Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
14august_0103.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 234045
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 637 la data de Dum Mai 11, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Cumpar Barlow 2x, 0".965, acromat

Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje  

Cumpara

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Tavi F.
Membru
Membru

Data inscrierii: 05 Noi 2006

MesajTrimis: 06 Mar 2015 11:46 Download mesaj
Titlul subiectului: Cumpar Barlow 2x, 0".965, acromat
Raspunde cu citat (quote)

Dublet acromat divergent, pe standardul 0.965 inch. In stare optica buna, fara zgirieturi pe lentile. Mi-ar trebui pentru amplificare astrofoto, iar formatul acela mai vechi, 0.965, m-ar ajuta sa-l motez la distanta necesara fata de senzorul foto, pentru asigurarea amplificarii dorite (1.7-2.1x).

Din cite am inteles de la cineva care se pricepe si a testat citeva lentile Barlow 2x acromate, 1".25, acestea introduc aberatie de sfericitate in planul focal final. Eu n-am avut niciodata, nu stiu cit de bune or fi calitativ, dar eventuala achizitie implica un oarecare risc. Prin urmare, ma limitez la o gama de Barlow-uri construite in Japonia ori macar sa aiba o tubulatura metalica. Mi-ar inspira mai multa incredere.

Pe scurt: Barlow 2x, 0".965, dublet acromat, FC, made in Japan si/sau constructie metalica.

Daca are cineva de vinzare un astfel de accesoriu, il rog sa ma contacteze in pm pentru mai multe informatii si stabilirea altor detalii.

In functie de pret, as merge chiar si pe un triplet apo 2x, dar tot pe alezajul 0".965.

Multumesc.
Sus
lentilozaur
Membru
Membru

Data inscrierii: 13 Aug 2009

MesajTrimis: 06 Mar 2015 12:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

Puteti sa detaliati va rog putin anuntul din punct de vedere tehnic? Aveti nevoie de un barlow pe 0.965"sa il folositi asa cum a fost proiectat sau vreti sa demontati/adaptati elementul optic etc?
Nu stiu cu cine ati vorbit legat de astfel de accesorii insa cele pe 1.25"sunt net superioare din punctul meu de vedere. Cand spun superioare ma refer si la faptul ca aveti o gama foarte mare de produse din care puteti alege de la barlowurile chinezesti pe care Celestron sau Skywatcher le da ca pe popocorn la achizitia telescoapelor pana la un Zeiss Abbe care este considerat "perfect". Pe 0.965" barlowurile nu prea erau la moda pentru ca toata lumea avea oculare cu focale cat mai diverse iar de triplet in anii aceia nu cred ca se punea problema. Pe un barlow japonez in stare buna puteti sa dati pana la 120RON cu transport inclus, va mai trebuie niste adaptoare etc. Campionul in zona 0.965" este Meade 07276, nu cred ca exista vreunul mai bun.

Membru
Membru

MesajTrimis: 06 Mar 2015 17:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

Va multumesc pentru implicare si informatii.

Da, ar urma sa folosesc grupul divergent detasat cu tot cu celula in care erau fixate lentilele in corpul Barlow-ului, daca se poate. Sau daca nu, scoase doar lentilele si facuta alta celula care sa culiseze in interiorul tubului de cuplare a aparatului foto la focalizatorul lunetei.

Inca o solutie putin probabila ar fi gasirea unor modele de Barlow 2x, pe standardul 1".25, dar cit mai lungi. Distanta notata cu x sa fie peste 75mm, si apoi sa-i pot face alta adaptare.

Deja am un adaptor de la baioneta Canon la filetele M42x1, pe acela as vrea sa-l folosesc si pentru cuplarea la telescop (mai precis la luneta, la obiective cu F/D=15; la telescoape tip Cassegrain ar fi suficienta focala nativa).
In caz extrem, poate sa renunt la adaptorul acela si sa caut altul cu filet interior corespunzator imperecherii cu cilindrul cromat de la un Celestron Ultima. Deci o amplificare fixa, la o valoare ~2x (nu-mi dau seama de dimensiunile exacte din poze). Macar am aflat ca modelul de Barlow din poza e de calitate buna, nu introduce aberatii de sfericitate.
Sus
lentilozaur
Membru
Membru

Data inscrierii: 13 Aug 2009

MesajTrimis: 06 Mar 2015 21:24 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu va luati un barlow de calitate ca sa il demontati. Cel mai bine este sa va luati un barlow de tip "thread on" care este foarte versatil si poate fi infiletat in orice ocular si mai departe totul e doar o chestiune de imaginatie si prelungitoare. Un astfel de exemplu este cel de mai jos.
http://www.scopesnskies.com/prod/astro-eng...AC555.html
Ultima este un barlow bun insa este de patru ori mai scump second hand decat unul nou chinezesc. Daca ramaneti in continuare pe formatul 0.965" imi putei da un PM si va ajut sa faceti rost de unul

Membru
Membru

MesajTrimis: 03 Apr 2015 22:09 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am reusit sa-mi cumpar un Barlow Meade 2x, cu ajutor de pe forum. Optic si mecanic arata foarte bine. E destinat amatorilor, dar confirma faptul ca e made in Japan.

I-am facut si citeva teste pe o luneta D60mm f/11.67, atit terestre, cit si astro (acum seara). Intra / extra focal cu ocular sau Ronchi nu introduce aberatie de sfericitate detectabila, la raportul F/D mentionat. Sint increzator ca va functiona bine si pe luneta f/15. Se observa o urma de crestere a aberatiei cromatice, insa aceea e mai putin deranjanta, sper sa nu influenteze simtitor. Consider ca umple cu brio asteptarile pe care le pot avea de la un dublet acromat. E un accesoriu care merita sa ajunga in tolba astronomului amator.
O sa compar rezultatele astrofoto cu cele de la proiectia pozitiva (care e mai incomoda).

Urmeaza sa-i gasesc limitele de functionare la luminozitati mai mari ale obiectivului (pe newtonianul f/6) si implicit grad mai mare de acoperire pe lentila Barlow; respectiv cu variatie de amplificare.

Multumesc. Topic inchis.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje   Cumpara

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact