Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
mircealupu38 Membru

Data inscrierii: 07 Apr 2007 Mesaje: 11
|
Trimis: 04 Ian 2008 22:34 Download mesaj |
Titlul subiectului: Cine ma poate ajuta -fotografie cu DSLR |
|
|
|
Astept o luneta de la Celestron- un ED80 - dar pana atunci am vrut sa incerc fotografia focala cu un MAK 90 pe care il aveam - nu la stele ci la natura. Am demontat de la MAK oglinda diagonala, a ramas un tub adaptor numai bun de montant T-ringul cu aparatul DSLR (altfel acesta s-ar fi lovit de butonul de focalizare de la telescop). Am montat Olympusul E-510 si am focalizat telescopul pe niste copaci aflati in fata casei. Am facut cateva poze folosind diverse setari (ISO 100, temporizator 2 secunde ca sa scap de vibratiile telescopului la apasarea pe declansator, noise reduction standard, focalizare manuala sau automata, chiar si continua etc). Desi am montat micul telescop pe un trepied f bun, iar aparatul DSLR este nou, pozele au iesit cam neclare- nu ma asteptam sa iasa ca cele facute cu lentilele 14-41 sau 40-150- dar totusi... Nu stiu unde gresesc- oare trebuie sa pun temporizatorul la 12 secunde (sa vibreze atat de mult lentila telescopului). O sa fac poze si cu luneta ED80 care are o lung focala de 600 fata de 1200 a Mak-ului, este mai rapida (f/ - in perspectiva mi-as cumpara si o montura cu SkyScan - un HEQ5 (inca o intrebare- e diferenta mare de precizie intre HEQ5 SkySan si EQ5-Goto?) Multumesc anticipat pentru ajutor |
|
Sus |
|
 |
alexconu Membru

Data inscrierii: 10 Mai 2005 Mesaje: 610
|
Trimis: 04 Ian 2008 22:54 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Ai scapat de vibratiile la apasarea pe declansator, dar n-ai scapat de vibratiile datorate miscarii oglinzii (parca n-ai zis nimic de mirror lock-up; de fapt nici nu stiu daca oly asta are MLU). Degeaba ai testat diverse moduri de AF; astea merg doar cu obiectiv compatibil atasat  _________________ www.astrographist.com - Astrofotografie de Alex Conu |
|
Sus |
|
 |
mircealupu38 Membru

|
Trimis: 04 Ian 2008 23:17 Download mesaj |
|
|
|
Inseamna ca aparatul foto cand declanseaza poate face sa vibreze olginda Makului - am citit acum ca unii recurg la mirror lock-up prin diverse metode (despre makuri vorbesc si schmidt-cassegrain -nu despre aparatul foto- si la aparatele foto se practica mirror lock-up ca sa se evite vibratiile in anumite situatii -mi se pare mai usor decat la telescop- cu conditia ca Olympus-ul meu sa aiba optiunea asta- am citit ca aparatele de acum nu prea au aceasta optiune).
Una peste alta, oglinzile fixe de la luneta care vine ma vor scuti sper de vibratii. Merci mult pentru comentariu- citisem eu mai demult despre asa ceva dar..  |
|
Sus |
|
 |
alexconu Membru

|
Trimis: 05 Ian 2008 00:04 Download mesaj |
|
|
|
De problema vibratiilor oglinzii camerei te va scapa doar o camera cu MLU
Alta jmekerie nu exista, cel putin pentru expunerile scurte. _________________ www.astrographist.com - Astrofotografie de Alex Conu |
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2286
|
Trimis: 05 Ian 2008 00:05 Download mesaj |
|
|
|
Luneta = lentile, telescop = oglinzi si lentile (in unele cazuri dar neaparat impreuna cu oglinzi). Asa ca luneta ta ED80 nu are oglinzi ci doar lentile.
Indiferent de tipul de obiectiv sau daca este mobil sau nu problema vine de la focala si de la suportul telescopului. Daca ai focala mare, si cea mai mica vibratie o sa iti iasa in poze si cu cat ai o montura mai buna cu atat poti sa maresti distanta focala.
Numai bine! |
|
Sus |
|
 |
mircealupu38 Membru

|
Trimis: 05 Ian 2008 07:09 Download mesaj |
|
|
|
eu ce spuneam - ca luneta ed80 are focala mai scurta si o sa fie si asta un atu pentru eliminarea vibratiilor. Pe de alta parte nu cred ca doar montura e de vina, sunt mai multe probleme, asa cum scriau colegii tai de forum de mai sus. Cat despre oglinzi-lentile, m-am exprimat gresit- din comoditate - sunt sigur ca ceilalti au inteles si nu au simtit nevoia sa arate cat de destepti sunt ei in lucruri din astea. |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 05 Ian 2008 08:36 Download mesaj |
|
|
|
Mirror Lockup poate fi simulata acoperind obiectivul si descoperindu-l dupa declansare cu grija mare sa nu induci tu vibratii  |
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

|
Trimis: 05 Ian 2008 11:50 Download mesaj |
|
|
|
mircealupu38 a scris: | Cat despre oglinzi-lentile, m-am exprimat gresit- din comoditate - sunt sigur ca ceilalti au inteles si nu au simtit nevoia sa arate cat de destepti sunt ei in lucruri din astea. |
Nu au simtit nevoia sa te corecteze fiindca sau saturat sa tot vada greseli banale si care tin de minimul de cunostinte. Eu unul vin din concediu cu energie noua. Faza cu comodidatea nu tine aici, daca ziceai ca ai gresit din graba sau pur si simplu nu ti-ai dat seama cand ai tastat mergea, dar faza cu comoditatea nu prea o cred. Nu o cred fiindca ambele cuvinte (oglinzi, lentile) au aceiasi lungime, deci de unde reiese comoditatea?
Nu o sa inveti astronomie daca esti orgolios sau daca iti place sa crezi ca le stii pe toate.
Referitor la problema ta, in afara de cele pe care le stii deja nu ai mentionat nimic de focalizare. Tu ai idee cat de greu este sa focalizezi bine la focala aia cu un DSLR? Daca stau bine si ma gandesc problema ta poate sa fie chiar focalizarea gresita.
Oricum spor la pozat! |
|
Sus |
|
 |
mircealupu38 Membru

|
Trimis: 05 Ian 2008 11:55 Download mesaj |
|
|
|
haha- nu sunt orgolios- tu te crezi insa un mare destept care da lectii celorlalti - esti un Censored cu forte proaspete- nu am spus ca sunt orgolios- ci ca tu te legi de chestii elementare- Censored
Aici pe Forum-ul nostru, nu se arunca cu injuraturi. Uzatorii au incercat sa dea ajutor si stiinta lor, daca asta nu se acceapta, atunci nu vad nici un motiv de ce tu esti aici pe Forum.
Apelez ultima data la tine si sper ca limbajul se va schimba !!!
Altfel avem posibilitate a exclude din Forum.
HoO Mod |
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

|
Trimis: 05 Ian 2008 11:58 Download mesaj |
|
|
|
Uite, pentru limbajul tau nu o sa mai ai acces la forum. Cata vreme? Pai asta depinde de mai multi factori dar oamenii ca tine nu au ce cauta aici.
Asa ca citire frumoasa din afara forumului la comentariile prostilor de pe aici. |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 05 Ian 2008 12:15 Download mesaj |
|
|
|
mircealupu38 (o fi varsta? o fi anul nasterii?). Din pacate ai depasit orice limita a bunei cuviinte. Catalin Paduraru a presupus ca esti orgolios (ceea ce mi s-a parut si mie) si ti-a atras atentia ca asta iti poate dauna. Drept raspuns tu ai venit cu o gramada de injurii pe care Catalin Paduraru pur si simplu nu le merita. Ai pus o intrebare si ti s-a raspuns de catre cei care au experienta mai multa ca tine. Cauta pe net si o sa gasesti imagini (foarte bune) facute de Catalin Paduraru. Nu eu iau decizia asta dar si eu sunt de parere ca ai nevoie de niste momente de reflexie in liniste. Pentru asta propun sa ti se dea un concediu binemeritat  |
|
Sus |
|
 |
alexconu Membru

|
Trimis: 05 Ian 2008 13:55 Download mesaj |
|
|
|
Doru Dragan a scris: | Mirror Lockup poate fi simulata acoperind obiectivul si descoperindu-l dupa declansare cu grija mare sa nu induci tu vibratii  |
Asta merege, asa-i, doar daca expunerile sunt lungi. Cred ca cea mai scurta expunere facuta de mine "cu cartonul" a fost in jur de 1/2 secunde.
Cat despre cuvintele lui mircealupu, ce sa mai comentez.. nu e nimic de comentat. A reactionat asa poate datorita faptului ca lupii locuiesc in padure.. nu stiu.
Eu am o mare problema si cu exprimarile gen lentila 14-41, cand ala e toata ziua obiectiv.
In fine. Noi sa fim sanatosi. Fericire maxima. _________________ www.astrographist.com - Astrofotografie de Alex Conu |
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2006 Mesaje: 1260
|
Trimis: 05 Ian 2008 14:39 Download mesaj |
|
|
|
Eu as propune sa inchidem acest topic, vazand ca MirceaLupu stie deja destul de bine cum se fotografiaza, si nu-i mai trebue nici un suport din partea noastra.
El primeste inca 1 sansa, a putea arata ca el stie cum sa trebue sa se poarte in Forum.
HoO Mod _________________ CS Robert
House of Optics Germany
www.hoo-germany.de / info(@)hoo-germany.de
Tel.: +49 2452 976144 |
|
Sus |
|
 |
|