Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233857 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Alexandru Vlaicu Membru

Data inscrierii: 08 Iun 2017 Mesaje: 24
Motto: - Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 17 Aug 2023 16:12 Download mesaj |
Titlul subiectului: Montura defecta - Celestron SLT |
|
|
|
Salut,
Va rog sa ma ajutati cu o parere vis-a-vis de montura mea Celestron SLT GoTo care nu vrea sa mai functioneze neam.
Pare sa fie o problema electronica pe placa de baza a monturii.
Simptome - La comanda, incepe sa invarta motorasele, dar foarte incet, iar dupa cateva secunde se opresc de tot.
Am incercat mai multe surse de alimentare (baterii, priza, baterii noi, surse de curent diferite), dar simptomele sunt similare.
Montura a fost desfacuta si am constatat ca unul din condensatori (cred ca se numeste asa, nu ma pricep) se incinge foarte tare si emana un miros de incins.
Nu cunosc nici un electronist sau vreun magazin/service prin Bucuresti, dar sunt deschis sa incerc daca imi sugerati ceva.
Aveti idee cum as putea rezolva problema? Sunt deschis la a cumpara placa noua, dus in service (Bucuresti), vorbit cu vreun expert, orice )
In link-ul de mai jos de pe WeTransfer aveti o arhiva cu foto + video cu ce am gasit inauntru.
https://we.tl/t-hgHkAmpiYI
Multumesc,
Alexandru |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5150
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 17 Aug 2023 17:18 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Motorul de jos misca ?
In video pare ca sta ... sau si ala se opreste dupa cateva secunde ca cel de sus ?
Poate sa fie si problema mecanica, de ex. sa fie stranse prea tare piulitele de la aze.
Piesa aia care zici ca se incalzeste (incercuita in poza) este un circuit integrat de putere (L293DD) care alimenteaza motoarele. Daca motoarele sunt suprasolicitate, integratul se incalzeste excesiv, dar are protectie de temperatura si se opreste automat ca sa nu se distruga, iar cand se mai raceste, isi revine. Si dupa cum arata, nu pare a fi ars. |
|
Sus |
|
 |
Alexandru Vlaicu Membru

|
Trimis: 17 Aug 2023 17:22 Download mesaj |
|
|
|
Salut,
Exact asta se intampla! Functioneaza bine cat timp acea piesa este rece, se incalzeste in cateva secunde dupa care cedeaza totul.
Se intampla la fel pentru ambele motorose. La rece, functioneaza, dar doar pt cateva secunde si destul de incet.
Sa verific daca nu cumva sunt stranse prea tare suruburile?
Multumesc,
Alex |
|
Sus |
|
 |
Alexandru Vlaicu Membru

|
Trimis: 17 Aug 2023 18:07 Download mesaj |
|
|
|
nobody a scris: | Motorul de jos misca ?
In video pare ca sta ... sau si ala se opreste dupa cateva secunde ca cel de sus ?
Poate sa fie si problema mecanica, de ex. sa fie stranse prea tare piulitele de la aze.
Piesa aia care zici ca se incalzeste (incercuita in poza) este un circuit integrat de putere (L293DD) care alimenteaza motoarele. Daca motoarele sunt suprasolicitate, integratul se incalzeste excesiv, dar are protectie de temperatura si se opreste automat ca sa nu se distruga, iar cand se mai raceste, isi revine. Si dupa cum arata, nu pare a fi ars. |
Update: Nu piulitele par a fi problema Am desfacut de tot unul dintre motorase, iar fenomenul e prezent in continuare..
Mecanismul pare ca este foarte bine uns, are inca vaselina (cred...) destul de multa. |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5150
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 18 Aug 2023 01:18 Download mesaj |
|
|
|
De cand iti face figura asta ?
Ai scos motorul de pe reductor sau cu tot cu reductor ?
Eventual pune o poza cu ce ai desfacut. |
|
Sus |
|
 |
Alexandru Vlaicu Membru

|
Trimis: 18 Aug 2023 09:40 Download mesaj |
|
|
|
Apreciez tare mult raspunsurile!
Din pacate, l-am inchis inapoi si nu mai sunt acasa ca sa-l pot deschide iar.
Sincer, termenii tehnici ma depasesc asa ca am sa incerc sa explic in cuvintele mele. Am desfacut tot mecanismul unde este sina Vixen, iar in spatele ei era ca un rotor imens care face contact cu o rotita mica actionata de motor. Ei bine, am scos acea roata imensa si l-am lasat, practic, fara greutate mare de invartit.
Problema se manifesta deodata, la ambele motoare. A trecut ceva timp de atunci, sincer, dar stiu ca nu am schimbat nimic la el, totul a inceput brusc.
Am crezut ca e de la baterii, le-am incarcat, apoi le-am schimbat, am incercat la priza si tot asa.. |
|
Sus |
|
 |
Alexandru Vlaicu Membru

|
Trimis: 21 Aug 2023 10:13 Download mesaj |
|
|
|
Ceva idei, cineva, va rog?
Poate imi puteti recomanda un service sau o persoana priceputa din Bucuresti? |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|