Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235049 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2859 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Savoia |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2759
|
Trimis: 10 Iun 2020 14:21 Download mesaj |
Titlul subiectului: Camera Blackfly BFLY-PGE-13H2M |
|
|
|
Vand camera Blackfly BFLY-PGE-13H2M de la Point Grey (acum FLIR) , rezolutie 1.3 MP(1288x964 cu pixeli de 3,75 microni), 30 FPS, senzor CCD Sharp RJ33J4CAODT, QE 70% la 525nm, ADC 12b: https://www.flir.eu/products/blackfly-gige...E-13H2M-CS
Eu am folosit-o numai la captura meteori (am 3 camere BFLY-PGE), calitatea imaginii fiind superioara celor cctv HD. Am inregistrat la 1fps, video M-JPEG. Dar este necesar un PC sau laptop pentru captura. In ultimul timp am folosit mai multe camere(4), de aceea am preferat un DVR pentru cctv.
Desigur, camera e buna si la capturi planetare/lunare. Nu stiu cum ar merge la DSO ( le-am testat doar pe celelate doua si sunt OK). Expunerea maxima data de trigger intern este de 32s (se poate folosi trigger extern cuplat la mufa din spate), insa camera fiind asa mica, temperatura ei poate fi cu 15 grade peste mediu ( eu am folosit carcase speciale cu ventilator).
Camera merge atat cuplata direct la conectorul de retea al laptopului/PC, cat si in switch-ul de internet.
Alimentarea se poate face cu injector PoE ( cum este asta https://www.a2t.ro/camere-supraveghere-ip/...2-48v.html ) sau cu 12V la mufa din spate. Este nevoie de un conector Hirose HR10 circular cu 6 pini https://www.flir.eu/products/hirose-hr10-circular-gpio-connector/ .
Eventual, pentru 30lei am sa dau eu unul, cu fir de alimentare legat si mufa RCA.
Montura este de tip CS (12,5mm backfocus). Pentru anumite tipuri de lentile cctv ( in special cele de camp larg) trebuie scoasa fereastra de protectie a senzorului (doua suruburi).
Softul de captura ( FlyCap2, poate fi descarcat de pe site-ul producatorului si instaleaza si driverul camerei) ofera toate optiunile de captura: mono8, mono12 sau mono16, imagini (tif, jpg, png, etc.) sau video (necomprimat, M-JPEG sau H.264). La setarile camerei: brightness, gamma, gain, shutter (in relatie cu frame rate). Este afisata si temperatura camerei.
Ofer camera pentru 500lei, plus transport (sub 50% din pretul ei). In magazin costa 238 euro (la care se adauga trasportul de 30 euro).
Descriere: |
|
Marime fisier: |
351.37 kb |
Vizualizat: |
de 1659 ori |

|
_________________ Marius |
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2759
|
Trimis: 24 Iun 2020 08:56 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
400lei +transport(optional 30lei cablu de alimentare).
_________________ Marius |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|