Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
jupiter_28_12_15.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 224679
Numar de utilizatori inregistrati: 2836
Cel mai nou utilizator inregistrat: Aeryn Sun
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 543 la data de Vin Mar 29, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Review Celestron Skymaster 25x100


Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Review instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Dbird
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 06 Noi 2012
Mesaje: 1548



Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 19 Dec 2014 22:36 Download mesaj
Titlul subiectului: Review Celestron Skymaster 25x100
Raspunde cu citat (quote)

Review Celestron Skymaster 25x100
Courtesy to adrian.b

Daca un binoclu 20x80 vi s-a parut ca este mare, in momentul in care ajungeti in posesia unui 25x100 va veti schimba putin sistemul de referinta. Caci primul soc este dimensiunea lui, desi aceasta se incadreaza intr-o normalitate tehnologica evidenta.
Un veritabil “monstru”. Dar in principiu este ceea ce totusi ne-am dorit. Dimensiunile mari ale obiectivelor si ale ocularelor creaza oarece fiori de placere inainte de a privi efectiv prin el. Sticla este acoperita FMC , nu exista reflexii albe ci doar indigo, verzi si galbene (spre portocaliu) . Mecanica este relativ dura dar manevrabila chiar daca focusarea independenta este ceva mai greoaie , compenseaza prin mentinerea reglajelor. Lucrat frumos, dar surprinzator “pielea” aplicata pe el este subtire si dura cu alura metalica. Posibil sa ajute la compensarea rapida termica a binoclului. Pe de alta parte dimensiunile lui mari in mod cert trebuie sa te determine sa il manipulezi cu multa grija si atentie deoarece in pofida structurii metalice este un instrument foarte pretentios la socuri, lovituri sau la alte forte mecanice exterioare. Necesita trepied, un sfat as spune redundant pentru un binoclu dedicat domeniului astro. In multe review-uri se mentioneaza o mare dificultate in a face clarul. Nu as fi deacord cu aceasta. Pe untrepied bun nu sunt probleme. Caci este pacat sa nu folosim un trepied bun caci deja, din acest punct de vedere, se poate face o similitudine directa cu instrumentele tip telescop.

Date Tehnice:
Greutate= 3950 g
Acoperire antireflex= FMC
Putere de mărire= 25x
Diametru lentilă frontală= 100mm
Pupilă de ieșire= 4 mm
Tip prisme= Prisme porro
Material sticlă= BaK-4
Cupe ocular= pliabil
Distanță interpupilară 56-72 mm
Sistem de focalizare= individuala
Geantă de protecție= da
Câmp vizual real= 3 grade
Câmp vizual la 1.000 m= 52 m
Limita de focalizare în apropiere= 24,4m
Intensitate luminoasă= 16
Factor de întunecare= 50
Culoare= negru
Filet de fixare pe trepied= da
Rezistent la stropire= da


Este un binoclu cu effect wide evident, superb. Calea optica spre deosebire de fratii lui mai mici 20x80 (Bresser sau TS) este perfecta , fara reflexii interne si cu marginea campului ferm definita. Clar pe zona centrala si cu zona de neclaritate cam la 25% de margine se inscrie in normalitatea unui binoclu bun. Astro l-am testat relativ putin , prinzand doar 2 seri ceva stele pe cer relativ mai noros , specific acestor zile mai neplacute, dar senzatia de imersiune si luminozitatea lui isi spune clar cuvantul. Un binoclu foarte luminous, avand culori calde, vibrante si naturale (exista un tint spre galben daca vreti undeva la 40% din cel existent la Zeiss Dekaris), si definitia este cu adevarat impresionanta. Aici as face o paranteza si am sa spun ca el a cam fost comparat in special cu 20x80 modelele Bresser si TS (dar nu pe mod astro ci doar pe mod terestru – pe astro 20x80 au fost tinute in mana ceea ce nu este prea concludent). In mod cert opticalui 25x100 este diferita decat Bresser si TS (inclusiv depunerile antireflex). Un alt aspect important este saltul calitativ al prismelor care insfarsi tdepasesc ca dimensiuni pe cele intalanite in gama 10x50 (existente pana la 20x80 inclusiv). Un pur sange pentru astro. Sistemul parasolar inclus pe obiective, unul din celemai lungi pe care le-am vazut, fac din el un sistem “gata de lucru” imediat ce a fost montat pe trepied.
Totusi in acesta euforie apare o mica inadvertenta: ocularele. Mai bine zis ocularele dispun de niste aparatori de cauciuc relativ dure si grosute care nepliate micsoreaza deranjant campul vizual. Plierea lor genereaza marirea violenta a diametrelor exterioare si impune utilizatorului fie un nas extrem de subtire fie o eventuala lipsa a lui precum boierul din povestea lui Pacala. Aici isi are un rol important si eye-reliful care este evident mai mic decat cel existent la 20x80-urile mentionate. O solutie este indepartarea capacelor de cauciuc, semidistructiv. Respectiv taierea insertiilor de prindere duce la posibilitatea demontarii sau remontarii aparatorilor (fara a exista totusi riscul ca ele sa cada). Astfel, fara capacele buclucase, se poate privi perfect si se poate utiliza optim eye-relieful care chiar daca nu este la fel de mare ca la fratii lui mai mici, este totusi mare si suficient pentru a fi utilizat chair cu o pereche de ochelari (dar trebuie totusi sa va asteptati la contact intre ochelari si obiectiv). Imaginile sunt insa superbe, si exista o tendinta mai pronuntata spre negru a cerului fata de 20x80. Chiar daca lumina este foarte puternica, as spune ca un aport majoritar il are si magnificatia foarte mare care permite “descoperirea” mai multor corpuri ceresti slab luminate.Detaliile pe mod terestru sunt extrem de impresionanate in contextul acestei magnificatii mari.
In principiu nu pot spune decat lucrurui bune despre acest model. De altfel pretul este la randul lui destul de mare si ar trebui sa justifice acest lucru. Pentru mine este este prima experienta Celestron, si pot spune ca sunt foarte multumit atat de mecanica cat si de optica testata.
In contralumina nu apar irizatii. In mod terestru trebuie evitat sa priviti suprafete puternic luminate sau zone cu reflexie puternica a luminii, deoarece cantitatea de lumina poate obosi si chiar deteriora ochii.
In mod astro se deosebesc foarte bine culorile stelelor.

In mod cert un binoclu bun ce poate fi recomandat cu multa caldura nu numai pentru astro dar si terestru. Voi reveni undeva in primavara cu un test astro mai la obiect, comparatie intre 20x80 si 25x100 cand vremea se va mai incalzi putin si binenteles voi avea si cel de al doilea trepied.



Celestron25x100mic.jpg
 Descriere:
Celestron Skymaster 25x100
 Marime fisier:  1.06 MB
 Vizualizat:  de 7897 ori

Celestron25x100mic.jpg



Comparatie_mic.jpg
 Descriere:
Comparatie dimensiuni intre Bresser 20x80 si Celstron Skymaster 25 x 100
 Marime fisier:  1.02 MB
 Vizualizat:  de 7897 ori

Comparatie_mic.jpg


Sus
Herr_Alien
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 11 Noi 2010
Mesaje: 1079



Localitate: Brasov

MesajTrimis: 20 Dec 2014 16:56 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Fain 25x100-le. In poza tubul portobiectiv nu apare gatuit la corpul cu prisme, fata de 20x80 - banuiesc ca obiectivele lucreaza la toata apertura de 100mm.
Campul ala de 3 grade e ceva masurat? Sau e doar valoarea specificata de producator? Daca e real, atunci AFOV-ul ar trebui sa fie peste norma de 65 grade.

_________________
Alex
Astronomical Ephemerides
Sus
Dbird
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 06 Noi 2012
Mesaje: 1548



Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 20 Dec 2014 19:14 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Datele sunt strict cele de la producator, personal nu am apucat sa le verific. Urmeaza sa il mai "analizez" , mai ales daca si vremea se va mai limpezi putin. Oricum efectul de "wide" exista si este foarte puternic. Ca si la 20x80 daca se pliaza (sau se scot) capacele aparatoare de pe oculare si se priveste prin el de la distanta maxima (fara pierdere camp vizual) este o senzatie superba ca si cand ai privi printr-o fereastra (circular ovala) a carei margine neagra este extrem de subtire undeva departe de laturile ochilor. Extrem de odihnitor si placut. Smile
Sus
nobody
Membru
Membru


Data inscrierii: 02 Apr 2010
Mesaje: 4795

Motto: Never ever give up !

Localitate: Nowhere

MesajTrimis: 20 Dec 2014 21:58 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Alea 3 grade trebuie ca sunt ori grade Fahrenheit, ori grade de libertate.
Altfel nu are nici un fel de noima, oricum, la fel cu ceea ce afiseaza producatorul: Apparent Field of View Shocked http://www.celestron.com/browse-shop/astro...-binocular
Teoretic, se pot inghesui 3° TFOV (nu AFOV) la marire liniara (nu unghiulara) de 25x in aproximatv 66° AFOV (in cazul ipotetic de lipsa totala a distorsiunilor geometrice). Cred ca asa a vrut sa fie calculul lor (pur teoretic), dar realitatea este alta dupa cum puteti vedea mai jos:

Am atasat un test mai relevant, publicat pe Cloudy Nights: http://www.cloudynights.com/documents/binotests.pdf
din care citez cateva puncte:

The Celestron 25x100 is approx. f/4.4
There are considerable differences in advertised eye relief, fov & coatings with reality.

Field of View -- TFOV ­ AFOV
Celestron 25x100 Skymaster is specified as 3.0°. It measures 2.45°. Afov = 61°.

Inter­Pupilary Distance & Eye Relief
Celestron 25x100 eye relief is measured at 15mm, but there is a 6mm recess to the lens, so effective usable eye relief is only 9mm. That's very short. When used with my glasses on, I have to look around a little to see the very edges of the field. This deeply recessed eye lens is very similar to that found on the Fujinon 16x70, one that also requires I look around to see the entire field of view inside. With these two binoculars, looking straight into the eyepiece while wearing glasses cuts off about 10% of the field of view. That could be considered substantial for an eyeglass wearer. Considering the Tfov is only 2.45°, the net field of view due to short eye relief is only about 2.2°. Tilting the head slightly allows seeing out to either edge of the field.

Baffles and Blackening
I did not see any baffles in any of these other binoculars. [Celestron]

Optical and Mechanical Deficiencies
The Celestron 25x100 showed some slight ghost images on bright objects. This would indicate there are some internal reflections. This is consistent with surfaces that are not FMC.

Collimation
The Celestron 25x100 was out of collimation by 1 arc minute. That doesn't seem like much but at 25x, some may find it annoying. Most of the time I don't see it, but I had a difficult time focusing on Jupiter and I thought this might be part of the problem. I made no attempt to realign this binocular. The Celestron does not have readily accessible adjustment screws. They are very likely right under the coating, but that means cutting or poking thru it to get at the screws. I decided not to.

Antireflection Coatings
The Celestron Skymaster 25x100 has objective coatings that appear purple/green with little reflection off the objective lens. However, the objective prism face and the eye lens in the Celestron 25x100 shows a light blue reflection. The eye lens and prism coatings on the Celestron 25x100 appear like they might be single coated MgF.

Sharpness Across the Field of View
In the Celestron 25x100 sharpness of image is fair at 70% out from center, but then it drops off very quickly beyond 70%. By 80% out it gets rather poor. The Celestron has a problem with one barrel of the binocular that won't allow it to reach pinpoint focus as well as the other side. The Celestron 25x100, when observing a 14" double, was very clear at 50%, still good at 60% but poor at 70%, all the way around. Doubles of 21'' and 22'' could still be seen at 70­75% out from center. A 29'' double was the limit at 80%.

Magnitude Loss in Outer Field of View
Both the Celestron and the Oberwerk 100mm binoculars lost about a half magnitude in the fov area beyond 50% out from center.

Chromatic Aberration
In the Celestron 25x100, Saturn produced no CA at all. No CA was seen in Venus on­ axis, but blue and sometimes a purple or green was seen off­axis. Very little CA is seen on Jupiter out to about 50­60% from center. Beyond that, Jupiter produces blue CA on the inside edge and yellow/green on the outer edge. CA on the moon was green towards the outer edge.

Mai sunt si testele deepsky ... dar ma opresc aici:

SUMMARY
A doublet binocular in a lower quality constructed housing. Gets high marks for IPD range, illumination and (current) price. Fair marks for collimation, diopter, fov and limited CA. Lower marks for pinpoint focus (lens aberration), eye relief, coatings, resolution on­axis, outer field sharpness, contrast, mounting post and nylon case.
Currently the least expensive of these binoculars.

P.S.
Senzatia de "fereastra circular ovala" poate fi de la "Misalignment of the Field of View". Vezi la pagina 15.



binotests.pdf
 Descriere:

Descarcare
 Nume fisier:  binotests.pdf
 Marime fisier:  1.09 MB
 Descarcat:  de 2542 ori

Sus
Dbird
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 06 Noi 2012
Mesaje: 1548



Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 23 Dec 2014 16:00 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Instrumentul este in perfecta conditie tehnica, spre deosebire de cel testat pe cloudy-nights.
Exprimarea mea "circular ovala" se refera la campul care la orice binoclu nu este obligatoriu perfect rotund ci putin oval cu axa lunga pe orizontala (mai ales daca departezi la maxim posibil cele doua tuburi - axe optice daca vrei). Ceea ce voriam sa spun este ca, mie cel putin, imi place sa privesc (cand am un eye relief mare) de la cat mai mare distanta de oculare (fara pierdere de camp binenteles) astfel incat, la un binoclu binisor facut si wide, ai senzatia de a privi cu amandoi ochii printr-un singur tub optic. Este o senzatie care imi place enorm inclusiv la binocluri mai mici tip 10X. Problema este ca pentru astfel de observati ai nevoie de conditii perfecte in jur, respectiv lipsa de lumina parazita sau o locatie special pregatita in acest sens pentru observatii astro. Poate ca e mai greu dar eu zic ca merita sa se faca un efort si in amenajarea unui loc de observatii.
Cred ca aici cu totii gresim un pic. Pasiunea ne indreapta cu o tehnicitate rece si exacta spre a identifica pana si cele mai mici imperfectiuni (mi-a placut ca cel care facea reviewul a putut detremina ca "was out of collimation by 1 arc minute" dar " I made no attempt to realign this binocular" ) reusind sa ajungem in faza in care sa nu ne mai putem bucura de imaginea in sine, de bucuria de a vedea ceva frumos mai clar , mai aproape, si mai bine, de bucuria de a folosi efectiv un instrument pentru scopul pentru care a fost folosit. Ca binoclul nu spala toate cele "99 de pete" asta este foarte posibil, dar asta nu trebuie sa ne umbreasca bucuria de a privi printr-un 25x100.
Sus
dragos.n
Membru
Membru


Data inscrierii: 20 Dec 2007
Mesaje: 6448



Localitate: Ploiesti

MesajTrimis: 23 Dec 2014 17:06 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Dbird, imi place review-ul pe care l-ai scris, si mai ales faptul ca nu te-ai lasat atras intr-o analiza rece, lipsita de factorul simtire.

De asemenea, imi place cand oamenii exprima propria experienta, si nu copiaza, fara sa verifice personal, analizele altora, din alte parti ale planetei, ca apoi le prezinta ca fiind rezultate definitorii si definitive.

Nu vreau sa neg ce e scris pe Cloudy, dar orice review este finalmente subiectiv, si in plus, asa cum se stie, chiar si in productia industriala pot sa apara diferente, de la un lot la altul, si chiar de la un produs la altul. Si de aceea, orice review trebuie luat ca avand caracter orientativ. Cum spun americanii, cu un dram de sare (scuze ca mi-am permis sa fac traducerea, dar m-am gandit ca poate se molipsesc si altii, ca de aia scrie in regulament ca limba acestui forum e romana).

_________________
Dragos N
Sus
nobody
Membru
Membru


Data inscrierii: 02 Apr 2010
Mesaje: 4795

Motto: Never ever give up !

Localitate: Nowhere

MesajTrimis: 23 Dec 2014 22:19 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Da, absolut.
Dbird a scris:
Datele sunt strict cele de la producator, personal nu am apucat sa le verific. ... Smile

In corelatie cu ceea ce afirma chiar si proprietarul:
Citat:
Optic binoclul este un amestec de bune si rele insa si pretul este pe masura. ... Livrare personala in Bucuresti. Nu trimit in tara si nu recomand expedierea prin posta fiind "legendar" faptul ca nu isi pastreaza colimarea.

http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=135090

Ca o rugaminte, va rog sa-mi explicati in ce sens este folosit termenul "review" din titlu.
http://www.merriam-webster.com/dictionary/review
Se poate sa fi inteles gresit, iar observatiile astronomice (de-a lungul a 9 luni de zile) facute de Edward Zarenski sa fie irelevante in acest context. La fel cum acoperirile ocularelor si prismelor, vizibile chiar in prima poza, nu par a fi deloc FMC.
Multumesc.
Sus
dragos.n
Membru
Membru


Data inscrierii: 20 Dec 2007
Mesaje: 6448



Localitate: Ploiesti

MesajTrimis: 23 Dec 2014 23:22 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Nu pot contesta, si nici atesta priceperea lui Edward Zarenski. Nu il cunosc, nu ii cunosc activitatea, si competenta. Tu il cunosti?

Eu cred ca aceasta rubrica este dedicata experientei personale a membrilor forumului, cu instrumentele pe care le poseda. Si cred ca oricine are o parere personala, rezultata din propriile observatii asupra unui instrument sunt bine venite.

In schimb, interventiile formate DOAR din preluarea unor materiale scrise de altii, din alte zari, indiferent ca sunt scrise bine sau nu, cred ca trebuie prezentate mai cu rezerve. Cel putin noi, aici intre noi ne cunoastem, si stiim unii de altii. Asa incat aceste impresii despre impresiile altora imi par un fel de ''bagare in seama''. Mai ales ca autorul interventiei nu face efortul minim de a traduce pasajele preluate, ca sa fie intelese de tot romanul, vorbitor sau nu de engleza. Sau crezi ca prezentarea doar in engleza le da (iti da) mai mare autoritate? Hmm.

_________________
Dragos N
Sus
nobody
Membru
Membru


Data inscrierii: 02 Apr 2010
Mesaje: 4795

Motto: Never ever give up !

Localitate: Nowhere

MesajTrimis: 24 Dec 2014 01:47 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Nu cred ca "autoritatea lui nobody" merita discutata, mai ales ca nu prea are sens nici macar la modul tendentios. Citatele in engleza le-am pus pentru a pastra pe cat posibil contextul si intelesul original. Daca este ceva neclar si mi se cere, explic cu cea mai mare placere. Ce am punctat, mai mult pentru Dbrid, sunt corectii si completari. Nu vad ce are de pierdut daca le ia in seama. Daca nu, asta este, scriem povesti siropoase ca-n review-rile comerciale. Doar ca de acolo doar comerciantii au de castigat.
Imi cer scuze ca v-am deranjat.
Sarbatori fericite !
Sus
dragos.n
Membru
Membru


Data inscrierii: 20 Dec 2007
Mesaje: 6448



Localitate: Ploiesti

MesajTrimis: 24 Dec 2014 02:02 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Cred ca a defini un review scris de un coleg de forum drept ''povesti siropoase ca-n review-urile comerciale'' este cam mult. Mai ales ca nu il poti contrazice prin propria ta experienta cu acelasi instrument. Probabil ca un om cu bun simt si-ar cere scuze.

Cat despre citatele in engleza, daca tot le postezi, cel putin fa efortul sa le traduci, in cazul in care cunosti limba.

_________________
Dragos N
Sus
sternchen
Membru
Membru


Data inscrierii: 02 Iun 2012
Mesaje: 1005

Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?!

