Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234012 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
StarChild Membru

Data inscrierii: 29 Mar 2011 Mesaje: 1604
Motto: tata si sot in primul rand...restul neesentiale... :-) Localitate: Timisoara
|
Trimis: 17 Oct 2017 11:54 Download mesaj |
Titlul subiectului: Dilema: Lacerta Smart 8x34 sau Lacerta Elite 8x42 ? |
|
|
|
Lasand la o parte diferenta de pret care e destul de consistenta, care dintre cele 2 variante ar fi mai potrivit ptr astro: Lacerta Smart 8x34 sau Lacerta Elite 8x42
Ma rog nu va fi folosit doar ptr astro, va fi binoclul de tinut in torpedou in concedii, excursii, de umblat cu el la gant sau in ghizdan cand mergem pe undeva prin natura, si va fi folosit si la privit cerul din cand in cand. Ptr observatii pe timp de zi nu ma astept sa fie diferente notabile, sau?
E important si factorul dimensiune, trebuie sa incapa lejer in torpedou, nici prea greu, nici prea usor, ca sa fie usor/confortabil de tinut in mana (chiar si de un copil).
Nu imi dau seama cat de mult se simte (nu teoretic, ci practic) acel 42mm in loc de 32mm la obiective? _________________ PIERDUT FOTON!!! DECLAR NUL !!! |
|
Sus |
|
 |
Herr_Alien Moderator

Data inscrierii: 11 Noi 2010 Mesaje: 1080
|
Trimis: 17 Oct 2017 12:13 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Presupunand ca ambele binocluri sunt executate la fel de bine, poti sa te gandesti ce cumperi in functie de ce anume are prioritate.
Daca e astronomia, atunci 8x42-ul o sa iti aduca un plus de magnitudine limita de 0.23 magnitudini. Castigul asta suplimentar de lumina o sa il simti numai noaptea insa, cand pupila ochiului se dilata pana la 5mm sau mai mult.
In timpul zilei insa, cand pupila ochiului sta pe la 2 mm, si 8x34 o sa iti dea o imagine la fel de luminoasa, si e mai usor cu vre-o 230 de grame. Daca ai mai mult de mers pe jos, si gramele alea se simt.
Fa o lista cu prioritati, si alege. Apoi, pana sa dai banii, vezi daca nu cumva poti totusi sa faci o proba ... _________________ Alex
Astronomical Ephemerides |
|
Sus |
|
 |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3102
|
Trimis: 17 Oct 2017 13:16 Download mesaj |
|
|
|
http://www.bestbinocularsreviews.com/configurations.php
Aici ai un tabel orientativ cu diferentele dintre diferite tipuri de binocluri. Bineinteles ca se specifica ca nu este luata in calcul diferenta calitatii optice, ci numai caracteristicile numerice brute. Dar avand in vedere ca in discutie sunt doua binocluri cu sticla asemanatoare si fiind aceasi marca, diferenta majora e data de caracteristicile numerice.
Nu vreau sa-ti complic alegerea si mai mult, dar ca o parere personala, cred ca pt astro ar fi mai versatil un 10x (care deja il ai ) in loc de 8x. Dar daca nu te descurci din mana cu 10x intradevar 8x are mai multa stabilitate si un confort vizual mai bun
Iar referitor la pretul Lacerta 8x42, cu foarte putin in plus (999 ron) iti poti lua mai bine un Nikon prostaf 5 8x42 care este net superior |
|
Sus |
|
 |
tavi 84 Membru

Data inscrierii: 28 Iun 2013 Mesaje: 562
|
Trimis: 17 Oct 2017 17:17 Download mesaj |
|
|
|
In ce priveste tinutul in mana,daca v-a nemultumit tremuratul imaginii la 10X,s-ar putea ca nici la 8X situatia sa nu fie satisfacatoare.Personal nu am sesizat o diferenta semnificativa intre un binoclu 8X si unul 10X,adica ceva mai mult de cei 20% cat e diferenta de marire.Poate un binoclu 6X sau 7X de calitate superioara,sau unul cu stabilizare sa fie o solutie mai buna. |
|
Sus |
|
 |
Dbird Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012 Mesaje: 1552
|
Trimis: 17 Oct 2017 23:19 Download mesaj |
|
|
|
Consider ca 8x42 este cel mai bun dintre cele propuse, deoarece:
Are greutatea optimă antitremur..
Are lumina foarte mare pe astro și bineînțeles și pe terestru.
Are definitia mai buna decât 8x34.
Are câmp mai mare.
Are reglaj mai precis pe dioptrii decât 8x34
Este mai "cool", eventual a se citi mai modern sau mai drăguț .
Obs:toate observațiile de mai sus, trebuie însă văzute și prin prisma disponibilitatii tale financiare. |
|
Sus |
|
 |
StarChild Membru

Data inscrierii: 29 Mar 2011 Mesaje: 1604
Motto: tata si sot in primul rand...restul neesentiale... :-) Localitate: Timisoara
|
Trimis: 23 Oct 2017 16:08 Download mesaj |
|
|
|
Stie cineva ceva despre Meade Wilderness 8x42 ?
Am gasit unul SH, dar nu prea gasesc review-uri pe net despre el.
De nou am vazut ca se vinde in State cam cu 100$ ... mi se pare dubios de ieftin, si vad ca are camp 98m la 1000m distanta. Asta comparand cu Lacerta Elite 8x42 care arata aproape identic, are camp 129/1000 si costa dublu .... _________________ PIERDUT FOTON!!! DECLAR NUL !!! |
|
Sus |
|
 |
Herr_Alien Moderator

Data inscrierii: 11 Noi 2010 Mesaje: 1080
|
Trimis: 23 Oct 2017 16:24 Download mesaj |
|
|
|
https://www.amazon.com/Meade-Instruments-1...B00LU0HV4M
Pai ocularul pare a fi eternul Kellner de 10mm - d-aia campul mai mic. Si adaug eu, si eye relief-ul mai mic. De nou pare sa fie sub 70 USD in US; dupa ce i-am dat add to cart, mie mi-a spus ca am de plata 49.99 USD. Clar nu as da 100 USD pe el .
--- edited ---
Se poate vedea din poze, Meade-ul are o lentila de ochi a ocularului mica, in timp ce Elite-ul are ditai sticla la iesirea din ocular. _________________ Alex
Astronomical Ephemerides |
|
Sus |
|
 |
Dbird Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012 Mesaje: 1552
|
Trimis: 24 Oct 2017 08:36 Download mesaj |
|
|
|
Meade are emisii masive cu roof BK7 in ultimul timp. Deci de aici apare si acest pret mic. In general daca nu este specificat BaK4 , 99,(9)% sunt BK7. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|