Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233934 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Raul Rusu Membru

Data inscrierii: 14 Mar 2016 Mesaje: 11
|
Trimis: 18 Mar 2016 17:33 Download mesaj |
Titlul subiectului: Un nou utilizator va saluta |
|
|
|
Buna tuturor. Ma numesc Raul Rusu, am 33 ani si, sa nu radeti...sunt ginecolog. Pasiunea pentru astronomie o am de mult timp, inca din copilarie ma gandeam sa-mi confectionez un telescop sau luneta uitandu-ma in cartile de astronomie care imi cadeau in mana. In pofida meseriei mele (care nu e deloc usoara cum cred unii) caut sa-mi fac timp si pentru acest hobby, am citit multe articole de pe acest forum si m-am gandit sa achizitionez un Dobson de 8 inchi. Doresc sa fac atat observatii planetare cat si deep-sky si consider ca este alegerea cea mai buna (va rog sa ma corectati daca gresesc). Conditii de observatii am, locuiesc in Comanesti, jud. Bacau si am posibilitatea sa transport telescopul in afara orasului, este o zona intramontana cu un cer superb. Acum va cer niste sfaturi, celor mai experimenytati:
1. Este corecta alegerea unui Dobson pentru cerintele mele?
2. Oscilam intre un Dobson de 8 sau 10 inchi, dar cum diferenta de pret intre ele este de 1000 ron va rog sa-mi spuneti daca se merita investitia mai mare sau de acei bani sa achizitionez oculare sau altceva.
3. Ce fel de oculare sa-mi iau pentru inceput, va rog sa-mi recomandati inclusiv marca.
4. Daca aveti si alte sfaturi sunt binevenite. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11251
|
Trimis: 18 Mar 2016 17:44 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: Un nou utilizator va saluta |
|
|
|
Bine ai venit!
Raul Rusu a scris: | .. si, sa nu radeti...sunt ginecolog. ... | Stai linistit, nimeni nu e perfect .
Alegerea unui newton poate fi o alegere buna, pret/performante, mai ales daca dimensiunea si greutatea nu sunt o problema. Daca te pasioneaza planetele ar fi util sa folosesti magnificatii mai mari si in cazul asta e bine sa ai motorizare.
Probabil dintre ocularele cu care o sa vina cel de focala mai mare o sa fie relativ ok, ma gandesc ca pt. planete ar mai merge unul cu focala 5-7mm. Dar nu m-as grabi sa cumpar oculare pana nu le epuizez pe cele cu care vine. |
|
Sus |
|
 |
Raul Rusu Membru

|
Trimis: 18 Mar 2016 18:56 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Multumesc pentru raspuns Valy. Un Barlow pentru inceput ar fi Ok? Cam ce marca e mai buna? Am vazut ca exista Barlow de 2x si 3x, calitatea imaginii se pastreaza si la 3x? |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 18 Mar 2016 19:09 Download mesaj |
|
|
|
Pe masura ce cresti magnificatia imaginea se degradeaza la nivel de perceptie vizuala, fie ca folosesti barlow sau un ocular cu focala mai mica. Din diverse motive: imagine mai intunecata, decolimare, seeing, sticla mai multa.
Barlow bunicele/bune: GSO, Celestron, Meade, Televue, Baader, 2x, 2.5, 3, 4, 5x.
Ca sa vorbm de barlow intai trebuie sa vorbim de oculare, cu ce oculare il vei imperechea?
Ca idee ar trebui sa ai cam 2-3 oculare: putere mica, medie, mare, in functie de preferinte sa zicem 30x, 75x, 150x. Corelat cu focala instrumentului iti rezulta focala ocularelor.
Citeste si pe aici:
http://skywatcher.ro/educatie.htm
http://www.astrovest.ro/home/index.php?opt...;Itemid=11 |
|
Sus |
|
 |
Raul Rusu Membru

|
Trimis: 18 Mar 2016 19:22 Download mesaj |
|
|
|
Pai voi incepe cu ocularele ce vin in dotarea telescopului, adica de 25mm si 10mm. Daca ar mai trebui unul da-mi un sfat te rog. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 18 Mar 2016 19:35 Download mesaj |
|
|
|
Ce specificati are telescopul? |
|
Sus |
|
 |
Raul Rusu Membru

|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 18 Mar 2016 19:54 Download mesaj |
|
|
|
Sunt multe baader hyperion care vad ca se vand pe aici, poate gasesti unul doua. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|