Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
24Ghz. Membru

Data inscrierii: 09 Noi 2022 Mesaje: 4
|
Trimis: 09 Noi 2022 12:34 Download mesaj |
Titlul subiectului: Binoclu Auriol 10-30x60 |
|
|
|
Buna ziua, doresc sa achizionez din Lidl acest binoclu Auriol 10-30x60 la pretul de 120 lei, nu stiu cat este de bun, ce stie sa faca, nu stiu la ce sunt dimenisunile 10-30x60, ce distanta bate ca sunt sigur ca ce este prezentat in revista lor este doar de marketing. Doresc doar sa achizionez un binoclu pana n 120 lei care sa vad la o distanta cat de cat buna. Se merita sa iau acest binoclu sau stiti unul mai bun la acesti bani sau chiar ma ieftin? Sau sa iau ceva SH aproape noi la acesti bani? Nu ma pricep deloc la ele si de aceea va cer sfaturile.
Multumesc. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11248
|
Trimis: 09 Noi 2022 14:27 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
As spune ca trebuie evitate binoclurile cu zoom, ca cel de mai sus, 10-30x. Mai eficient cu cheltuirea banilor ar fi unul fix, 10x50, 12x50, 8x40, etc. Acum daca lasi deoparte tentatia pretului si a zoomului si te decizi pentru unul fix, trebuie vazut si pentru ce anume il vrei, care e utilizarea la care te gandesti.
Orice binoclu bate la orice distanta, depinde de transparenta aerului, pana la urma cu el vezi stele la miliarde de ani lumina, daca e senin si ai transparenta buna.
In general binoclurile se judeca dupa magnificatie, de ex. 10x inseamna ca mareste de 10 ori. |
|
Sus |
|
 |
24Ghz. Membru

|
Trimis: 09 Noi 2022 14:36 Download mesaj |
|
|
|
Vreau sa vad in camp cu el sa pot urmarii si recunoastepersoanele care intra pe bucata respectiva de pamant. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 09 Noi 2022 14:38 Download mesaj |
|
|
|
Pe timp de zi?
Ce distante sunt implicate, 100m, 2km? |
|
Sus |
|
 |
24Ghz. Membru

|
Trimis: 09 Noi 2022 15:41 Download mesaj |
|
|
|
in jur de 1.5-2km-3 depinde de loc, si as vrea si sa se vada cat de cat dupa amiaza sau noaptea dar nah ) la banii astia cer prea mult, vreau sa ma incadrez strict in suma asta de 120 lei. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 09 Noi 2022 18:27 Download mesaj |
|
|
|
De la 100m incolo la nivelul pamantului o sa ai turbulente si nu o sa vezi mare lucru detalii cu niciun instrument oricat de puternic, ziua. Noaptea deja e alta poveste.
Un binoclu 12x acopera cam 100m la 1000m distanta, o fata de om are cam 0.2m deci cam 0.2% din intreg campul vizual, iti trebuie ochi bun sa vezi ceva.
Nu ai un prieten ceva care sa iti imprumute un binoclu sa testezi daca te rezolva sau nu? Sau du-te la Lidl sau alt magazin de intrumente optice/vanatoare si probeaza un binoclu 10x, 12x, 15x, sau cu zoom precum cel 10-30x. |
|
Sus |
|
 |
24Ghz. Membru

|
Trimis: 10 Noi 2022 09:47 Download mesaj |
|
|
|
Salut, inteleg aceste detalii, nu am nici un prieten ca daca aveam sincer nu mai faceam acest topic. Se merita in concluzie sa iau acest binoclu din lidl sau 120 lei, sau gasesc ceva mai bun pe piata? |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9514
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 10 Noi 2022 12:31 Download mesaj |
|
|
|
La ce ai tu nevoie, ar corespunde mult mai bine ''Luneta cu stativ'' de 50mm vanduta de Lidl.
Poate apare inainte de Craciun la vanzare.
N-o sa mearga grozav la marirea maxima de 60x dar pana pe la 30x-40x imaginea este decenta, iti da imagine dreapta ca binoclul.
Cu ea vei vedea ziua daca bantuie cineva pe terenul tau, vei vedea cu siguranta detaliile de vestimentatie
ale ''infractorului''.
https://offers.kd2.org/ro/ro/lidl/pjDMF/
Binoclul cu zoom nu este bun optic si oricum nu poti folosi maririle mai mari de 10x din cauza tremuratului mainilor.
Succes, Mircea _________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
Dbird Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012 Mesaje: 1552
|
Trimis: 09 Feb 2023 16:46 Download mesaj |
|
|
|
Desi am fost mereu un adept al binoclurilor, in cazul asta, trebuie sa recunosc ca subscriu 100% la propunerea lui Mircea
Pe de alta parte draga Vali ..... cei 100 de m maximi ... cu turbulenta cu tot, sunt lejer exagerati ... sa nu speriem lumea care este la inceput de drum ...binocular.  |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5878
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 09 Feb 2023 17:55 Download mesaj |
|
|
|
Ce ciudat mi se pare sa raspunzi unui om care vrea sa cumpere ceva, dupa fix 3 luni ...
Crezi ca mai are vreo utilitate un astfel de raspuns? _________________ Fujinon 10x50FMTR SX; AR 80 F15; TS 102SD |
|
Sus |
|
 |
GunDALF Membru

Data inscrierii: 23 Apr 2017 Mesaje: 3323
Motto: If only closed minds came with closed mouths.. Localitate: BR
|
Trimis: 09 Feb 2023 18:19 Download mesaj |
|
|
|
Probabil va avea utilitate pentru cei ce se vor gasi in situatia initiatorului, in viitor.
De aceea, adaug si eu ca acel binoclu zoom (10-30x60) e... o porcarie. O zic din experienta, ca l-am avut. _________________ AZGTi;SAM-WiFi;C6;SW-ED72;ZWO ASI462MC;ZWO ADC;PM 2,5x |
|
Sus |
|
 |
Dbird Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012 Mesaje: 1552
|
Trimis: 10 Feb 2023 09:33 Download mesaj |
|
|
|
Pai daca omul care parea atat de interesat, nu a mai zis nimic, am considerat ca inca este in dubii , si cum nu apucasem sa imi dau si eu cu parerea am scris ceea ce am fost obligat de realitatea in sine si nicidecum dupa cum imi spunea sufletul meu de ... binoculist
Topicul va fi citit de mai multi care vor avea in fata fantasma perfectiunii sugerate de Auriol, Conrad sau orice alta denumire care poarta dupa sine ... 10-30x60!
Si chiar regretam ca nu am scris explicit Citat: | De aceea, adaug si eu ca acel binoclu zoom (10-30x60) e... o porcarie | cum bine a spus GunDALF. |
|
Sus |
|
 |
GunDALF Membru

Data inscrierii: 23 Apr 2017 Mesaje: 3323
Motto: If only closed minds came with closed mouths.. Localitate: BR
|
Trimis: 10 Feb 2023 09:50 Download mesaj |
|
|
|
Au, in schimb, acel 10x50 care e rezonabil pentru ~100 lei. Desi se mai gasesc printre ele exemplare cu mici probleme de colimare. De aceea trebuie verificat inainte de achizitie. _________________ AZGTi;SAM-WiFi;C6;SW-ED72;ZWO ASI462MC;ZWO ADC;PM 2,5x |
|
Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018 Mesaje: 513
|
Trimis: 11 Feb 2023 20:19 Download mesaj |
|
|
|
Sa facem un mic calcul: pretul din magazin, minus TVA, minus adaos comercial...egal pretul la iesirea din fabrica. O sa obtineti un raport calitate/pret(fabrica) egal cu 1. Deci e...beton . |
|
Sus |
|
 |
|