Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233924 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
robotractor Membru

Data inscrierii: 07 Mai 2007 Mesaje: 78
|
Trimis: 23 Ian 2021 16:17 Download mesaj |
Titlul subiectului: IC1805 Heart Nebula |
|
|
|
IC1805 7 x 900' , Newton 200/800, Nikon D750 (nemodificata), filtru narrowband Optolong L-eXtreme, MPCC III, montura CGEM70G ghidata PHD2, cer Bortle 4, seeing mediu, din pacate nu am avut decat o fereastra de cateva ore...
De data aceasta a fost destul de frig afara (-10C) asa ca dslr_ul sa comportat aproape ca o camera astro racita...
Procesare PixInsight
Descriere: |
|
Marime fisier: |
977.16 kb |
Vizualizat: |
de 2893 ori |

|
_________________ https://www.icloud.com/sharedalbum/#B0QJ0DiRHGeXw69 |
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2729
|
Trimis: 23 Ian 2021 16:56 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Foarte frumos! Iti dai seama cum s-ar vedea daca era camera cu filtrul modificat? Asa, o buna parte din ce a trecut de L-extreme (Ha), a fost taiat de filtrul IRC intern. Cand mi-am luat al doilea Canon, primul lucru care l-am facut a fost sa-i modific filtrul. Originalul este bun doar la natura si roiuri stelare (chiar si unele galaxii sunt bogate in Ha).
_________________ Marius |
|
Sus |
|
 |
robotractor Membru

|
|
Sus |
|
 |
Klaus von Burg Membru

Data inscrierii: 04 Oct 2015 Mesaje: 67
|
Trimis: 08 Oct 2021 02:02 Download mesaj |
|
|
|
SW 150/750, HEQ5 ProGoTo, Canon EOS600D, GSO SuperFlat, IDAS LPS D2, 70x120s ISO3200, +8dark/8flat DSS/PS
Descriere: |
|
Marime fisier: |
1.38 MB |
Vizualizat: |
de 2443 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2729
|
Trimis: 08 Oct 2021 09:10 Download mesaj |
|
|
|
Super! Camera este cu filtrul original? A prins foarte bine nebuloasa. Ai incercat si cu ISO mai mic, dar cu expuneri mai mari? Ai avea un zgomot mai mic si dinamica mai mare. Eu foloseam Canon-ul la ISO800, uneori si la ISO400 (chiar se vedea diferenta). La 800 aveam un compromis intre zgomot, dinamica si timp de expunere (nu depaseam 10 minute cu IDAS LPS D1).
_________________ Marius |
|
Sus |
|
 |
robotractor Membru

|
Trimis: 08 Oct 2021 12:11 Download mesaj |
|
|
|
Ai prins foarte bine hidrogenul din nebuloasa dar eu zic ca montura ta poate mai mult de 2min expuneri, nu cred ca 5min ar fi exagerat, si ajuta, obtii mai multe detalii in nebuloasa si ii da textura, profunzime , efectul ala 3D pe care cred ca toti il vrem, nu am vazut nimic in descriere despre gidaj… pastrezi reteta cu care ai produs poza asta si maresti expunerea la 5-10min pe frame si diferenta este enorma…
_________________ https://www.icloud.com/sharedalbum/#B0QJ0DiRHGeXw69 |
|
Sus |
|
 |
Klaus von Burg Membru

Data inscrierii: 04 Oct 2015 Mesaje: 67
|
Trimis: 09 Oct 2021 09:30 Download mesaj |
|
|
|
Mulțumesc pentru aprecieri. Canonul este modificat. Da, montura poate expuneri mult mai lungi, guidingul fiind realizat cu ajutorul unui tub de 50mm și camerei monocrom Lacerta PlanetPro 1.2, dar fotografiile le-am făcut din curtea casei din Florești (lângă Cluj), iar aici cerul e atât de încărcat de lumini încât nu-mi permite mai mult.
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|