Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
CATALIN_RG Membru

Data inscrierii: 08 Dec 2007 Mesaje: 46
Motto: In intuneric vad cel mai departe,privesc trecutul! (c.i.) Localitate: Lugoj
|
Trimis: 21 Ian 2008 16:46 Download mesaj |
Titlul subiectului: PLANURI DE VIITOR |
|
|
|
Mi-am cumparat nu de mult un dobson de 8inch F/6 de la skywatcher cu care inca invat sa observ dar in viitor vreau sa fac si astrofoto! se preteaza acest telescop pt. foto? si daca da in ce ar consta investitiile?camera,montura etc?
Astept sugestii si sfaturi pt. a putea face o planificare financiara eficienta? |
|
Sus |
|
 |
Zaraza Membru

Data inscrierii: 08 Sep 2007 Mesaje: 53
|
Trimis: 21 Ian 2008 17:05 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut
Felicitari pentru achizitie, cu cei "8 inch" o sa vezi o gramada de lucruri frumoase, mai ales cu F/6.
Cu pozele o sa fie relativ dificil, iti va trebui o masa ecuatoriala pentru a compensa miscarea stelelor pe cer. Data fiind deschiderea mare, o sa ai un camp larg, deci instrumentul e mai mult pentru cer profund, galaxii nebuloase, obiecte cu intindere mare. In functie de banii pe care vrei sa-i bagi in aparat, vezi seria EOS de la Canon, 350D sau mai scump.
Bafta in continuare _________________ Ardealu-i fruncea. |
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2286
|
Trimis: 21 Ian 2008 19:03 Download mesaj |
|
|
|
Incepe cu un DSLR sau o camera web, iti mai trebuie o luneta de ghidaj de cel putin 2X distanta focala a telescopului, un ocular cu reticul iluminat, o montura ecuatoria (ceea ce cred ca ai deja) si motoare pe montura in ambele axe.
Daca ai tot ce ti-am zis mai sus poti sa faci poze acceptabile dar cu multa munca.
Cel mai bine ne-ai zice ce echipament ai exact si dupa facem noi completarile. Si ar fi bine sa ne zici si cum vrei sa faci pozele, manual sau prin PC?
Numai bine! |
|
Sus |
|
 |
Zaraza Membru

Data inscrierii: 08 Sep 2007 Mesaje: 53
|
Trimis: 21 Ian 2008 19:28 Download mesaj |
|
|
|
Dobson pe montura ecuatoriala? ma indoiesc. _________________ Ardealu-i fruncea. |
|
Sus |
|
 |
CATALIN_RG Membru

Data inscrierii: 08 Dec 2007 Mesaje: 46
Motto: In intuneric vad cel mai departe,privesc trecutul! (c.i.) Localitate: Lugoj
|
Trimis: 21 Ian 2008 19:35 Download mesaj |
|
|
|
Draga Cataline cred ca ai inteles gresit! eu vreau sa obtin niste informatii despre ceea ce ar trebui sa cumpar pt a ma apuca de foto! momentan am doar telescopul si 7 oculare sp-uri! eu chiar nu am 6000 de lei sa-mi iau totul acum dar in fiecare luna pot sa-mi cumpar cate ceva! incep cu montura pe care o preconizez prin feb-mar,ajunge un EQ 5? sau trebuie ceva mai solid? |
|
Sus |
|
 |
red giant Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2007 Mesaje: 424
|
Trimis: 21 Ian 2008 20:28 Download mesaj |
|
|
|
EQ5 sigur nu face față. Dacă vrei să ai rezerve, EQ6 Syntrek sau Skyscan. |
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2286
|
Trimis: 21 Ian 2008 21:45 Download mesaj |
|
|
|
Da, se pare ca era dobson iar eu am crezut ca era pe montura ecuatoriala.
Pai inainte de toate ar fi ce mai bine sa incepi cu montura. Si iti recomand minim CG5 de la Celestron cu motoare in ambele axe. Cu putina grija poti sa faci poze foarte bune. O montura mai buna? Pai depinde de ce buget ai.
Numai bine! |
|
Sus |
|
 |
alexconu Membru

Data inscrierii: 10 Mai 2005 Mesaje: 610
|
Trimis: 21 Ian 2008 22:28 Download mesaj |
|
|
|
CG-5-ul e cam la limita pentru 200 f/6+luneta de ghidaj, dar merge cu echilibrare foarte buna. EQ-6 e mai ok, totusi.
Vei mai avea nevoie de luneta de ghidaj + barlow + ocular de ghidaj. Ghidarea manuala a unui telescop de 1200 focala e deosebit de dificila de aceea, o idee mult mai buna e un sistem de autoghidaj: ori un webcam modificat pentru expunere lunga, ori o camera ccd low-end de genul meade dsi, ori un autoguider gen sbig st-4.
Si evident iti mai trebuie o camera.. Canon 350D sau 400D modificate pentru astrofoto. Poti cumpara camera gata modificata de la www.hutech.com de exemplu sau poti lua o camera normala, un filtru baader pentru modificarea ei de la www.astromagazin.ro si apoi se poate modifica foarte usor si ieftin (in jur de 300 lei).
Evident, vei mai avea nevoie de diverse maruntisuri, ca inele pentru prins telescoapele, diverse adaptoare etc.
Dar poti face fotografii cu telescopul tau si in configuratia actuala. Daca ai o camera digitala point an shoot, poti fotografia luna sau soarele (numai cu filtru!!) prin metoda afocala.
Din pacate pentru astrofoto e nevoie de set-up voluminos, dar rezultatele sunt pe masura: http://www.skyphotographers.com/echipament.htm  _________________ www.astrographist.com - Astrofotografie de Alex Conu |
|
Sus |
|
 |
|