Titlul subiectului: Refractor achromat Meade 150/1200
Deoarece am inceput sa adun cam multe intrumente ,aduc in atentia voastra o luneta achromata de calibrul greu. Este vorba de o luneta marca Meade. In aceasta luneta planetele arata extraordinar , dar si pe partea deep sky s-a descuracat bine , apertura de 15 cm ajutand foarte mult.
Am folosit aceasta luneta impreuna cu un filtru Baader Semi APO ( inclus si el aici la vanzare ) si pot zice ca aberatiile cromatice nu sunt deloc deranjante . Pentru un ochi mai putin experimentat ai putea spune ca sunt inexistente.
Greutatea lunetei este pe masura dimensiunii adica undeva la 9 kg. Eu am folosit-o cu o montura HEQ 5 fara absolut nici o problema.
Telescopul vine cu sina si inele de prindere. Am improvizat eu un parasolar pentru ea deoarece atunci cand am cumparat-o nu avea. O vand exact asa cum se vede in poza , adica fara cautator si fara o rotita de la focuser ( nu avea cand am luat-o dar nici nu m-a incurcat lipsa acelei rotite ) .
Pretul dorit este de 2600 lei , dar sunt deschis la negociere.
Legat de transport , acesta va cadea in sarcina cumpratorului , dar daca cumva va fi cineva din apropiere prefer sa ne gasim la mijloc de drum intrcat nu as incredinta-o curierilor.
IMG-20240523-WA0056.jpg
Descriere:
Marime fisier:
437.62 kb
Vizualizat:
de 2123 ori
IMG-20240523-WA0055.jpg
Descriere:
Marime fisier:
391.49 kb
Vizualizat:
de 2123 ori
IMG-20240523-WA0054.jpg
Descriere:
Marime fisier:
446.36 kb
Vizualizat:
de 2123 ori
IMG-20240523-WA0053.jpg
Descriere:
Marime fisier:
200.98 kb
Vizualizat:
de 2123 ori
WhatsApp Image 2024-05-23 at 19.20.33_e1bf0f2f.jpg
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum