Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233941 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2730
|
Trimis: 29 Dec 2024 16:16 Download mesaj |
Titlul subiectului: NGC 253 din proiect MOANA |
|
|
|
Salut!
O alta procesare din capturile oferite publicului spre procesare de catre proiectul MOANA https://erellaz.com/moana/ (cadrele light si masterele flat si dark).
Cadrele au fost mult mai bune decat ce am putut achizitiona eu (ca rezolutie si fundal). Captura mea este de tot rasul fata de asta: https://www.astronomy.ro/forum/files/ngc25...ss_261.jpg
Expunere totala- 10 ore (fara 2 minute), 299x2m. Numai cadre RGB. Zgomotul a fost ceva mai mare in stiva fata de ce am avut la M104, expunerea fiind totusi aproape la jumatate. In plus expunerile mai scurte, de 2 minute fata de cele de 5 minute in cazul lui M104, au dus si la aparitia unui tipar de zgomot, asa zisul "walking noise". Saturatia a fost si ea mai slaba, poate datorita pozitiei ceva mai joase a tintei.
A trebuit sa decupez mai mult din imagine, masterele flat au introdus un artefact in coltul din dreapta sus, probabil nu au fost trase in aceeasi noapte cu cadrele light si a aparut ceva murdarie pe corector.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
824.96 kb |
Vizualizat: |
de 751 ori |

|
_________________ Marius |
|
Sus |
|
 |
Night Membru

Data inscrierii: 13 Sep 2024 Mesaje: 450
|
Trimis: 10 Ian 2025 21:59 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Citat: | Captura mea este de tot rasul fata de asta: |
Vă înșelați profund, din păcate!
Să mă explic cu trei întrebări.
1.Dacă să zicem, participăm la un maraton, și ajungem pe ultiml loc, însă ajungem, am învins sau am pierdut?
2. Dacă avem un ceas cu 1 000 000 de rotițe, și noi suntem cea mai mică rotiță, fără de care ceasul nu arată ora exactă, suntem mai mari sau mai mici?
3. Dacă o fotografie de-a noastră (să zicem cu telefonul mobil la Apus) ajunge să înspire pe cineva la o trăire urmată de un act creativ, oricare ar fi el, în detrimentul unei fotografii cu James Webb.. care l-a lasat piatra. .. am fost utili sau nu?
Aș putea continua. Consider că întrecerea adevărată nu este în cine obține rezultate per pixel mai bune, ci rezultate per conștientizare umană.
Sunt ferm convins că și dumneavoastră ați avut aceleași idei înainte de a cădea în patima, cine face fotografii mai bune. Nu mai caut acum, dar o sa caut, un clip pe youtube, in care un mare astrofotograf vorbeste despre faptul, ca picam (el nu zice asa) , dar picam, intr-un fel de .. indepartare de noi, prin atingerea perfectiunii (in rezultate), uitand de acel sentiment simplu, infiorator (noi si infinitul finit sau infinit de deasupra noastra)
Imi cer scuze ca am fost atat de direct. Sunt sigur ca va inselati privind fotografia obținută.
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|