Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 237161 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2888 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Claudiu Simion |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1320 la data de Joi Oct 09, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
costinstan Membru

Data inscrierii: 17 Aug 2020 Mesaje: 9
|
Trimis: 17 Aug 2020 21:11 Download mesaj |
Titlul subiectului: Salutare! |
|
|
|
Salut,
Ma numesc Costin am 31 de ani si mi-a placut intotdeauna sa privesc cerul noaptea si pasiunea asta a devenit din ce in ce mai interesanta pentru mine.
Ca si background in domeniu, am facut cursul optional de astronomie din cadrul facultatii de matematica-informatica(cred ca am fost doar 7 studenti, pacat trebuia sa fie obligatoriu) ca si intrumente: detin un Dobsonian de 10" (Orion XT 10 Classic) & un alt mic newtonian de 76mm si 300 mm focala(cu asta mic am inceput)
Sunt interesat mai mult de partea de observatii astronomice si incet incet as fi interesat si de astrofotografie, cu toate ca-s 2 chestii diferite din cate am auzit.
Am dat peste acest forum si sunt incantat sa vad atat de multa activitate in acest domeniu in Romania
Bine v-am gasit si ceruri clare! |
|
Sus |
|
 |
GunDALF Membru

Data inscrierii: 23 Apr 2017 Mesaje: 3352
Motto: If only closed minds came with closed mouths.. Localitate: BR
|
Trimis: 17 Aug 2020 21:31 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Mno, salutare! Pai, nu esti chiar incepator.
Astrofotografia e mare devoratoare de buget (si de timp). Acum, depinde si ce anume vrei sa fotografiezi. La planete e mai simplu, dar daca vrei DSO, deja lucrurile se complica. Cu Dobsonul poti face si acum fotografie afocala (Luna, Soare - cu filtru solar ND, planete), cu un telefon sau camera standalone, folosind un adaptor adecvat. Dar cred ca deja stii asta.
PS: nu e chiar asa multa activitate.  |
|
Sus |
|
 |
costinstan Membru

Data inscrierii: 17 Aug 2020 Mesaje: 9
|
Trimis: 17 Aug 2020 21:43 Download mesaj |
|
|
|
Eh, e nu e... macar e un loc unde ne putem cunoaste, vorbim schimbam parerile de instrumente, chesti de genul  |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9781
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 18 Aug 2020 10:11 Download mesaj |
|
|
|
Bine ai venit!
Vei găsi pe forum o mulțime de informații utile din toate domeniile de activitate ale astro-amatorilor, inclusiv astrofotografia, din care vei putea învăța foarte multe lucruri utile. Citind despre experiența utilizatorilor de aici îți vei putea face o imagine mai clară asupra a ceea ce poți face în continuare, fără să mai cheltui bani și timp pe încercări inutile.
În București există mai multe grupuri de amatori, mai mult sau mai puțin organizate. Obișnuiam să ieșim des la stele, fie la Comana fie în alte locuri, în funcție de evenimentele urmărite. Din păcate, din cauza pandemiei activitățile de grup s-au restrâns semnificativ.
Cer senin! _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|