Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233955 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2731
|
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

|
Trimis: 22 Noi 2024 16:45 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Ei bine, am strans si 5 ore de SII, pe Luna plina, deoarece in sezonul rece nu pot face mofturi, daca cerul e mai curat. Am vrut sa mai trag si cateva ore de Ha pentru o luminanta mai buna (nebulozitatea si detaliile de acolo vin), insa cele 2 ore trase luni seara au stricat cele 90 minute avute anterior. SNR-ul s-a redus la jumatate. Si asta din cauza unei panze de nori de care nu am scapat toata seara.
Nu stiu cand se va indrepta vremea, ca sa pot continua captura, ma tem sa nu fie prea tarziu pentru tinta asta, fereastra mea se micsoreaza pe zi ce trece.
De aceea am procesat ce am avut, cu speranta ca o s-o finalizez odata.
Pun o poza in combinatie SHO (paleta HST, cu mai putin verde) si o poza mixta HOO-SHO. Stelele sunt HOO.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
1.07 MB |
Vizualizat: |
de 999 ori |

|
|
998.05 kb |
de 999 ori |

|
_________________ Marius |
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

|
Trimis: 05 Dec 2024 12:20 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Saptamana trecuta am mai tras 2,5 ore de Ha si 1,5 ore de OIII. As fi vrut mai mult, dar desi vremea era promitatoare in timpul zilei, seara se innora rapid, iar acum nu sunt semne ca se indreapta curand.
Expunerea totala este acum de 11 ore si jumatate. Ar mai fi nevoie de mai multe ore de banda ingusta si 1-2 ore de RGB sau OSC pentru stele, dar nu stiu daca reusesc in sezonul asta.
Desigur, procesarea a fost refacuta in intregime, atat pentru SHO cat si pentru HOO.
|
842.92 kb |
de 827 ori |

|
|
909.22 kb |
de 827 ori |

|
_________________ Marius |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|