Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 13 Apr 2008 12:19 Download mesaj |
Titlul subiectului: Iarna trece .... Orion ramane |
|
|
|
Ahoi prieteni,
iarna s-a dus si cu ea alai Orion si el, se mai vede doar seara dar fotografic nu este de utilizat asa ca hai sa punem mana de la mana si sa vedem ce iasa din tot ce am facut in iarna asta.
Pentru detaliile tehnice aveti lista de mai jos:
19x30 secunde
8x45 secunde
16x60 secunde
7x120 secunde (filtru O-III)
32x90 secunde
16x120 secunde (filtru O-III)
5x180 secunde (filtru O-III)
am hotarat sa efectuez si expuneri in domeniul O-III (din nefericire singurul filtru exotic pe care il am in afara de UHC si UHC-S) deoarece am vrut sa inregistrez si informatia filtrata prin acest filtru.
Dupa stackare imaginea nu a mai fost prelucrata iar daca va uitati cu atentie se oberva dungi negre produse prin alinierea imaginilor din mai multe sesiuni fotografice insa nu le consider atat de deranjante, pentru a le elimina ar trebui sa tai din imagine iar in acest caz acest lucru ar deranja. Acele benzi intunecate din zona trapezului sunt produse prin indepartarea efectului de bloom insa efectul nu este atat de puternic ca in cazul MaximDL-ului.
Optica foto 254/1016 mm Schmidt-Newton, ghidat prin 70/700 mm Bresser Skylux cu DSI-C ca autoguider, camera principala Nova CCD 1602E, software folosit pentru ghidaj PHD iar pentru captura software-ul cu care vine camera.
Comentarii, reclamatii si alte nemulturmirii etajul 2 camera 4.
Numai bine
Emil
Descriere: |
|
Marime fisier: |
461.38 kb |
Vizualizat: |
de 3179 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2285
|
Trimis: 13 Apr 2008 13:01 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Arata foarte bine. Chiar daca mai trebuie retusata imaginea.
Numai bine!
|
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1204
|
Trimis: 13 Apr 2008 22:43 Download mesaj |
|
|
|
Intr-adevar foarte buna imaginea. Pe cand o imagine prin filtre?
|
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 14 Apr 2008 19:24 Download mesaj |
|
|
|
Nu e cinstit Vrem si noi Felicitari!!! Profi!!!
|
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 14 Apr 2008 20:16 Download mesaj |
|
|
|
Sarut mana pentru urarile de bine,
ca nu e cinstit stiu si eu si mi-e rusine dar las ca impart cu voi fericirea.
In culori? Nu se stie pentru ca imi schimb luneta de ghidaj trec de pe 70/70 pe 120/600 pentru ca la asta de urma o sa pun un barlow de 2x si o fac de 1200 deci mai mult decat 1016-le pe care il am pe optica principala. am abandonat momentan ideea de a face fotografie la 2032 mm datorita problemelor care ar aparea (flexura in optica si alte cele) si pe aceasta cale multumesc la Hans si la Robert pentru sfaturile date. Si cand stau si ma gandesc ca era cat pe ce sa iau un 152/1200 mm dar din fericire am vazut la timp ce greutate are circa 10 Kg... insemnand ca impreuna cu SN-ul si inele de prindere ajungeam undeva la 25 Kg care sunt mult prea mult pentru EQ-6-le meu.
Sper ca la sfarsitul saptamanii sa fac niste teste la luneta noua si am sa va tin la curent cu rezultatele. Daca optica este OK atunci intentionez sa o folosesc alternativ pe post de optica de ghidaj sau pe post de optica fotografica pentru obiecte extinse.
Numai bine
Emil
|
|
Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 14 Apr 2008 20:31 Download mesaj |