Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6850
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 20 Dec 2024 09:03 Download mesaj |
Titlul subiectului: Pete pe Soare . . . |
|
|
|
Si pete pe Pamant
https://youtu.be/JMw5pw_fuF0
Si comparatia poate merge mai departe. Ce vedem la prima vedere pe Jupiter. Doua benzi . . .
Precum in cer, si pe pamant _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
varadinagypal Membru

Data inscrierii: 27 Iul 2013 Mesaje: 485
|
Trimis: 20 Dec 2024 15:02 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Gaspard-Gustave de Coriolis se invarte in mormantul tropical. FFS, ceva pitici cu mercur retrograd as mai vrea sa vad. |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 20 Dec 2024 22:49 Download mesaj |
|
|
|
E trist sa vezi ca un om a carui activitate o apreciai, se grabeste sa dea un raspuns care acopera doar partial cele prezentate, si apoi pune o concluzie batjocoritoare. Dar sa le luam pe rand.
1. Localizarea furtunilor solare si terestre. Probabil efectului Coriolis nu ii place la ecuator. Daca gresesc eu, va rog sa ma corectati.
2. Forma furtunilor pe Pamant si pe Soare. Efect Coriolis? Da.
3. Ejectiile de masa solara CME si fenomenele mai recent descoperite deasupra furtunilor terestre foarte energetice. Respectiv, ''Sprites'', ''Blue Jets'' ,''ELVES'' si ''Terrestrial Gamma Flashes''. Tot Coriolis ???
4. ''Global atmospheric electrical circuit'' pe Terra, si arcele de plasma care unesc petele solare de polaritati diferite. Coriolis ???
5. Pulsatiile din centrul furtunilor terestre si solare. Poate astea au vreo llegatura cu efectul Coriolis, si nu am inteles eu.
1 punct din 5. Cam mica justificare pentru ''piticii cu mercur retrograd'' pe care ii vrea colegul. Dar daca gresesc, va rog sa ma corectati. cu raspunsuri coerente, stiintifice.
. . . Trist. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5153
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 21 Dec 2024 21:37 Download mesaj |
|
|
|
Mai bine ai studia un pic de Fizica si ce este efectul Coriolis, si poate nu te-ai mai mira ca esti luat peste picior. _________________ Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
Was just a freight train coming your way... it's coming your way... |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 21 Dec 2024 21:57 Download mesaj |
|
|
|
Explica tu cum se exercita efectul Coriolis in fiecare din cele 5 cazuri mentionate de mine, daca stii. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

|
Trimis: 21 Dec 2024 23:02 Download mesaj |
|
|
|
Pai ia-le pe rand si formuleaza ceva coerent:
dragos.n a scris: | Dar sa le luam pe rand.
1. Localizarea furtunilor solare si terestre. Probabil efectului Coriolis nu ii place la ecuator. Daca gresesc eu, va rog sa ma corectati. |
|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 21 Dec 2024 23:08 Download mesaj |
|
|
|
Pe romaneste raspunsul tau se numeste f . . . . In fapt eviti sa dai un raspuns la fiecare din cele 5 puncte, pentru ca de stii si tu ca efectul Coriolis se aplica doar in cazul 2. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

|
Trimis: 21 Dec 2024 23:56 Download mesaj |
|
|
|
Am luat punctul 1, in ordine, cum ai cerut si deja ma iei cu 'f . . . .', cu celelalte puncte, si cu aprecieri la persona.
In fapt ti-am cerut sa clarifici ce vrei sa zici.
Asa pe romaneste, prima propozitie de la punctul 1, nu are predicat, dar merge ca titlu.
A doua propozitie clar nu are un sens fizic, efectul Coriolis nefiind o persoana careia sa-i placa sau sa-i displaca ceva.
Poate vrea sa fie o metafora ironic-sarcastica, dar in acest caz tot nu este clara legatura cu titlul.
Te rog sa explici mai bine ce ai vrut sa zici in aceasta a doua propozitie in context cu prima, pentru a avea rost cererea de la fraza finala.
Citat: | 1. Localizarea furtunilor solare si terestre. Probabil efectului Coriolis nu ii place la ecuator. |
|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 22 Dec 2024 00:14 Download mesaj |
|
|
|
Daca as obisnui sa fac pariuri, as paria ca o sa o lungesti cu punctul 1 pana in 2025 si chiar mai mult, doar ca sa nu treci la celelalte puncte. Ce am scris e clar pentru orice om. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

|
Trimis: 22 Dec 2024 00:40 Download mesaj |
|
|
|
Stai linistit ca nu mai fac greaseala asta, multuesc pentru raspuns, e clar si pentru mine: Un An Nou Fericit !
nobody a scris: | Mai bine ai studia un pic de Fizica si ce este efectul Coriolis, si poate nu te-ai mai mira ca esti luat peste picior. |
_________________ Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 22 Dec 2024 00:58 Download mesaj |
|
|
|
Deci nu poti explica celelalte puncte, 3, 4, si 5 cu ajutorul efectului Coriolis. Pentru ca nu se aplica. E bine ca ne-ai ''demonstrat'' cata fizica stii tu. Doar ca nu o poti aplica, si nici explica. Si nici cu tactica devierii discutiei de la subiectul principal la ceva secundar, cat mai departe de tema dezbaterii nu ti-a iesit. Asa ca ai trecut la repetarea unei scrieri de doi bani, poate e vreun fraier care sa te creada.
Multumesc pentru interventie. Foarte lamuritoare. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

|
Trimis: 22 Dec 2024 01:11 Download mesaj |
|
|
|
Dar nu-ti fa probleme, ca i-am gasit deja pe "fraierii" astia de la Cambridge.
Tu baga mare in continuare:
varadinagypal a scris: | ceva pitici cu mercur retrograd as mai vrea sa vad. |
_________________ Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 22 Dec 2024 01:28 Download mesaj |
|
|
|
Vezi ca mai sunt facultati renumite al caror nume le poti insira, ca sa faci impresie. Dar tot nu ai explicat cum se aplica efectul Coriolis la punctele 3, 4, 5.
A, eventual poti sa mai repostezi aceleasi citate, fara numar. Eu o sa te anunt daca vreodata incepe sa ma doara. Deocamdata sunt doar trist sa vad cum unii oamenii se scufunda. Dar o sa-mi treaca in 5 minute, ca nu te am pe inventar. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

|
Trimis: 22 Dec 2024 01:44 Download mesaj |
|
|
|
Te cred, s-a umplut forumul de cruci, de zici ca-i cimitir. _________________ Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 22 Dec 2024 01:45 Download mesaj |
|
|
|
 _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
|