Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233938 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2730
|
Trimis: 15 Sep 2020 16:26 Download mesaj |
Titlul subiectului: IC5146, camp (mai) larg |
|
|
|
Salut!
Eram in pana de inpiratie in ce priveste o noua tinta ( pusesem ochii pe unele, dar erau disponibile dupa ora 1-2), asa ca am ales o tinta deja pozata, dar cu intentia de a prinde mai bine nebuloasa intunecata (B168). Am strans 17 ore si 20 minute (cadre de 5 minute), timp de trei nopti.
Captura e facuta cu apo TS 80mm la focala de 288mm ( cu reducator). Aseara au fost cele mai bune cadre si nu a trebuit sa refocalizez decat dupa trecerea meridianului. Temperatura nu s-a schimbat si am comparat manual cadrele ca sa vad daca pierd focalizarea. Nu stiu de ce driverul interfetei de la PierroAstro nu se putea folosi de softul de achizitie (il vedea in lista, dar dadea eroare la deschidere). Am facut focalizarea prin Bahtinov, prin interfata manuala Fine Focus.
Poza era mare si la 50%, probabil din cauza puzderiei de stele, asa ca am folosit o compresie mai mare la jpg.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
984.63 kb |
Vizualizat: |
de 1177 ori |

|
_________________ Marius |
|
Sus |
|
 |
Stille Membru

Data inscrierii: 08 Iul 2017 Mesaje: 465
|
Trimis: 15 Sep 2020 17:37 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Ce fain a iesit, zici ca-i un mac pe tulpina
_________________ Binoclu: Pentax SP 10/50 WP (Bufnitza)
Telescop: Skywatcher Heritage 130/f5 (Corbu')
Foto: Canon 800D, obiectiv Tamron 16-300mm(Starcu'), Canon 50mm f/1.8 (Vrabia), Samyang 16mm f2.0 (Gecko), Takumar 135mm f2.5 (Batrana Doamna) |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|