Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233938 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Mara Bucur Membru

Data inscrierii: 19 Iul 2015 Mesaje: 2
|
Trimis: 25 Iul 2015 21:05 Download mesaj |
Titlul subiectului: Un bine v-am găsit si o întrebare pentru voi |
|
|
|
Bună ziua,
Ma numesc Mara Bucur, sunt din Craiova, am 18 ani și de 5 ani ani particip la olimpiadă națională de astronomie și astrofizica și la alte concursuri și activitati legate de acest domeniu. Nu am propriul meu telescop dar lucrez cu telescoapele astroclubului la care sunt înscrisă. Totuși până acum am observat cerul cel mai mult din oraș fiindu-mi mai comod . și aici ajung și la întrebarea mea : aș vrea ca anul acesta când va fi maximul perseidelor să merg undeva în afară orașului, poate la munte unde să fie cerul potrivit pentru observarea meteorilor. Ați putea să îmi faceți niște recomdari? Multumesc! _________________ Cer senin !
Mara B. |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9697
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 26 Iul 2015 01:49 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Bine ai venit!
Te poți ghida după harta asta în găsirea unui loc potrivit, zona gri închis este cea mai întunecată:
http://djlorenz.github.io/astronomy/lp2006/overlay/dark.html
Problema e să găsești cazare pentru că de regulă în zonele cu cer negru nu există prea multe pensiuni turistice ci doar cabane izolate și refugii montane, asta în caz că nu vrei să dormi la cort. Unde sunt pensiuni sau stațiuni e și multă lumină.
Cu toate astea, Perseidele pot fi observate și dacă nu e perfect întuneric, am văzut în jur de 100 împreună cu partenera mea într-un an când am fost la Moneasa, de pe peluza unei pensiuni ceva mai retrase și fără să ne bată vreun felinar în ochi. _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6850
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 26 Iul 2015 18:09 Download mesaj |
|
|
|
Bine ai venit pe forum. De obicei, chiar in perioada asta se organiza tabara SARM. Anul asta insa nu am auzit nimic. Incearca sa iei legatura cu ei.
http://www.sarm.ro/newsite/index.php
De asemenea si noi organizam o intrunire dar in luna mai a fiecarui an. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2914
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 26 Iul 2015 20:22 Download mesaj |
|
|
|
Buna Mara,
Ma bucur sa vad ca te-ai inscris si pe forum, credeam ca esti deja inscrisa mai demult, dar cu un nume de imprumut, un nickname. O sa gasesti o multime de lucruri interesante pe aici si sper sa fi un membru de "cursa lunga". Sunt sigur ca prezenta ta aici o sa lase urme frumoase in timp.
Cristi _________________ https://astrodata.wordpress.com/ |
|
Sus |
|
 |
2SKY Membru

Data inscrierii: 19 Dec 2012 Mesaje: 2838
|
Trimis: 27 Iul 2015 00:35 Download mesaj |
|
|
|
Avind atita teorie si studiu in domeniu , esti deja un model de urmat . Pe net gasesti si ce nu vrei , dar rar se implica cineva , sa aiba un bagaj in spate (chiar si la asa virste ) care cu putin de efort ar fi un membru cu inalt respect , unde mai pui ca educa niste colegi . Sau mai bine zis , avem de toate , mai putin teorie . |
|
Sus |
|
 |
CUBIX Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2013 Mesaje: 326
|
Trimis: 29 Iul 2015 21:29 Download mesaj |
|
|
|
Bune ai venit in comunitate! |
|
Sus |
|
 |
Mara Bucur Membru

Data inscrierii: 19 Iul 2015 Mesaje: 2
|
Trimis: 03 Aug 2015 01:21 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc tutuor pentru primirea calduroasa !
Erwin, multumesc pentru harta, e foarte utila. desi nu am stabilit inca un loc deoarece asa cum ai/ati zis sunt greu de gasit locuri de cazare izolate totusi m-a ajutat sa imi restrang aria de cautare la cateva zone.
dragos.n, din cate am inteles tabara SARM nu se mai organizeaza anul acesta din pacate
Domnul Cristian, nu stiam de acest forum pana acum dar am vrut sa ma inscriu de cand am auzit. Sunt sigura ca voi avea multe de aflat si de impartasit aici. Multumesc! _________________ Cer senin !
Mara B. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|