Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 21 Aug 2016 23:19 Download mesaj |
Titlul subiectului: Nebuloasa Cocoon deep field |
|
|
|
Desi poate ca nu pare, aceasta imagine este capodopera primilor mei 6 ani de astrofotografie. Este proiectul caruia i-am dedicat cel mai mult timp si energie: 3 ani, 5000km parcursi pentru a poza 17 de nopti in cele mai izolate locuri, peste 42 ore de expunere si 69 de ore de procesare.
Din cauza poluarii luminoase omniprezenta in Europa, fotografierea unor nebuloase cu o luminozitate de suprafata atat de mica devine cu fiecare an ce trece tot mai dificila.
Planul initial din 2014 a fost sa fac toate capturile din locurile cu cerul cel mai negru accesibil mie. Cu toate acestea semnalul parea ca se strange prea greu dar decat sa abandonez proiectul, am prelungit perioada de achizitie. Astfel achizitia am facut-o in 2014 si 2015 perioada de in care am facut aproximativ 5000km pentru a poza pe cel mai bun cer de la noi.
Sunt 42,5 de ore pe 5 canale dintre care 29.5h sunt de Ha.
Multumesc lui Lucian Hudin pentru filtre Baader pe care mi le-a imprumutat pentru acest proiect.
Sistemul folosit:
Newton 8'', ASA KORRR2, FSQ85, ASA DDM60, FLI ML8300, TS OAG, Lodestar, filtre Baader
Exp: Luminanta 7h; + 6,5h RGB +29,2h Ha> - Total 42,5 h.
 |
|
Sus |
|
 |
Andrei Bacila Membru

Data inscrierii: 10 Noi 2014 Mesaje: 82
|
Trimis: 23 Aug 2016 08:11 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Excelenta poza Emil! Parerea mea e ca s-au meritat kilometrii  _________________ Luneta SW ED80 + MoonLite CF2, TeleVue TRF-2008 FR/FF, Atik 460ex mono + EFW2, Filtre Baader LRGB+Ha+OIII, Montura SW AZ-EQ6 GT |
|
Sus |
|
 |
StarChild Membru

Data inscrierii: 29 Mar 2011 Mesaje: 1603
Motto: tata si sot in primul rand...restul neesentiale... :-) Localitate: Timisoara
|
Trimis: 23 Aug 2016 10:23 Download mesaj |
|
|
|
Hubble like ! Felicitari ! _________________ PIERDUT FOTON!!! DECLAR NUL !!! |
|
Sus |
|
 |
Cosmin Iftode Membru

Data inscrierii: 03 Iul 2015 Mesaje: 291
|
Trimis: 23 Aug 2016 15:31 Download mesaj |
|
|
|
Un rezultat deosebit, nebulozitate oriunde te uiti. Felicitari ! _________________ Skywatcher AZ-EQ6 | Orion Optics UK VX12 + Celestron C80ED | ASI 1600 MM-C |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4209
|
Trimis: 23 Aug 2016 16:24 Download mesaj |
|
|
|
StarChild a scris: | Hubble like! |
Cica s-au uitat cei de la STSCI la ultima poza luata de Hubble si-au exclamat resemnati: Emil like!  |
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 23 Aug 2016 21:50 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc mult...
As fi vrut sa pot controla mai bine zgomotul de pe fundal... insa nici cei 5000 km nu au fost suficienti pentru aceasta nebuloasa. Conditile de pe munte nu sunt intotdeauna perfecte + greselile mele la captura m-au facut sa pierd cam 20 de ore de expunere. Poate cu ele as fi eliminat una dintre erorile ce m-au nemultumit.
Oricum este de departe cea mai dificila nebuloasa pozata de mine. Campul este foarte aproape de planul caii lactee si stelele sunt in numar urias... peste tot. Am muncit luni intregi pentru a gasi o modalitate de a proteja stelele si am reusit doar partial... Paradoxal canalul unde am reusit cel mai bine este Luminanta... pe albastru am facut treaba cea mai proasta... |
|
Sus |
|
 |
hans602 Membru

Data inscrierii: 27 Dec 2006 Mesaje: 812
|
Trimis: 23 Aug 2016 22:31 Download mesaj |
|
|
|
Super Emil din toate punctele de vedere.
Clear sky Hans |
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2731
|
Trimis: 24 Aug 2016 08:13 Download mesaj |
|
|
|
Uau! Incredibila! O performanta de neatins pentru muritorii de rand. Felicitari! |
|
Sus |
|
 |
|