Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
URANUS7 Membru

Data inscrierii: 21 Iun 2011 Mesaje: 3136
Motto: NICIODATA NU ESTI DESTUL DE PRICEPUT, NICIODATA NU STII SUFICIENT DE MULT DAR ...INCEARCA MEREU SA TE PERFECTIONEZI CRITICANDU-TE FARA MILA! :>) Localitate: Bucuresti
|
|
Sus |
|
 |
Fly78 Membru

Data inscrierii: 07 Apr 2016 Mesaje: 36
|
Trimis: 13 Iun 2017 23:56 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Posibil ceva probleme cu data?
|
|
Sus |
|
 |
URANUS7 Membru

Motto: NICIODATA NU ESTI DESTUL DE PRICEPUT, NICIODATA NU STII SUFICIENT DE MULT DAR ...INCEARCA MEREU SA TE PERFECTIONEZI CRITICANDU-TE FARA MILA! :>) Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 14 Iun 2017 00:02 Download mesaj |
|
|
|
Corectat. Mersi. Am facut 50Km azi cu bicicleta si sunt putin obosit, acum la miezul noptii. Am inceput deja sa traiesc in viitor.
_________________ Gabriel |
|
Sus |
|
 |
iosif Membru

Data inscrierii: 17 Oct 2012 Mesaje: 620
|
Trimis: 14 Iun 2017 01:00 Download mesaj |
Titlul subiectului: DSO |
|
|
|
Succes pe acest drum, desi esti expert la Soare, o sa descoperi o alta forma de a face poze astro, deep sky. Cred ca o viata intreaga, si inca mai raman tinte de fotografiat. Un univers frumos, care se dezvaluie prin forma unica pe care o are, si se lasa sa fie decoperit.
Drum bun in astrofotografia deep sky. Iosif.
|
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 14 Iun 2017 18:22 Download mesaj |
|
|
|
Frumoasa poza Gabi,
e ce va vreme de cand nu am mai vazut poze cu Andromeda, in general oamenii se muncesc in acea perioada cu nebuloase, galaxiile fiind mai rigide in procesare.
Sunt curios la ce temperatura sunt pozate cadrele.
Apropo vi si vara asta in banat?
|
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2731
|
Trimis: 14 Iun 2017 18:44 Download mesaj |
|
|
|
Super! Daca ziua urmaresti Soarele, iar noaptea DSO, o sa ai o mare problema cu somnul- o sa dormi doar in zori si la apus
|
|
Sus |
|
 |
URANUS7 Membru

|
|
Sus |
|
 |
URANUS7 Membru

|
Trimis: 15 Iun 2017 23:42 Download mesaj |
|
|
|
Scuze Emil, am uitat sa-ti raspund la intrebare: cadrele sunt trase la -15 C. Sigur se poate si mai jos si am sa fac teste macar la -20 desi mi-e teama sa nu fortez "hardughia".
Aici (poza de sus care are ceva zgomot) nu am gasit darkurile (facute anul trecut) dar as putea sa le fac si acum, desi camera a fost total renovata la firma QHY avand un zgomot mai redus decat cel declarat de producator. Daca parametrii s-au modificat nu cred ca un dark de acum mai "coincide" cu unul de dinaintea reviziei electronice. O sa-mi impun mai multa disciplina la capturi.
Cer senin !
|
Sus |
|
 |
URANUS7 Membru

|
Trimis: 27 Iul 2017 01:54 Download mesaj |
|
|
|
O noua tentativa de prelucrare, pana la un anumit nivel, a nebuloasei Cocoon, in aceiasi combinatie la captura: camera bayer QHY8 Pro, IEQ45 - Ioptron ca montura, ghidaj cu Qhy II L mono.
Prelucrarile inca le fac fara Drizzle pana-mi calibrez metodologiile de eliminare a zgomotului in RAWs + tot felul de tips-uri in PixInsight , pentru cresterea calitatii. Important e ca am curaj, rabdare si... inca ma mai tine mintea la lucruri complexe.
Capturile pentru light-uri au fost de cate 60 secunde si am tras doar 12. Calitatile capturilor au fost un pic peste mediu dar nu excelente.
Pun un link de pe contul meu de Flickr pentru o vizualizare mai buna. Sper sa se poata vedea de aici, in conditii bune. Se poate da zoom pana la capat fara niciun risc ... zic eu.
https://www.flickr.com/photos/43926774@N06...ateposted/
|
Sus |
|
 |
URANUS7 Membru

|
|
Sus |
|
 |
URANUS7 Membru

|
Trimis: 30 Iul 2017 10:03 Download mesaj |
|
|
|
Am reluat procesarea la captura pentru Andromeda, pentru detalii mai bune din centrul galaxiei si o prezentare personala, inca... fara drizzle la preprocesare. Nu pot pune direct, aici, imaginea caci as taia din detalii, prin compresie.
O puteti insa vedea aici, la aceasta adresa , in versiunea actuala:
https://www.flickr.com/photos/43926774@N06...ateposted/
Da, incep sa-mi schimb parerea proasta despre QHY8-ul meu dar o parere excelenta despre el, n-am sa am niciodata, din pacate. Bugetul ne omoara toate visele ...
Cer senin !
_________________ Gabriel
Ultima modificare efectuata de catre URANUS7 la 30 Iul 2017 21:34, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
theogon Membru de onoare

Data inscrierii: 20 Mar 2009 Mesaje: 1189
Motto: impresie, rasarit de soare Localitate: cluj
|
Trimis: 30 Iul 2017 20:24 Download mesaj |
Titlul subiectului: and |
|
|
|
Îmi place foarte mult cum ți-a ieșit Andromeda II. Imaginea are viață în ea!
_________________ mihai |
|
Sus |
|
 |
URANUS7 Membru

|
Trimis: 30 Iul 2017 21:26 Download mesaj |
|
|
|
Bine zis Mihai !
VIATAAAAA !
Asta-i secretul. In definitiv orice prelucrare este mai mult sau mai putin o interpretare personala.
Deocamdata eu am multa viata in mine ... si o transmit si imaginilor, voit sau involuntar, la capturile solare sau la DSO.
Daca imaginea va fi admisa la un concurs la care deja am aplicat, am sa cer sprijinul colegilor mei de pe Forum sa-mi dea si mie un vot daca imaginea le va placea.
Multumesc Mihai .
Cer senin tuturor !
|
Sus |
|
 |
URANUS7 Membru

|
Trimis: 25 Oct 2017 10:17 Download mesaj |
|
|
|
O procesare narrowband pentru IC410 - Tadpole Nebula sau Nebuloasa Mormoloc.
Frecventele sunt H-alpha, OIII and SII si am folosit date (subframes / masters) puse la dispozitie de arhiva "The public data pools Collections of raw files" - Astrobin.
Procesarea este facuta in paleta RGB -> SII-Ha-OII.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
936.97 kb |
Vizualizat: |
de 5276 ori |

|
|
Sus |
|
 |
URANUS7 Membru

|
Trimis: 01 Noi 2017 16:42 Download mesaj |
|
|
|
Continui exercitiile mele de perfectionare, cel putin in editare, pentru capturi facute exclusiv cu camere de tip CCD.
In lipsa (temporara) a unei camere CCD de tip mono, am sa trec peste orice sentiment de jena si am sa folosesc capturi DSO (mai bune sau mai proaste) puse la dispozitie de diverse site-uri sau oferite de prieteni. Iata aici o prelucrare pe care am facut-o pentru IC1396 - Elephant Trunk Nebula, folosind capturi pe frecventele R,G, B (la care s-a adaugat si o captura de tip Luminanta), oferite de public data pools - Mistysoftware.com. La aceste exercitii eu lucrez numai cu materialul brut al "clientului".... si scot ceea ce se poate din ceea ce mi se da... de gratis.
Evident, asa cum mi s-a sugerat de catre un coleg, " la RGB nu apare corect separatia chimica a elementelor... cand apare predominant hidrogenul, imaginea se vede uniformizata cu totul". Absolut de acord. Asadar, chiar daca nu ne place sa credem, lucrul exclusiv in RGB doar va "creiona" , oarecum brutal, imaginea in DSO, atunci cand este vorba despre emisii complexe ale unor nebuloase. Pe de alta parte, atunci cand semnalele pe canale nu sunt "adunate" intr-un raport corespunzator, minimal, imaginea finala va fi evident afectata, oricare ar fi frecventele de baza cu care se lucreaza.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
823.8 kb |
Vizualizat: |
de 5164 ori |

|
_________________ Gabriel
Ultima modificare efectuata URANUS7 la 02 Noi 2017 00:37, modificat de 3 ori in total |
|
Sus |
|
 |
|