Localitate: austria

MesajTrimis: 24 Dec 2014 02:18 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Haideti sa privim lucrurile dintr-o alta perspectiva:nu cred ca Dragos a intervenit in scop negativ,in acelas timp nici Nobody nu cred ca a cautat cu lumanarea acelas lucru.Sunt doua pareri diferite si daca veti citi printre randuri,veti vedea ca se completeaza reciproc.Lasati detaliile fara sens la o parte si incercati sa intelegeti esenta-ce a vrut de fapt sa spuna,poate s-a exprimat gresit de ex si cu putina rabdare se merita,va rog sa ma credeti!
Sus
mmarin
Membru
Membru


Data inscrierii: 07 Ian 2014
Mesaje: 202



Localitate: Ploiesti

MesajTrimis: 24 Dec 2014 02:44 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Dacă tot n-am somn adaug și eu căteva detalii:
1. Deși corpul prismelor e mai mare decât la Bresser Spezial Astro, sistemul de colimare este identic - obiectivele au centrul optic cu câțiva milimetri spre exterior față de centrul geometric. În consecință apertura reală măsurată de mine e de aproximativ 92mm (73 la Bresser 20x80)
2. Din punct de vedere constructiv, Celestronul evoluează într-o ligă superioară. Tuburile optice au câte o diafragmă interioară iar în fața prismelor are montate elemente divergente (de fapt, după cum reiese din descriere sunt dublete lipite) care au rolul de a corecta curbura câmpului focal. Ca urmare, are mult mai puține probleme cu lumina parazită iar stelele sunt punctiforme pe o suprafață mai mare din cămpul vizual.
3. Diferența cea mai importantă o face calitatea prelucrării suprafețelor optice: la Bresserul meu stelele au o aură neregulată iar în jurul lui Jupiter am putut admira niște "raze" asemănătoare celor produse de turbulența instrumentală numai că sunt mult mai slabe, fixe și colorate; Celestronul îmi dă stelele cu vreo treime mai mici în diametru, făra aură și fără alte artefacte.
4. Înafară de preț există un alt hadicap major pentru Celestron: greutatea. Dacă Bresser 20x80 a putut fi folosit pe montura paralelogram încropită în 45 de minute din câteva deșeuri la scârbici pentru a susține un amărât de X-cite 10x50 (10x40 real), pentru noua jucărie va fi nevoie de o montură nouă, cu trepied solid - ceva prea greu ca să fie cu adevărat portabil
Edit mode: deși pe saitul Celestron nu se mai vinde decât versiunea descrisă a avea obiectiv cu patru elemente, la o privire mai atentă s-a dovedit că exemplarul ajuns în posesia mea e doar dublet.


Ultima modificare efectuata de catre mmarin la 24 Dec 2014 11:08, modificat de 1 data in total
Sus
sternchen
Membru
Membru


Data inscrierii: 02 Iun 2012
Mesaje: 1005

Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?!

Localitate: austria

MesajTrimis: 24 Dec 2014 10:49 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Pe site-ul Bresser exista 2 variante 20Ś80- una cu acoperiri antireflex violet,cealalta albastra.Pe langa celestron si bresser am mai vazut si varianta orion.Credeti ca ar fi o diferenta calitativa semnificativa intre ele nu doar acoperiri antireflex?..exista si o diferenta de pret
Sus
mmarin
Membru
Membru


Data inscrierii: 07 Ian 2014
Mesaje: 202



Localitate: Ploiesti

MesajTrimis: 24 Dec 2014 11:27 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Unele modele au montat un corector de câmp în fața prismelor - sunt descrise ca având obiective triplet sau cvadruplet. Pentru ele diferența de preț e justificată prin calitatea mai bună a imaginii.
În privința celor dublet mi-e greu să mă pronunț. Bresserul meu, care a făcut parte dintr-un lot vândut la preț promoțional, are deficiențe vizibile dar care nu mă deranjează.
Sus
sternchen
Membru
Membru


Data inscrierii: 02 Iun 2012
Mesaje: 1005

Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?!

Localitate: austria

MesajTrimis: 24 Dec 2014 11:45 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Poate din cauza pretului sunt acele deficiente.Ar fi o diferenta suficienta intre20Ś60 si 20Ś80 care sa se merite?..
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Review instrumente Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 2
 
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact