Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234035 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 637 la data de Dum Mai 11, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
alex1977 Membru

Data inscrierii: 18 Feb 2018 Mesaje: 26
|
Trimis: 11 Ian 2020 09:43 Download mesaj |
Titlul subiectului: eclipsa luna 10.01.2020 |
|
|
|
aseara, frumos. senin. caldut (si nu prea... ).pana a ajuns lunica in pozitie observabila, de dupa blocuri, de dupa copaci, acoperisuri, stalpi d'astea asa de oras, m-am delectat putin la venus, pleiade, andromeda (mi-am cam rupt gatu' ) orion, hyade, pleiade, chestii marunte. pe la 8.10 apare maria sa selena... pac top hop repede pe ea sa nu carecumva sa pierd vre-o secunda din spectacol. ideea in sine este ca spectacolul ( cel putin eu din postura unui novice ) a avut cea mai frumoasa observatie la un grosisment mic (40-50X) mai sus, cam greu. am incercat un maxim de 160X dar total neinspirat. doar ceva detalii de suprafata. asa cum ma asteptam, lumina excesiva in ocular. lipsa unui filtru, in cazul meu particular, s-a cam facut resimtita. dar asta e... per ansamblu, frumos. sincer: ma asteptam la un grad de intunecare mult mai intens decat ceea ce am observat ( aici iar trebuie sa recunosc in fata lumii lipsa de apreciere/comparatie cu alte evenimente astronomice de care inca nu m-am bucurat ). totusi a fost o eclipsa in penumbra. utilajul a fost la inaltime ( dobson skywatcher 254/1200, oculare plossl 32mm, 25mm, 17,5mm, 10mm, 7,5 mm ). imaginea cea mai buna a fost cu cel de 25 mm (48X). disc intreg in ocular ( si prin cel de 17,5 mm aveam tot discul dar parca nu era prea ok ), posibilitate vizualizare in ansamblu a intregului fenomen, etc. una peste alta, o estimare pe o scara de la 1-10, a fost cam pe la 12... |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|