te lamuresti, si e si mult mai rapid decat sa compilezi un film din mirarile oamenilor de pe glob cand vad ceata afara.
Sus
dragos.n
Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Ian 2025 18:52 Download mesaj
Titlul subiectului:

Eu nu am colectat ceata care a fost in Bucuresti in acea perioada, si chiar daca as fi facut-o nu am nici unelte nici la chimie nu sunt calificat sa fac vreo analiza.

Pe de alta parte, nu vad nimic rau in a face un film si a pune in el niste intrebari.

Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Ian 2025 19:24 Download mesaj
Titlul subiectului:

dragos.n a scris:
Pe de alta parte, nu vad nimic rau in a face un film si a pune in el niste intrebari.
Depinde de intrebari. Insa era mai util sa faca un film cu raspunsuri.
A fost ceata si pe aici, nimic special, cateodata miroase, cateodata cad "particule" din ea, cateodata tine si o luna, csf ncsf.

dragos.n a scris:
.., si chiar in Australia, unde e vara..
Vara nu se formeaza ceata?
Sus
dragos.n
Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Ian 2025 19:47 Download mesaj
Titlul subiectului:

Acum nici intrebari nu mai e voie sa se puna? Daca avea raspunsuri, poate concepea o ipoteza, sau o teorie. A, am uitat. Nici cu ipoteze nu prea e voie pe aici.

Eu imi iau libertatea de a continua conversatia doar daca merita. Restul se ignora.

Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Ian 2025 19:52 Download mesaj
Titlul subiectului:

Personal ma gandesc la utilitatea lor, fie ele intrebari, raspunsuri sau ipoteze.
Parca n-as analiza fiecare picatura din fiecare ceata si sa imi imaginez ipoteze "dar oare aici e esenta vietii? sau e un experiment secret? ni se ascunde ceva?"

https://agupubs.onlinelibrary.wiley.com/do...hatgpt.com
Sus
Quasar
Membru
Membru

Data inscrierii: 17 Sep 2024

Motto: "nu renunta niciodata" privind in timp ar putea fi interesant.

MesajTrimis: 16 Ian 2025 20:22 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cometele au adus apa si caramizile vietii pe Terra si peste tot , am vazut in 94' Jupiter a primit o galeata de apa , dar impactul a fost vizibil mult dupa . Nu e suficient , mai sint multi factori care trebuie sa se lege , pentru ca viata sa apara . Luna f importanta e mixerul , atmosfera , presiune curenti de aer , etc . Coada unei comete nu poate degaja ceata , vapori de apa ce ingheata instantaneu , sau cristale de gheata sint defapt , apoi care sub razele de soare se tranforma in Oxigen si Hidrogen gaze .

La sol sint statii de monitorizare automate , chiar niciuna sa nu fi sesizat schimbari ? Nu cred .
Mai ma uit si eu pe YT la tot felul de impresii , sau ce mai nascocesc unii .
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Evenimente astronomice Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact