| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 240856 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2928 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: Copil Alexandru |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
bogdan69 Membru

Data inscrierii: 16 Sep 2008 Mesaje: 177
|
Trimis: 16 Aug 2015 14:32 Download mesaj |
| Titlul subiectului: montura EQ GO-TO MEADE LXD75 |
|
|
|
Salut, Vand montura ecuatoriala Meade LXD75 GO-TO Autostar
Montura este o clona Vixen GP, asa spune internetul. Ca si caracteristici se apropie foarte mult de Celestron CG5-GT sau Orion Sky View Pro si chiar de Advanced VX Celestron (aici am putin tupeu )
Trepiedul de otel cu picioare de 2" reglabile (cu doua randuri de suruburi de pridere)
Picioarele au tampoane de cauciuc din constructie, dotare care ajuta la stabilitate pe teren dur (beton, piatra, etc)
Montura este dotata cu luneta polara care are reticul iluminat
Are o contragreutate de 5,5kg
Tija pentru contragreutati de 20mm, deci se pot pune greutati suplimentare de la Skywatcher EQ5
Meade spune ca poate tine 13,5kg (cum este data Celestron Advanced VX) pentru vizual si 10kg pentru astrofoto, eu am incercat-o doar cu un tub de 80mm si vreo 6kg si intradevar este extrem de sbabila, am incercat sa urmaresc in ocular in timp ce este miscata de motoare si nu am vazut nici un fel de vibratii.
Este un articol pe net unde autorul se lauda ca a facut astrofoto cu un set-up de aproximqativ 12kg.
http://www.thestardeckobservatory.com/The_Meade_LXD75.html
Sistemul GO-TO este Autostar de la Meade (binenteles) cu peste 30.000 obiecte, iar telecomanda cu lanterna rosie. Motoarele sunt DC-servo cu reductor inclus. Sunt foarte puternice, am miscat montura fara tub si cu greutatea pusa in extremitate la maxim (deci complet dezechilibrata) si a miscat-o fara probleme. Am incercat-o cu un tub Black diamond de 10" si s-a miscat impecabil (tot un pic dezechilibrata, greutatea din dotare nu este suficienta pentru echilibrare)
Sistemul GO-TO destul de precis, am aliniat-o doar Easy ( adica pe o singura stea cu o confirmare pe a doua stea) si se duce pe obiectul cerut la fel, daca nu mai bine, ca sistemul GO-TO de la Skywatcher cu motoare pas cu pas (am avut si asa ceva).
Incovenientul este ca meniul este in germana, se poate face update la engleza, dar nu am facut cablu pentru legarea pe USB (cablu care se poate folosi si pentru integrarea cu planetarii ca Stellarium). Eu nu m-am agitat pentru ca inteleg germana suficient pentru acest meniu si nu ies cu laptopul afara, alt acaret de carat si care strica adaptarea la intuneric. La cerere pot sa fac si acest cablu, nu merita sa dai 20-30 euro pentru un cablu de 20 de lei.
I-am facut si un upgrade electronic. Cand am luat-o eu nu mergea unul din motoare. Din constructie are niste tranzistori finali, care comanda motoarele, cam anemici. Am pus unii mai tepeni si nu mai exista probleme.
O dau cu un alimnetator SMPS de 12V 3A, mult peste curentul cerut de montura in full consum, dar mult sub cat suporta tranzistorii finali, deci nu mai exista probleme, chiar daca montura s-ar bloca mecanic si motoarele nu s-ar mai invarti. La cresterea curentului peste 3A cedeaza sursa si nu electronica monturii. ( asa am echilibrat-o intentionat, prefer sa fac alta sursa decat alta electronica)
Mai jos o scurta prezentare de la meade.com (unde se gaseste si manualul de utilizare)
Meade LXD75 German Equatorial Mount with GOTO. As used on all Meade LXD-75 Series telescopes. Features Meade Model 497 AutoStar Handbox with over 30,000 object library, sturdy metal construction with dual worm gear drives, RA and DEC motor assemblies, lock knobs on both RA and DEC axis, adjustible intensity red illuminated polar finder built into mount head (batteries included) and fully adjustable heavy duty tripod with chrome plated steel legs and an accessory tray.
Aceasta montura s-a vandut numai in set cu tuburi optice, seria LXD75.
Pretul este de 2500 lei (se mai discuta, daca exista o poveste frumoasa care sa ma convinga sa o dau mai jos ). Motivul vanzarii: Nu o folosesc, prefer galetile de lumina, aperturile mari care nu merg pe aceasta montura. Nu este nici inutila, o pot folosi cu luneta de 80 mm. Astrofoto ,,,,, am constatat ca nu ma tine buzunarul pentru asa ceva.
Merge si un schimb cu optica dobson de 12" si diferente
Spor la cumparaturi
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
352.14 kb |
| Vizualizat: |
de 3717 ori |

|
|
353.75 kb |
de 3717 ori |

|
|
579 kb |
de 3717 ori |

|
|
388.45 kb |
de 3717 ori |

|
|
69.64 kb |
de 3717 ori |

|
|
340.6 kb |
de 3717 ori |

|
_________________ Dobson Skywatcher 10"
Binoclu 10x50 Bresser
Ultima modificare efectuata de catre bogdan69 la 16 Aug 2015 15:34, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
bogdan69 Membru

|
Trimis: 16 Aug 2015 15:29 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
AM uitat un amanunt important. Ambele axe sunt pe rulmenti in ambele capete nu pe bucsa de bronz grafitat ca la monturile Skywatcher.
Binoclu 10x50 Bresser |
|
| Sus |
|
 |
bogdan69 Membru

|
Trimis: 16 Aug 2015 22:28 Download mesaj |
|
|
|
Montura este rezervata cateva zile.
Multumesc
Binoclu 10x50 Bresser |
|
| Sus |
|
 |
bogdan69 Membru

|
Trimis: 19 Aug 2015 19:49 Download mesaj |
|
|
|
Colegul de forum si-a facut socotelile si a ajuns la concluzia ca nu poate sa o cumpere.
Deci montura revine la vanzare.
Spor la cumparaturi
Binoclu 10x50 Bresser |
|
| Sus |
|
 |
bogdan69 Membru

|
Trimis: 27 Aug 2015 06:44 Download mesaj |
|
|
|
Vanduta. Se poate inchide.
Multumesc.
Binoclu 10x50 Bresser |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|