Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234012 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2117
|
Trimis: 14 Feb 2024 13:55 Download mesaj |
Titlul subiectului: constructie astrograf 35cm f/3.1 |
|
|
|
Am o oglinda de 35cm f/3.1 de ceva vreme si as dori sa o pun la lucru intr-un reflector fara secundara, cu camera in prime focus (ca o discutie separata, am si secundara potrivita dar pe moment sunt atras mai mult de ideea unui prime focus reflector).
As vrea sa construiesc un sistem truss care seamana (foarte de departe) cu acest telescop:
https://www.nfilipovic.com/astrophotography/rc250-telescope
Voi incepe cu bariletul si "cusca" primarei ce are o grosime destul de mare (din cate imi aduc aminte 5cm, dar voi masura diseara), ma gandeam la un sistem de tip whiffle tree in 18 puncte cu 3 sustineri laterale cu cate doi rulmenti ce sa permita o deplasare pe directia axei optice ca si aici:
http://www.loptics.com/articles/mirrorsupport/mirrorsupport.html
Referitor la sistemul de focalizare, ma gandeam la un simplu focuser skywatcher motorizat cu un mic stepper. Camera va fi Atik 383L (sau eventual Atik 414EX) si un corector Paracorr pe 2" iar montura va fi EQ8 (este ceea ce am deocamdata). |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11253
|
Trimis: 14 Feb 2024 14:53 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
My dream setup!
Spor, abea astept sa vad pusa in practica o astfel de idee!
La focuser eu ma mai gandeam la un helical focuser/helical crayford, e mai low profile. Ramane de vazut cum faci partea de motorizare, daca chiar e nevoie de ea. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|