Data: 19.08.2024
Ora: 12:09 GMT+3 (Din logs la Firecapture vad inceputul filmarii la 15:09:16.776. Salvarea pe disc s-a terminat la 15:09:54.007 1109 cadre in 37.32 secunde. Filmam in segmente de 30 secunde, cred ca restul de timp este buffer pentru scrierea pe disc. Am ceasul sincronizat online de Windows)
Latitudine: 44.41862435759393
Longitudine: 26.040601730346683
Elevatie: 92m + etaj 4 la bloc comunist (cam inca 2.6*5m)
Telescop: Lunt40, 40mm/400mm
Camera: ZWO ASI 183MM PRO
Poate elucidam impreuna misterul. Eu personal cred ca este un panou de polistiren luat de vant in cea mai mare calatorie a vietii sale. S-a mai discutat posibilitatea de a fi satelitul care a ars spectaculos in atmosfera recent. Cert este ca nu este ceva apropiat de obiectiv iar fuselajul unui avion este cu 2-4x mai gros.
Ozn e sigur si cel mai probabil asa o sa si ramana: neidentificat.
Dupa viteza de rotatie pare un balon in bataia vantului.
Cat a durat tot tranzitul? Daca procesezi cadrul raw si luminezi umbrele vezi ceva detalii?
Alexandru Simandi a scris:
iar fuselajul unui avion este cu 2-4x mai gros.
Depinde de avion, nu sunt toate la fel si depinde de distanta fata de tine. Dar nu pare a fi avion. Colegul zoth parca a mai vazut ceva similar, nu stiu daca arata chiar asa.
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum