Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
TRK1_Mk2_b.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 195353
Numar de utilizatori inregistrati: 2554
Cel mai nou utilizator inregistrat: Puc
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 399 la data de Joi Dec 31, 2015
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

sapuniera fara obiectiv


Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje  

AstroFoto - avansati

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
saiph
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 19 Sep 2007
Mesaje: 1905

Motto: Sky is not the limit, it's the target

Localitate: Bucuresti // Cracovia

MesajTrimis: 29 Noi 2007 13:06 Download mesaj
Titlul subiectului: sapuniera fara obiectiv
Raspunde cu citat (quote)

salutare.

zilele astea m-am tot intrebat daca se poate face vreo ghidushie cu sapunierele astea (bridge-uri, sau like-slr-uri...) care, zice-se, au din ce in ce mai multi MP. pe net nu prea am gasit mare lucru pana acum.

la ce ma refer: daca scoatem (cumva) obiectivul, cu tot cu ghidaje, contacte & stuff de la un aparat foto de genul PowerShot, si adaptam o intrare in focuserul unui telescop in locul lui, se mai pot face expuneri cu aparatul?
adica, ma gandesc ca daca are de facut autofocus si alte functii aparent utile cu obiectivul ala, sa nu tzipe dupa el daca ii lasi captorul gol si-l pui la treaba "pe uscat" Very Happy

apreciez orice raspuns/idee/sfat in privinta asta Wink

_________________
*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________
Sus
alexconu
Membru
Membru


Data inscrierii: 10 Mai 2005
Mesaje: 610



Localitate: Reine

MesajTrimis: 29 Noi 2007 14:26 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Camerele astea nu prea mai fac nimic daca le scoti obiectivul. Simt ca nu mai au obiectivul si nu expun.
Plus ca degeaba au camerele astea miliarde de megapixeli. Se inghesuie miliardele alea de MP pe un cip minusucul si iese o porcarie. Mi se pare cea mai mare aberatie introducerea de captoare cu MP fara numeri in camerele astea destinate publicului larg. Dar na.. cum omu care nu stie la ce e bun megapixelu, tocmai de numarul de MP e atras, marketingu ii da inainte.

_________________
www.astrographist.com - Astrofotografie de Alex Conu
Sus
red giant
Membru
Membru


Data inscrierii: 13 Mar 2007
Mesaje: 422



Localitate: Timisoara

MesajTrimis: 29 Noi 2007 14:46 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Unii mai reușesc să le facă să meargă: A DIY CCD Camera for Astrophotography
Dar cred că mai bine faci rost de un dslr ieftin. Nu merită să te chinui să desfaci camera fără să rupi contacte iar succesul nu e garantat pentru orice model. Era unu' pe cloudynights care a desfăcut un Canon seria A și nu mai mergea decât în modul playback.
În plus, cum zice și Alex, calitatea lasă de dorit. Ai o grămadă de zgomot, limitări la timpul de expunere ...
Evident, dacă ții neapărat să încerci, nu te oprește nimeni. Razz
Sus
saiph
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 19 Sep 2007
Mesaje: 1905

Motto: Sky is not the limit, it's the target

Localitate: Bucuresti // Cracovia

MesajTrimis: 29 Noi 2007 16:47 Download mesaj
Titlul subiectului: Re:
Raspunde cu citat (quote)

Smile)

va multumesc mult pt raspunsuri.
de altfel ma asteptam la ele, dar vroiam sa ma asigur ca primesc confirmarea de la oameni in care pot sa am incredere, cu experienta Wink

deci ramane in picioare doar alternativa dslr / dsi (pro)
m-am linistit acuma.
(daca mai sunt opinii, le astept cuminte).

cer senin!

_________________
*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________
Sus
alexconu
Membru
Membru


Data inscrierii: 10 Mai 2005
Mesaje: 610



Localitate: Reine

MesajTrimis: 29 Noi 2007 17:32 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

dsi-ul e un fel de gluma pe langa orice dslr modificat. Doar daca vrei fotometrie, DSI ar avea un avantaj.
_________________
www.astrographist.com - Astrofotografie de Alex Conu
Sus
Mitu Catalin
Membru
Membru


Data inscrierii: 01 Aug 2006
Mesaje: 828



Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 29 Noi 2007 19:42 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Recomand cu caldura un 300D second hand - a ajuns 8 mil , jumatate din cat am dat eu anul trecut pe al meu si un sfert din cat a costat in magazin , nou acum doi ani si jumatate Shocked .In plus problema lui cea mai grava (oglinda secundara), cu care m-am intalnit si eu este relativ usor de corectat si nu il impiedica sa devina un instrument dedicat pentru prime focus...
_________________
200mm F/6, 130mm F/5, HEQ5 pro , NEQ5 , ATIK 320E , 450D, 15x70
Sus
zoth
Membru
Membru


Data inscrierii: 31 Mar 2006
Mesaje: 4735

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 29 Noi 2007 21:46 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

ca tot veni vorba de captatori, va invit sa studiati performantele captatorului cu care e echipat noul Nikon D3.
ISO 25600... Shocked
Sus
Doru Dragan
Membru
Membru


Data inscrierii: 02 Mar 2006
Mesaje: 4414

Motto: PER ASPERA AD ASTRA

Localitate: Timisoara

MesajTrimis: 29 Noi 2007 22:45 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Deja ISO 3200 este cam prea mult.
Sus
alexconu
Membru
Membru


Data inscrierii: 10 Mai 2005
Mesaje: 610



Localitate: Reine

MesajTrimis: 29 Noi 2007 23:47 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Sa aiba D3 cat ISO vrea el, tot nu e o camera pentru astrofoto. E mare si greu. A fost gandit pentru cu totul altceva. M-am jucat un pic cu el; e misto. Daca n-aveam toate sculele Canon si lucram cu Nikon, mi-as fi luat un D3. Evident pentru fashion, nu altceva Very Happy
_________________
www.astrographist.com - Astrofotografie de Alex Conu
Sus
zoth
Membru
Membru


Data inscrierii: 31 Mar 2006
Mesaje: 4735

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 30 Noi 2007 09:27 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

ma refeream doar la performantele noului captator folosit de D3 (vezi mesajul de mai sus).
din testele care s-au facut pana acum se pare ca noul captator depaseste cu mult (in ce priveste zgomotul, dar nu numai) performantele captatorilor aparatelor Canon pana la ISO 6400 inclusiv.
de altfel se pare ca pana in momentul de fata nu e dezvaluit inca nici fabricantul...
sublinierea pe care am facut-o referitoare la noul captator vroia sa puna in evidenta faptul ca lumea se misca repede si in acest domeniu si ca exista sanse bune si pentru viitorul fotografiei astronomice la nivel de amator.
Sus
Stanescu Octavian
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 02 Apr 2006
Mesaje: 3319



Localitate: Timisoara

MesajTrimis: 30 Noi 2007 09:58 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Daca ai o sapuniera de stricat poti incerca sa-l demontezi cu grija si sa incerci sa scoti doar lentilele montura lor s-o pui la loc goala . la pornire isi face initializarea , are senzori (contacte ) el misca obiectivul inainte inapoi si daca contactele nu sunt atinse da eroare . si pune-l daca are mod manual , altfel daca nu poate clarifica imaginea iar da eroare.

Referitor la Nikon d3 as fi bucuros sa poata asemenea ISO , adio montura ghdata URA,URA!!!!.dar nu cred ca se poate vedea ceva de zgomot ,sau o fi ceva ciopartit de softul intern ne Low noise.

Am gasit ceva concluzii de la teste fata de 40D canon:


Conclusion

The readout noise of the Nikon and Canon CMOS detectors is very similar. The high ISO sensitivity displayed by Nikon is for the marketing: Nikon D3 CMOS (and also the CMOS D300 CMOS - Sony origin) is a very high quality sensor, but in the end, Nikon just rises now the level of Canon technology.

The behaviour of Nikon DSLR are radically different from the Canon ones for long exposure:
- For Nikon, the hot pixels are eliminated by a sophisticated digital processing external to the sensor. During this digital processing, the signal of the neighboring pixels is also affected. The damage of such processing is well-known in astronomy: the weak stars are also eliminated and the image loose photometric qualities on stellar like objects.

- For Canon, the thermal signal is reduced for each pixel by a differential reading method. The thermal signal level measured at the output of the sensor is very low. The residual can efficiently be removed during the image processing (a simple substraction of a reference dark signal map).

It is tragic to see that Nikon solved the problem of thermal signal by a digital processing of the RAW files (i.e. NEF files do not contain true raw data). This processing can surely meet the daytime users and the high performance for main application is evident. But by repeating the same mistake made on the D70 and the D200 (equipped with a CCD) on the news Digital SLR Nikon probably divorces once more with the astronomical community.

Today the Canon and Pentax cameras seem to be the only ones useable digital SLR for efficient and advanced astronomy
Sus
red giant
Membru
Membru


Data inscrierii: 13 Mar 2007
Mesaje: 422



Localitate: Timisoara

MesajTrimis: 30 Noi 2007 11:24 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

ISO25600 în acțiune (non-astro):
http://ishootshows.com/2007/09/02/nikon-d3...-from-ifa/
Sus
zoth
Membru
Membru


Data inscrierii: 31 Mar 2006
Mesaje: 4735

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 30 Noi 2007 11:51 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

e clar ca la 25600 nu poate fi utilizat pentru astro, dar mai interesanta mi s-ar fi parut o comparatie intre captatoare la 6400... se pare totusi ca lucreaza mai bine pana la acest prag... si apoi avem sperante pentru viitor Smile
Sus
Doru Dragan
Membru
Membru


Data inscrierii: 02 Mar 2006
Mesaje: 4414

Motto: PER ASPERA AD ASTRA

Localitate: Timisoara

MesajTrimis: 30 Noi 2007 15:25 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Firma NIKON e cunoscuta intre amatorii de astrofotografie (si nu numai) pentru faptul ca manipuleaza soft imaginile RAW (NEF in cazul NIKON). Rezultatul e ca imaginile nu sunt fidele cu realitatea ci muuult ... imbunatatite Confused Fotografii adevarati nu prea apreciaza acest "amestec in treburile interne" ale firmei NIKON.
Sus
Emil
Membru
Membru


Data inscrierii: 30 Aug 2007
Mesaje: 1265



Localitate: Fuerstenfeld

MesajTrimis: 04 Dec 2007 10:00 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Salut,
in legatura cu Nikon, intradevar nu este o camera care sa salveze in format nativ RAW precum Canon-ul insa exista o modalitate de a "sari" peste partea de prelucrare a RAW-ului facuta in mod intern de catre camera (care de fapt indeparteaza din imagine stele de magnitudine foarte mica - considerandu-le hot pixeli), adica imediat dupa ce imaginea a fost facuta camera trebuie oprita, in acest mod se efectueaza o salvare "de urgenta" a imaginii fara aceasta prelucrare...implica un simt al camerei ca sa stii cand sa declansezi aceasta "procedura".
Pe de alta parte Nikon-urile sunt ceva mai sensibile in domeniul rosu insa acest lucru nu compenseaza pierderea RAW-ului, din punctul meu de vedere.
Pe de alta parte software-ul capabil sa controleze camere Nikon pentru expuneri de lunga durata este ceva mai "subtire" iar la anumite modele de Nikon singurul control de la distanta fiind telecomanda IR.
Si eu personal recomand un 300D second (cu cadre cat mai putine facute) si eventual indepartarea cel putin a fitrului IR de pe senzor (daca este posibila aceasta operatie dpdv financiar). In cazul in care aceasta camera se va utiliza si pentru fotografie pe timp de zi atunci se poate pune un filtru IR-cut in fata obiectivului (obiectivelor).
Dar se pare ca deviem de la subiect.
Point and shoot cameras, aduc cu nebunia Mega Pixelilorrrrr si un zgomot mare chiar la ISO 400 asa ca aplicabilitatea acestor camere in domeniul astronomic se limiteaza la fotografii ale lunii si soarelui in rest intampinand dificultati asa ca, chiar si daca pot fi facute sa functioneze modificat tot nu merita efortul.
DSI-ul este o gluma buna in sensul bun al cuvantului, excepand rezolutia scazuta a sensorului (752 x 582) poseda capacitati mari pentru DSO si pe de alta parte este o camera foarte buna pentru ghidaj computerizat, posed DSI modelul color si de cateva zile l-am montat pe o luneta de ghidaj (70/900 mm) paralela cu optica principala (254/1016 mm) si pot spune ca pana acum am gasit totdeauna o stea pentru ghidaj. De asemenea prin greutatea redusa nu duce la o supraincarcare a focusorului.
In legatura cu DSI o alterantiva ar fi noul DSI 3 (DSI ca alternativa la DSI - suna bine de tot Smile ) care are o rezolutie marita (1360 x 1024) fiind dpdv al capacitatilor o alternativa viabila la SBIG si StarlightXpress costand circa 1/3.
Deci in concluzie mesajul meu este o varza ca asa le-am amestecat de numa numa

Numai bine
Emil
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje   AstroFoto - avansati
Download topic
Pagina 1 din 1
 
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact