Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233945 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2730
|
Trimis: 17 Feb 2020 15:37 Download mesaj |
Titlul subiectului: Abell21_HOO |
|
|
|
Salut!
Medusa Nebula, Sh2-274, o nebuloasa planetara din Gemeni. Desi am incercat captura in trei nopti, abia am selectat 5 ore de Ha si 3,5 ore de OIII. In mod sigur are nevoie de mult mai mult timp de expunere ( mai ales OIII) si de un cer curat. Stivele au fost zgomotoase- cred ca pentru Atik314 ar fi nevoie de peste 60 de cadre pentru fiecare canal, pentru a avea o imagine pe care sa o "intinzi" suficient, dar sa pastrezi zgomotul la nivel acceptabil.
-Atik314L+ (la -10 grade), cadre de 10 minute (30 Ha, 21 OIII), newton 150/750, corector coma SW, filtre Baader Ha 7nm, OIII 8.5nm.
Daca o sa am timp poate ca voi mai adauga si alte cadre, asta daca nu ma tenteaza alta tinta.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
444.29 kb |
Vizualizat: |
de 2933 ori |

|
_________________ Marius |
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 04 Mar 2020 03:18 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Imi place, e foarte frumoasa...
Te felicit pentru rezultat, mai ales ca e prima data cand vad aceasta tina postata pe forumul nostru.
|
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

|
Trimis: 04 Mar 2020 12:03 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc frumos maestre.
Din pacate pe forumul nostru avem slaba activitate in domeniul pozelor DSO si nu numai aici. Pe mine ma tine vremea in somaj de 3 saptamani. Dar o fi asa peste tot in tara? Ar trebui sa ademenim sa adere la forum niste australieni, ceva chilieni, vreo doi americani, ca sa ne bucuram de poze tot timpul anului. Dar ca sa devenim internationali (ca TSS, CloudyNights, SGL) ar trebui sa trecem la postarea in limba engleza.
|
Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2914
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

|
Trimis: 06 Mar 2020 11:15 Download mesaj |
|
|
|
Frumoase pozele, Cristi! Bravo! Am scapat postarea originala. Pentru SII nici n-am apucat sa incerc daca este semnal. Cred ca ramane pentru sezonul urmator.
Cand vad pe TSS poze cu 60, 80 sau 100 ore expunere ma apuca invidia (si vorbesc de autori cu mai multe asemenea poze). Cate sezoane ne trebuie noua sa strangem atata semnal? Cum ne putem compara atunci cu ei? Nici nu mai discut de echipamentul folosit. Din fericire, acesti semi-pro sunt destul de putini, cei mai multi sunt sub nivelul pozelor din forumul nostru (unde functioneaza spiritul critic ce ajuta la evolutie), chiar daca au echipamentul mai performant (nivelul de trai, bata-l vina! ).
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|