Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
39.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 236149
Numar de utilizatori inregistrati: 2872
Cel mai nou utilizator inregistrat: Romero Gumendo
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

moon

Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Who's Who

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
moon
Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Oct 2006

MesajTrimis: 20 Oct 2006 16:51 Download mesaj
Titlul subiectului: moon
Raspunde cu citat (quote)

pai...o fata din pedagocic, mate info constanta...cu vise mari...interesata de astronomie cu toate k nu stie nimic...dar ar vrea sa afle tot!...am intrat in mare k sa intreb unde pot sa fac facultatea de astronomie in tara???... avand in vedere k sunt intr-a 12-a si nu imi vad viitorul decat printre stele....p pamant nu ma intereseaza decat filosofia...
Sus
krazilec
Membru
Membru

Data inscrierii: 10 Oct 2006

MesajTrimis: 20 Oct 2006 19:44 Download mesaj
Titlul subiectului:

Uau. Facultatea de Astronomie. Suna bine.
Most discipline is hidden discipline, designed not to liberate but to limit. Do not ask Why? Be cautious with How? Why? leads inexorably to paradox. How? traps you in a universe of cause and effect. Both deny the infinite.
-The Apocrypha of Arrakis
Sus
HoO_Germany
Membru
Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2006

MesajTrimis: 20 Oct 2006 21:52 Download mesaj
Titlul subiectului:

bine venit moon(te chiama asa?? Wink ).

Sper sa gasesti posibilitatea a studia astronomia, daca nu in romania, poate in strainatate.
Un contact "astronomic" ai putea face la Muzeul Stiincific Naturii din Galati, acolo au si un planetariu si un progam astronomic foarte bun.
Daca ai placere, eu pot sa-ti dau adresa unelor persoane de acolo.
Poti sa-mi trimiti un PM

Robert

www.hoo-germany.de / info(@)hoo-germany.de

Tel.: +49 2452 976144
Sus
moon
Membru
Membru

MesajTrimis: 22 Oct 2006 10:38 Download mesaj
Titlul subiectului: explicatii

pai...numele meu nu e moon...din nefericire...doar Alexandra...cat despre facultate am aflat k sunt trei obs. astronomice...la bucuresti, cluj si timisoara in tara dar doar in bucuresti am gasit o sectie de matematica mecanica la f.m.i. unde zice ceva,dar foarte succint si de astronomie...ma gandeam ca ati putea sti mai mult...
Sus
lucia lucia
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2006

MesajTrimis: 22 Oct 2006 11:07 Download mesaj
Titlul subiectului:

Buna, Alexandra.
Facultate de Astronomie nu gasesti la noi. Ai la Timisoara (la Universitatea de Vest) pe profesorul Vulcanov care face cosmologie (de fapt fizica computationala, dar are aplicatii si in cosmologie), ai la Cluj pe profesorul Ureche (Vasile) care face astrofizica, ai la Iasi pe profesorul Ciprian Dariescu care mai face oarece astrofizica si cosmologie. Altfel, cum spun ceilalti mai sus, doar la observatoare sa te mai invete cineva. Sau sa inveti singura.

Calea: te apuci de Fizica, publici oarece, te tii de astrofizica tot timpul facultatii, dai test de engleza (TOEFL sau Cambridge, eventual -in SUA se cere- GRE-urile) si pleci in afara cu bursa pentru masterat sau doctorat.
Multe universitati au site-uri pe care poti sa aplici on-line. Eu am cautat mult, daca vrei iti trimit niste link-uri Very Happy . luciasimaria@yahoo.com

HoO_Germany
Membru
Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2006

MesajTrimis: 22 Oct 2006 12:05 Download mesaj
Titlul subiectului:

Citat:
pai...numele meu nu e moon...din nefericire...doar Alexandra

pentru un asa nume frumos, nu trebue sa fii nefericita, asa ca bine venit alexandra.

www.hoo-germany.de / info(@)hoo-germany.de

Tel.: +49 2452 976144
Sus
alexconu
Membru
Membru

Data inscrierii: 10 Mai 2005

MesajTrimis: 22 Oct 2006 12:06 Download mesaj
Titlul subiectului:

Facultatea de mate-mecanica poti s-o excluzi din start, dupa mine. Faci mecanica cereasca.. chestie care nu mai e la moda in astronomai mondiala.
Daca vrei neaparat sa ai un job in astronomie pe mai departe si sa ai si satisfactii, faci fizica si cum gasesti o oportunitate pleci afara. Dupa terminarea facultatii gasesti posturi la observatoarele din tzara, dar nu e prea interesanta munca la noi. Si la Bucuresti exista curs de astrofizica tinut de dl. prof. Mircea Rusu. Si e chiar si master cu curs de astrofizica. De asemenea in primavara anului viitor vom ridica pe facultate un observator astronomic cu scule deosebit de interesante (bine eu pana nu-l vad nu cred ca stiu cum merg treburile prin facultate; dar macar instrumentele vor veni cu siguranta ca doar am semnat personal contractele Smile )
Sus
lucia lucia
Membru
Membru

MesajTrimis: 23 Oct 2006 19:05 Download mesaj
Titlul subiectului:

corect... uitasem de prof. Rusu. Very Happy
moon
Membru
Membru

MesajTrimis: 25 Oct 2006 17:19 Download mesaj
Titlul subiectului:

Shocked pe care facultate construiti voi? of!...deci fizica...mult iubita disciplina...aveti idee c imi trebuie ca sa intru la astrofizica?...in afara de multa vointa? Question
Sus
lucia lucia
Membru
Membru

MesajTrimis: 25 Oct 2006 22:54 Download mesaj
Titlul subiectului:

draga Alex, nu exista facultate de astrofizica. Cum spuneam mai sus si cum de altfel si Alex spunea, singura cale-la noi e sa te apuci de facultatea de fizica si dupa aceea sau chiar in timpul ei sa pleci cu o bursa|(sau daca te tin sponsorii... si fara bursa), in afara, pe un doctorat in astronomie/astrofizica. daca vrei, iti desenez. Very Happy
Doru Dragan
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006

Motto: PER ASPERA AD ASTRA

MesajTrimis: 26 Oct 2006 11:20 Download mesaj
Titlul subiectului:

Deci, reluand Smile Numele moon imi aduce aminte de un sef de secta corean. Numele Alexandra e mult mai frumos. Eventual poti sa-ti zici Alex, daca vrei sa pastrezi un grad de ambiguitate si mister sau Sandra daca vrei sa fii mai feminina. Din cate inteleg eu iti place matematica mai mult si fizica mai putin. Asta e cam grav deoarece in ultima vreme nu se mai prea pune mare pret pe mecanica celesta unde lucrurile par sa fie lamurite (asta daca nu-l asculti pe Abel Cavasi care are pareri proprii. Sfatul meu este sa nu-l asculti Very Happy ). La moda sunt astrofizicienii unde bine-nteles trebuie fizica la greu. Totusi trebuie sa-ti spun ca sunt si domenii unde se mai lucreaza inca foarte serios la mecanica. Astea sunt lansarile si misiunile spatiale si calculele care au o importanta tot mai mare de orbite NEA si PHA (Near Earth/Potentialy Hazarduos Asteroids).
Sus
stelaru
Membru
Membru

Data inscrierii: 10 Aug 2006

Motto: Haideti sa haidem!

MesajTrimis: 26 Oct 2006 23:19 Download mesaj
Titlul subiectului:

Doamne, ce de pumni in figura o sa iau pt. ce-o sa spun... dar trebuie... Crying or Very sad

Cauta facultatea pe care o vrei in USA! Se pot gasi si burse, sunt multe posibilitati daca vrei.

Plus ca s-ar putea ca in curind fac in ro sa sara de 5000 EUR/an (sigur nu ajunge la 30,000 USD cat costa in USA, dar....).
Sus
adi_cx
Membru
Membru

Data inscrierii: 17 Mai 2007

MesajTrimis: 17 Mai 2007 20:53 Download mesaj
Titlul subiectului: Astrofizica si cosmologie la Iasi

Personal cred ca nu e musai sa pleci din tara asta ca sa ajungi sa studiezi si sa intelegi astrofizica sau cosmologie, sau ma rog, astronomie!

Importante (dupa parerea mea) sunt cunostintele din Th. Relativitatii, a Mecanicii cuantice, si, bineinteles matematicile (si mecanica analitica) aferente. Ori noi, avem slava domnului profesori buni in aceste domenii ! Studiez la Iasi, si chiar s-a facut serios cursul de mec. cuantica, iar in ceea ce prveste th. Relativitatii (sau th. campului) chiar avem profesori buni si seriosi! Aci, la Iasi este o preocupare destul de intensa in domeniul astrofizicii si cosmologiei, anul acesta s-au prezentat si 2 doctorate pe teme de Cosmologie.

Succes!
Sus
moon
Membru
Membru

MesajTrimis: 17 Mai 2007 21:17 Download mesaj
Titlul subiectului: e bine ca se apropie de ce caut eu

ma bucur ca apare o raza de speranta. dar la ce facultate si la ce sectie esti mai exact in iasi?
Sus
sky
Membru
Membru

Data inscrierii: 08 Noi 2005

MesajTrimis: 17 Mai 2007 22:30 Download mesaj
Titlul subiectului: Re: Astrofizica si cosmologie la Iasi

adi_cx a scris:
Personal cred ca nu e musai sa pleci din tara asta ca sa ajungi sa studiezi si sa intelegi astrofizica sau cosmologie, sau ma rog, astronomie!

Importante (dupa parerea mea) sunt cunostintele din Th. Relativitatii, a Mecanicii cuantice, si, bineinteles matematicile (si mecanica analitica) aferente. Ori noi, avem slava domnului profesori buni in aceste domenii ! Studiez la Iasi, si chiar s-a facut serios cursul de mec. cuantica, iar in ceea ce prveste th. Relativitatii (sau th. campului) chiar avem profesori buni si seriosi! Aci, la Iasi este o preocupare destul de intensa in domeniul astrofizicii si cosmologiei, anul acesta s-au prezentat si 2 doctorate pe teme de Cosmologie.

Succes!

Intradevar facultatile la Iasi sunt f. bune, dar pentru ceva serios recomand cel putin fac de fizica de la Magurele. Din cate am auzit prof. Gales se ocupa de achizitionarea unui telescop de 400 mm +cupola. Tu ce stii in privinta asta?
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Who's Who Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact