Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
f3.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 238544
Numar de utilizatori inregistrati: 2913
Cel mai nou utilizator inregistrat: Tiberiu Savin
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Telescop 150/750 Star Discovery P1 50i SynScan WiFi GoTo

Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje  

Vinde (privat)

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
bogdan69
Membru
Membru

Data inscrierii: 16 Sep 2008

MesajTrimis: 17 Mar 2019 09:18 Download mesaj
Titlul subiectului: Telescop 150/750 Star Discovery P1 50i SynScan WiFi GoTo
Raspunde cu citat (quote)

Salut,

De vanzare un Skywather Newton 150/750 pe montura azimutala Go-To.
Este varianta de tub rosu cu focuser de 1,25" cu cremaliera.
Telescopul este absolut nou, am desfacut ambalajul doar pentru fotografie si de curiozitate. Mie imi prisoseste asa ca nu-l scot la stele.
Auzisem ca are o constructie care nu necesita colimare. Recunosc ca eram sceptic , ca multi altii, fiind de moda veche si obisnuit cu instrumentele construite in casa. Insa acest tub a reusit sa ma convinga ca nu este chiar asa. Dupa transportul din Germania i-am verificat colimare si, incredibil, este perfecta.
Primara este montata intr-un brilet fix (atat cat am putut vedea fara sa umblu la tub), iar secundara este montata pe un spider la randul lui fix pe tub, neavand suruburi de centrare. Singurul element colimabil este oglinda secundara, despre care se stie ca se decolimeaza mai greu.
Paa la urma exista si refractoare cu celula colimabila, dar de multi ani, cele mai multe refractoare au celula obiectivului fixa si functioneaza bine merci. De ce nu si un Newton cu celula primara fixa si colimata din fabrica?
Aceasta solutie constructiva face ca tubul sa fie mai compact si mult mai usor. Comparativ cu Black Diamond-ul cu aceiasi deschidere este mai usor cu un kilogram si ceva, din cate stiu eu.
Intradevar unul din dezavantajele lui, din punctul meu de vedere, este focuserul cu cremaliera si doar pentru oculare 1,25". Dezavantaj care poate fi transformat in avantaj pentru ca nu te impinge sa dai bani mai multi pe oculare de 2" Smile
Alt mic dezavantaj pe care il vad, dar nu e neaparat grav, esste faptul ca bratele spider-ului sunt un pic mai groase decat cele cu care ne-am obisnuit la Skywatcher. Insa mi se pare logic sa fie asa, e o necesitate ca sa nu se decolimeze secundara. Oricum am vazut si telecoape mai pretentioase cu astfel de spider, nu e nici o rusine. Smile

Deci, telescopul are in dotare doua oculare, Super 25mm si Super 10 mm, cautator cu punct rosu, filtru lunar si o harta a lunii (varianta care se vinde cu telescoapele Orion, eu nu am desfacut-o, nu stiu cat de buna sau frumoasa este).

Montura este alt azimutala cu GO TO, varinata Wifi, nu are hand controler, este controloata cu Telefon Android sau IOS. Exista aplicatie gratuita. Am probat sistemul si este interesant, mult mai comod de folosit. Sistemul se foloseste de GPS-ul si ora telefonului ca sa stie unde se afla. Nescotand-o la stele nu stiu cat de precisa este.
Montura este foarte solid contruita, are un trepied de otel cu tuburi de 1,25", tavita de accesorii seamana cu cea de HEQ5, cu ax central si cu rol de stabilizare. O mica proba m-a convins ca pentru tubul asta de 3 kilograme si ceva este absolut suficienta, am indreptat telescopul catre blocul de vis a vis si intradevar nu vibreaza. Fabricantul se lauda ca tine intrumente pana la 5 kg. Nu m-am gandit sa pun si celalalt tub care are 4,9 kg, deci la limita data de fabricant. Ar fi fost interesanta o proba, dar telescopul este strans in ambalajul original si lipit la loc.
Montura se poate alimenta cu 8 baterii R6 sau din alimentator.
Vine in set cu urmatoarele: modul Wifi, un mini patchcord RJ12-RJ45 si un mini patchcord RJ45-RJ45, un alimentator pentru priza de bricheta si un alimentator de la 220 la 12 V (are intrare de 220 si iesirea este cu o priza de bricheta auto in care se baga alimentatorul de masina). Deci alimentatorul poate fi folosit si la alte device-uri auto, in limita puterii alimentatorului.

Pretul pentru instrument este 1700 Lei (70% din pretul de la astroshop.de). La acest pret se adauga costurile de expeditie in cazul in care cumparatorul sta mai departe de 200kg de Bucuresti. In raza limita de 200km pot sa-l livrez eu gratuit.
Exista si variante in care instrumentul se "desface" in componente. Se poate da doar tubul sau doar montura. Nu m-am gandit la pretulri pe bucati. Cei interesati pot face propuneri in PM.

telescop3.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  488.13 kb
 Vizualizat:  de 1838 ori

telescop3.jpg

telescop2.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  545.21 kb

telescop2.jpg

telescop.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  501.08 kb

telescop.jpg

bogdan69
Membru
Membru

Data inscrierii: 16 Sep 2008

MesajTrimis: 21 Mar 2019 19:25 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Vandut!
Se poate inchide.
Multumesc,
Bogdan

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje   Vinde (privat)

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact