Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233941 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Night Membru

Data inscrierii: 13 Sep 2024 Mesaje: 450
|
Trimis: 17 Noi 2024 03:54 Download mesaj |
Titlul subiectului: Proiectul unei nave generationale |
|
|
|
Putem lua in calcul absolut totul cand vine vorba despre a ne indrepta către alte stele pentru a le coloniza planetele?
Prin alte parti, câțiva întreprinzători entuziaști au lansat o provocare in acest sens, cu un premiu de 5000 de dolari pentru locul 1 în materie de idei, proiecte. (link la final)
Cine are competențe cu diplomă în domeniul ingineriei, arhitecturii sau sociologiei, se poate alătura unei echipe eligibile (minim 3 persoane cred având competențele de mai sus) și să se înscrie pentru 20 de dolari cred. Faptul că se va menționa România în dreptul echipei participante mi se pare un câștig în sine.
De la bun început menționez că nu am intenția să inițiez o astfel de echipă, sau să particip personal individual la acest proiect etc.
Dacă cineva însă, are inițiativa, mă pot alătura cu eventualele idei pe care le am sau pe care le pot avea pe parcurs.
Pentru a înlătura orice dubii privind vreun interes ascuns, propun să nu se răspundă public tematic punctual privind Proiectul în detaliu pe acest topic, pentru ca fiecare eventuală echipă să poată participa pe cont propriu.
Dacă considerați că puteți face un astfel de proiect, vă invit să anunțați echipa și coordonatorul acesteia, pentru a primi idei în mod privat din partea celorlalți membrii ai acestui forum în mod individual.
Consider că nu premiul contează ci participarea și evidențierea aportului nostru, din acest colț de lume.
https://www.projecthyperion.org/ |
|
Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010 Mesaje: 2922
Motto: telescopul scuza mijloacele Localitate: Shatra Neamtz
|
Trimis: 17 Noi 2024 19:10 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: Proiectul unei nave generationale |
|
|
|
Night a scris: | ...Cine are competențe cu diplomă ... |
Aaa, și să nu uit ,
Poate sunt răutăcios , dar din punctul meu de vedere , e mai SF decât sfera Dyson (care nu a existat și nici nu va exista vreodată). Pe o asemenea navă , în mod sigur ar izbucni un război . Din cauza curvelor ! _________________ Hai noapte , hai !! |
|
Sus |
|
 |
Night Membru

|
Trimis: 18 Noi 2024 00:44 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Oportunitatea de un premiu încă există. A participa din România, o echipă, ca potențial, încă există.
apreciez simțul umorului. Este vorba totuși despre un proiect mental. (adică oricine vine cu ideea sa, bazată pe fizică).
ehh. Eu sper că vor apare cel puțin câteva echipe. Suntem sau nu pe harta competiției? (initiatorii sunt din UK), |
|
Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

|
Trimis: 18 Noi 2024 02:17 Download mesaj |
|
|
|
Să putem controla mai întâi fuziunea nucleară , că o să fie nevoie să cărăm cu noi o mică stea . Pe care eu aș băga-o într-un astreoid măricel , golit pe interior . Mai departe, propulsie pe măsură , habitat cam ca acasă , rotirea bolovanului călător pentru simularea gravitației , etc .
După capul meu , nu merge treaba asta cu o navă construită ad-hoc . Nici dacă ar fi umplută cu roboției care să repare repede stricăciunile inerente .
Cel mai mare dușman al unei călătorii interstelare nu este timpul ci valurile de radiații și de particule pe care orice navă trebuie să le ia în freză , că nu sunt sigur că ar putea fi respinse cu vreo tehnologie . _________________ Hai noapte , hai !! |
|
Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3625
|
Trimis: 18 Noi 2024 13:16 Download mesaj |
|
|
|
deocamdata involutia este in crestere tari malformate rebutate vor razboi rusia china corea de nord . din pacate au fost lasate sa si faca arme nucleare . asa ca nu se stie cine mai ramane in viata |
|
Sus |
|
 |
Night Membru

|
Trimis: 20 Noi 2024 00:28 Download mesaj |
|
|
|
Sper că cel puțin o echipă se va putea coagula dintre membrii forumului (să figureze și România, printre participanți).
Eu în loc de o singură navă (bună ideea cu asteroidul golit, sau tunelat), aș folosi 3 nave (3 asteroizi) care să se deplaseze cumva în paralel, iar la 50-100 de ani să existe un schimb genetic între ele, gândit încât să nu existe dorințe de supremație (un risc) ci pentru a se maximiza succesul misiunii.
Armele nucleare sunt într-adevăr un mare ciocan pe care copilul (umanitatea) îl are la dispoziție (cu riscul ca totul din jur să i se pară cuie) - am reiterat o veche zicală. Să avem totuși încredere în rațiune. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11252
|
Trimis: 20 Noi 2024 09:06 Download mesaj |
|
|
|
Night a scris: | Sper că cel puțin o echipă se va putea coagula dintre membrii forumului . | Sa platim 20 ca sa castigam 5000? Asta e Caritas. |
|
Sus |
|
 |
Night Membru

|
Trimis: 20 Noi 2024 23:44 Download mesaj |
|
|
|
Nu cred să se înscrie mai mult de 20 de echipe. Dar, cine știe. Vom vedea în Decembrie când se vor mai face aunțuri. Un Caritas interstelar! Comic.  |
|
Sus |
|
 |
Night Membru

|
Trimis: 22 Noi 2024 01:22 Download mesaj |
|
|
|
O mare problemă mi se pare lipsa unui câmp gravitațional terestru. Care va fi adaptarea oamenilor pe termen lung la noua gravitație (pseudo gravitație centrifugă probabil de 0.x g)?
Pe drum, specia umană se va transforma în altă specie, având în vedere durata călătoriei.
Pentru a parcurge 30 de ani lumină doar ne-ar trebui 500 000 de ani, având în vedere mijloacele actuale. |
|
Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

|
Trimis: 22 Noi 2024 02:57 Download mesaj |
|
|
|
Cred că ar fi posibilă obținerea unei forțe centrifuge echivalentă cu un G . Numai să nu crape naibii nava bolovan .
La o durată așa mare , posibil să ajungă la stele un altfel de homo sapiens . Dar ar mai fi posibil ca între timp , pe Terra să apară altă tehnologie de deplasare , bolovanul să fie ajuns din urmă și cei mai rapizi să le arate curul prin hublouri , primitivilor "homo alter sapiens" .
Iar ăștia din urmă , să o ia ca pe o formă de salut .
După juma de milion de ani , ăștia lenți ajung la destinație , pe planeta deja locuită de cei rapizi , se dau jos din bolovan și îi salută pe locuitori exact așa cum au fost învățați pe drum de înaintașii acestora .
După care , sunt luați la bătaie de băștinași , urcați cu forța în bolovan cu destinația terra , iar după încă 500 000 de ani , urmașii lor ajung pe planeta mamă și îi iau la bătaie pe pământeni , conform ritualului transmis din generație în generație.
Morala : nu face o întreagă planetă cu capul , ce pot face o mână de indivizi cu fundul ! _________________ Hai noapte , hai !! |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9515
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 22 Noi 2024 13:20 Download mesaj |
|
|
|
Un amanunt: forta centrifuga nu poate inlocui gravitatia decat daca bolovanul e scobit in interior iar crono-astronautii umbla in interior, cu capul spre centrul acestuia.
Daca nu, bietii fraieri vor fi aruncati in spatiu de catre forta centrifuga care este antagonica cu gravitatia.
Exista de zeci de ani un concept canadian de nave / statii spatiale cilindrice insa, nu sferice ca bolovanii.
( Asta se intampla pe vremea cand dumnealor se ocupau si cu altceva nu doar cu coorismul si comunismul bolsevic mascat in forma globalismului. )
In ele locuitorii vor trai pe suprafata interioara. Pe doua treimi din circumferinta vor fi locuinte, pamant agricol, culturi, ochiuri de apa, drumuri si ateliere ( sper ca si vreo doua-trei puburi ) iar o treime va fi un cer artificial, cu imaginea Soarelui si nori de poveste. De-a lungul axei statiilor, cu lungime de cativa kilometri, se va putea practica zborul cu aripi gen Icarus deoarece acolo va fi imponderabilitate. Lungimea enorma a acestor constructii va permite folosirea motoarelor ionice care au impuls mic , sunt slabe. Dar pe termen lung - cei care vor locui acolo nu se vor grabi, vor avea tot timpul - motoarele ionice pot ridica viteza statiei/ navei la o zecime din viteza luminii.
Deci prima generatie, sau a doua, ar putea debarca pe Proxima Centauri. Daca va fi pe ce sa debarce ...
Intr-un milion de ani, o asemenea vechitura ar putea traversa Galaxia. Insa vorba noului coleg Night: de ce ?
Cerinta amintita de Catalin este insa obligatorie: stapanirea fuziunii termonucleare.
Opinia mea este insa aceea ca obstacole socio-culturale, legate de natura umana, fac imposibile asemenea proiecte, niste utopii. Daca se va incerca realizarea lor, se vor termina in tragedii cutremuratoare.
Mircea _________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

|
Trimis: 22 Noi 2024 14:06 Download mesaj |
|
|
|
Aceste obstacole socio-culturale pot fi depășite de o anumită mentalitate , specifică celor cu autism .
Cei cu Asperger ar fi mai potriviți , având în vedere că autismul lor este funcțional , uneori în limite și capacități intelectuale specializate , care de regulă depășesc pe cele ale indivizilor normali la cap .
Dar cel mai mare avantaj la asemenea populație îl reprezintă lipsa totală sau aproape totală a egoului , a dorinței de putere și de avere .
Ideal pentru un asemenea echipaj ar fi un lider cibernetic , un fel de robot inteligent , apt să dea sfaturi cu statut de legi sau reguli stricte . Autiștii iubesc să fie îndrumați , asta le asigură un confort mental care le separă eu-l interior de vacarmul și avalanșa de informații cu care sunt bombardați non stop . _________________ Hai noapte , hai !! |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 22 Noi 2024 18:10 Download mesaj |
|
|
|
Cu o astfel de lume dece ai mai vrea sa pleci spre stele? |
|
Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

|
Trimis: 22 Noi 2024 19:11 Download mesaj |
|
|
|
Nu este o lume perfectă , nici pe departe . Spre exemplu , autiștii nu gestionează bine pericolele și au o viziune limitată , asupra viitorului .
O asemenea lume poate stagna din punct de vedere evolutiv . O catastrofă planetară poate rade mai ușor o civilizație uniformă .
În schimb , în caz de belea cosmică , un grup de indivizi egoiști au șanse mult mai mari să supraviețuiască . _________________ Hai noapte , hai !! |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 22 Noi 2024 21:20 Download mesaj |
|
|
|
Daca poti sa construiesti un astfel de ecosistem care sa reziste mii sau sute de mii de ani, pai faci o duzina si le dai drumu aiurea, poate gasesc calea cea buna, dupa noroc. Iar daca fiecare se poate autoreplica deja te-ai scos.
Asa cum evolutia s-a bazat pe numere mari de indivizi capabili sa se reproduca cu mici variatii ici colo (mutatii) si s-a ajuns unde s-a ajuns, dece sa nu urmam exemplul de succes? |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|