| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
CRISTIAN Membru

Data inscrierii: 05 Dec 2007 Mesaje: 38
Motto: Desertaciunea desertaciunilor, toate sunt desertaciuni Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 13 Feb 2022 18:15 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Ocular Takahashi TOE 4mm |
|
|
|
Buna ziua,
ofer spre vanzare un ocular Takahashi TOE 4mm aflat in stare excelenta de functionare. L-am achizitionat la data de 6 august 2021 de pe site-ul https://teleskop-austria.com cu suma de 333 de euro (~ 1.640 de lei). Pretul pentru care doresc sa-l vand este de 1.300 de lei si nu include taxele de transport. Pentru predarea in Bucuresti ma pot deplasa intr-o zona convenabila cumparatorului.
Mentionez faptul ca am hotarat sa-l vand, intrucat puterea de 222x pe care mi-o ofera pentru un refractor de 115 mm este un pic cam mare. In prezent sunt foarte multumit de imaginile pe care le obtin cu un ocular ortoscopic Fujiyama 5mm (178x).
As dori sa subliniez ca ocularul se afla intr-o stare perfecta de functionare si a fost folosit de cateva ori pentru observarea Lunii si a planetelor Jupiter si Saturn.
Am atasat cinci fotografii pentru a va prezenta starea ocularului si a indica elementele incluse in pretul de mai sus (pachetul original).
Cateva date despre acest ocular:
- distanta focala: 4mm;
- camp vizual aparent: 52 de grade;
- eye relief: 10mm;
- fabricat in Japonia.
Cer senin,
Cristian
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
804.29 kb |
| Vizualizat: |
de 4158 ori |

|
|
271.59 kb |
de 4158 ori |

|
|
250.56 kb |
de 4158 ori |

|
|
205.13 kb |
de 4158 ori |

|
|
192.39 kb |
de 4158 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
CRISTIAN Membru

Motto: Desertaciunea desertaciunilor, toate sunt desertaciuni Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 16 Feb 2022 17:10 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Bună ziua,
Ofer o reducere de 100 de lei pentru acest ocular, astfel încât pretul actual este de 1.200 de lei plus costurile de transport.
Va mulțumesc,
Cristian
|
|
| Sus |
|
 |
saiph Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007 Mesaje: 2300
Motto: Sky is not the limit, it's the target Localitate: Bucuresti // Cracovia
|
Trimis: 16 Feb 2022 18:51 Download mesaj |
|
|
|
Daca-mi este permisa o scurta remarca: interesant ca zici de puterea (un pic) prea mare pe care o obtii cu acest ocular pe telescopul tau, care, la apertura mentionata, banuiesc ca este vorba de un ED (daca nu chiar APO), cum e Vixenul cu 890mm focala. Nu tine atata putere, care este nici macar dublul aperturii?
ED80-ul meu tine 240x, si e aproape 2/3 din apertura refractorului pe care ai pus ocularul din anunt (al carui camp e identic cu al unui Plossl, dar cu o corectie mai buna, din cate inteleg). Cand aveam acromatul de 10cm f/10 homemade, il duceam lejer la 250x..
Oricum, spor la vanzare si scuze de off-topic. Daca e considerat inoportun, il voi sterge. Multumesc
_________________ *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________ |
|
| Sus |
|
 |
CRISTIAN Membru

|
Trimis: 16 Feb 2022 19:06 Download mesaj |
|
|
|
Bună seara!
Este adevărat ca cel de 4mm nu ajunge la dublul aperturii (230x), insa fara doar si poate ca cel de 5mm mi-a oferit imagini mai bune decat TOE. Poate ca nu am avut suficienta rabdare cu el, insa as vrea sa finantez o alta achizitie. Am observat practic doar din București.
Va mulțumesc.
O seară buna,
Cristian
|
|
| Sus |
|
 |
rugy Membru

Data inscrierii: 06 Mar 2009 Mesaje: 458
Motto: cer senin Localitate: ORADEA
|
Trimis: 18 Feb 2022 21:36 Download mesaj |
|
|
|
instrumentul are lungimea focala 890mm si apertura de 115mm
cu acest ocular de 4mm se obtine marirea maxima utila (aprox 230x) care de multe ori este intunecoasa si tremura din cauza turbulentelor atmosferei si a vaporilor de apa. Este o marire care se dovedeste de multe ori ca nu ofera nici un detaliu in plus de pe obiectul astronomic observat
cu ocularul de 5 mm se obtine (aprox 178X) aproape marire benefica care este
1,4X Dobiectiv==161x marire care este cea mai comfortabila si care ofera inca detalii fine de pe suprafata obiectului astronomic observat.
cred ca si un ocular de 6mm ar fi util .
la observatii terestre ,care sunt de obicei pe distante scurte se poate folosi si mariri mari peste 2xDiametru obiectiv care inca sa ofera detalii observabile.
detalii mai multe pe aceasta tema gasiti in topicul "despre oculare"
|
|
| Sus |
|
 |
CRISTIAN Membru

|
Trimis: 23 Feb 2022 01:40 Download mesaj |
|
|
|
Bună seara!
Ofer o reducere de 100 de lei, astfel încât prețul acestui ocular devine acum 1.100 de lei plus costul transportului.
O seară bună tuturor,
Cristian
|
|
| Sus |
|
 |
CRISTIAN Membru

|
Trimis: 02 Mar 2022 13:27 Download mesaj |
|
|
|
Bună ziua,
Pretul acestui ocular se ajustează la 1.000 de lei plus eventualele taxe de transport.
Cer senin,
Cristian
|
|
| Sus |
|
 |
CRISTIAN Membru

|
Trimis: 10 Mar 2022 18:16 Download mesaj |
|
|
|
Buna ziua,
Il ofer spre vanzare cu 900 de lei.
O zi bună,
Cristian
|
|
| Sus |
|
 |
CRISTIAN Membru

|
Trimis: 21 Mar 2022 19:05 Download mesaj |
|
|
|
Buna seara! Ocularul a fost vandut. Va mulțumesc pentru găzduire.
Va salut,
Cristian
|
|
| Sus |
|
 |
|