Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
Sun_Ha_NewSHG80mm_proeminence_26-03-2025-color.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 235427
Numar de utilizatori inregistrati: 2860
Cel mai nou utilizator inregistrat: Astro_Simplet
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Foucaul Tester

Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

DIY / ATM / Reparatii

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
marius78
Membru exclus
Membru exclus

Data inscrierii: 04 Mar 2009

Motto: Un prost nu spune lucruri inteligente dar un om inteligent spune multe prostii.

MesajTrimis: 27 Ian 2010 21:59 Download mesaj
Titlul subiectului: Foucaul Tester
Raspunde cu citat (quote)

Sub egida sloganului urmatil pe Neox sperand ca nu are proiectul aparatului Foucault patentat si sa nu cumva sa am probleme cu drepturi de autor am inceput constructia unui aparat asemanator va prezint cateva imagini cu stadiul lucrari deja are 4 zile de lucru si ce era mai complicat am finalizat .Cand are sa fie gata intreaga constructie o sa o prezint. Scuze calitate imagini nu este prea buna fiind facuta cu tel mobil.

Imag005.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  56.39 kb
 Vizualizat:  de 7533 ori

Imag005.jpg

Sus
marius78
Membru exclus
Membru exclus

Motto: Un prost nu spune lucruri inteligente dar un om inteligent spune multe prostii.

MesajTrimis: 27 Ian 2010 21:59 Download mesaj
Titlul subiectului:

........

Imag006.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  74.19 kb
 Vizualizat:  de 7529 ori

Imag006.jpg

Sus
neox
Membru
Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008

MesajTrimis: 28 Ian 2010 00:33 Download mesaj
Titlul subiectului:

Laughing *urmariti-l pe neox*, Laughing asta-i buna!

Ei hai sa zicem ca patentul si drepturile de autor sunt neoficiale Cool sa ma simt si eu bine..na!! Laughing Cine ma mai copie da o bere la baiatu' Laughing Laughing
Glumesc.
Ma bucur ca sunt sursa de inspiratie. N-aveam vise asa inalte Cool
Incepe sa capete forma. Vad ca ai mai mult spor decat am avut eu. A mers repede.
Ce fel de micrometru e cel principal? Din cel clasic cu potcoava, sau e numai surubul?

Spor!

www.cloudynights.com
Sus
marius78
Membru exclus
Membru exclus

MesajTrimis: 28 Ian 2010 08:15 Download mesaj
Titlul subiectului:

Este din cel clasic cu potcoava numai ca prinderea de surub nu este colturoasa ci este rotunda.
Sus
Laurentiu
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever

MesajTrimis: 28 Ian 2010 16:31 Download mesaj
Titlul subiectului:

Mai baieti ia spuneti-mi si mie de unde va procurati voi micrometrele ? Very Happy

Ma intereseaza maxim.

Sus
marius78
Membru exclus
Membru exclus

MesajTrimis: 28 Ian 2010 16:43 Download mesaj
Titlul subiectului:

Din bazar .Exista un bazar la Ploiesti in care se afla o zona de vechituri ''Cam tot ce sa putut smangli din marile uzine'' ,de la spirale de tot neamu pana la universale de strung ,cutite de strung, freze si cam tot ce nu iti trece prin minte ,se gasesc lunete vechi modele cum sunt cele din alama binocluri militare ,aparate de proiectie ,cam tot ce are fiecare om pe acasa si din cauza crizei le scoate la vanzare. Totusi targul trebuie urmarit sambata de sambata ptr ca nu gasesti mereu ,daca sa zicem sambata asta ai vazut o luneta ceva sambata viitoare slabe sanse sa o mai gasesti,daca nu ai gasit un micrometru de adancime, saptamana viitoare sigur gasesti.
Sus
neox
Membru
Membru

MesajTrimis: 28 Ian 2010 17:10 Download mesaj
Titlul subiectului:

La fel si in cazul meu Smile
La Suceava (orasul meu de bastina Cool ) e un bazar maaaare si gasesti cam ce-a zis si Marius. Micrometrul principal l-am luat de acolo cu 30Lei.
Cel secundar l-am luat de pe eBay si m-a costat cam tot atat.

www.cloudynights.com
Sus
marius78
Membru exclus
Membru exclus

MesajTrimis: 28 Ian 2010 20:47 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am inceput constructia fantei reglabile ce vedeti in imagine este o fanta nu prea reusita nu inchide cat trebuie asa ca trebuie revizuita, am terminat cu partea mai complicata il rog totusi pe neox sa imi spuna care este distanta de la fanta pana la lama din dreapta care vine prinsa de partile culisabile ale micrometrelor.

Imag000.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  77.24 kb
 Vizualizat:  de 7364 ori

Imag000.jpg

Sus
marius78
Membru exclus
Membru exclus

MesajTrimis: 28 Ian 2010 20:47 Download mesaj
Titlul subiectului:

.......

Imag007.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  39.41 kb
 Vizualizat:  de 7362 ori

Imag007.jpg

Sus
neox
Membru
Membru

MesajTrimis: 28 Ian 2010 23:41 Download mesaj
Titlul subiectului:

Daca folosesti oglinda sau prisma sa deviezi fascicolul de lumina la 90 de grade incat sa mai reduci distanta dintre cel care pleaca de la sursa si cel reflectat, te intereseaza ca distanta de la fanta la oglinda/prisma sa fie egala (sau macar aproximativ) cu distanta de la prisma la lama. Cu alte cuvinte cu cat fanta e mai departata de prisma cu atat tot ansamblul sursa+fanta+prisma e mai departe de lama (ochi).
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/t...Test_1.png

Inca ceva. O sa fie pobleme cu sursa de lumina daca vrei sa pui halogen. Eu am folosit filtre care absorb caldura si tot nu faceau fata, trebuia sa-l tin aprins perioade scurte. Pt moment o sa folosesc si LED puternic si in paralel o sa fac alta sursa externa cu halogen si aduc lumina la fanta prin fibra optica. Sper ca nu ai luat inca halogen ca sunt scumpe cele de 100W. Eu am dat vreo 60lei pe un *long life*.
Asa ca e tema de gandire. Orium halogen nu e neaparat necesar decat daca vrei sa folosesti contrastul de faza (Lyot).
Oricum o sa trebuiasca si un mic ecran matuit sa difuzeze lumina inainte sa ajunga la fanta.
Daca folosesti LED stralucitor, pe CN am aflat ca poti sa matuiesti capul led-ului. N-am incercat, presupun ca merge.

www.cloudynights.com
Sus
Sorin Sfartz
Membru
Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008

MesajTrimis: 29 Ian 2010 10:36 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am si eu o intrebare legata de testerele Foucault. Am vazut in constructia prezentata de Marius, ca se folosesc 2 micrometre. Micrometrul ce comanda patrunderea lamei in fascicol e obligatoriu necesar?

Eu mi-am incropit un tester dupa planurile simple de la Stellafane, dar pentru moment nu l-am folosit decat sa aflu ROC la oglinda uda. Lama se misca manual. Din cate am priceput eu miscarea laterala a lamei se face doar pentru a vedea daca aceasta este "inside of ROC", outside of ROC", sau chiar in ROC si doar avansul in lungul fascicolului trebuie masurat efectiv.
Sus
Stanescu Octavian
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006

MesajTrimis: 29 Ian 2010 11:51 Download mesaj
Titlul subiectului:

Va pun si poza cu aparatul meu Foucault facut cu mult timp in urma .

Foucault 1.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  448.31 kb
 Vizualizat:  de 7268 ori

Foucault 1.jpg

Sus
neox
Membru
Membru

MesajTrimis: 29 Ian 2010 14:12 Download mesaj
Titlul subiectului:

*so999*...nu e necesar al doilea micrometru decat daca faci test caustic unde masori pe ambele coordoate. Eu am preferat sa folosesc tot micrometru in special pentru surub care are o cursa foarte fina in comparatie cu un surub normal. Da o senzatie foarte "pro" la folosire Wink
De la ultimul tester care l-am facut, mai rudimentar, am observat ca orice vibratie de la surub se vede foarte suparator in imagine (tremuraturi).

*Tavi Stanescu*... solid ca o stanca Very Happy . Imi place ideea cu bilele de rulment pe canalele in "V". M-am gandit si eu la ceva ce genul asta la inceput, dar in lipsa de freze/strunguri si materiale necesare am optat pentru profile de aluminiu.

www.cloudynights.com
Sus
Erwin
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008

Motto: panta rhei

MesajTrimis: 29 Ian 2010 14:37 Download mesaj
Titlul subiectului:

bile se pot pune și pe canale formate din două tije sau profile de Al puse alăturat. Exista pe la Praktiker niște și șine de sertar cu bile care au joc mic și merg fin, ca niște rulmenți liniari. Printr-o poziționare corespunzătoare a 2 șine cred că se poate face ca jocul să nu influențeze măsurătorile. Ar mai fi varianta unor mici rulmenți fixați pe profile cornier care se poziționează lateral pe 2 țevi rotunde.
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob
Sus
marius78
Membru exclus
Membru exclus

MesajTrimis: 04 Feb 2010 08:52 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am terminat cu fanta ,am reusit sa fac si o proba cu un bec halogen de 55w problema, se incalzeste prea tare dupa ceva studiu am ajuns la concluzia ca oricat de multe ventilatoare ai pune nu vei reusi sa racesti becul el va scoate mereu 200 grade celsius vantilatorul functioneaza pe post de aeroterma (siguranta cu ventilator) si plimba curentii de aer cald, cred ca o sa folosesc un led de putere sau un bec mai mic.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   DIY / ATM / Reparatii Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact