Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234796 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2851 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Empedocles85 |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Daniel Simion Membru

Data inscrierii: 22 Ian 2012 Mesaje: 441
|
Trimis: 29 Apr 2014 22:20 Download mesaj |
Titlul subiectului: Cer negru la Fundulea |
|
|
|
Am citit pe net ca Fundulea este un loc preferat de catre amatorii de astronomie din Bucuresti pentru care un cer destul de negru si este si relativ aproape.
Vreau sa dau si eu o fuga intr-o seara fara luna si fara nori desigur sa vad ce si cum si as dori sa imi spuneti mai exact unde este o zona buna pentru observatii in aceasta localitate adica unde mergeti voi de obicei...
Multumesc |
|
Sus |
|
 |
Istrati Cristian Membru

Data inscrierii: 28 Dec 2013 Mesaje: 45
|
Trimis: 17 Sep 2014 18:42 Download mesaj |
Titlul subiectului: RE |
|
|
|
Salut. Uite eu am sa ma duc in Fundulea vineri spre sambata cu un DOb de 12". Iti voi comunica cum se vede. Este mai exact pe langa Solacolu. Am fost cu bicicleta zilele astea pana acolo. Se poate observa usor calea lactee cu ochiul liber.. este ok. _________________ Clear sky |
|
Sus |
|
 |
saiph Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007 Mesaje: 2299
Motto: Sky is not the limit, it's the target Localitate: Bucuresti // Cracovia
|
Trimis: 18 Sep 2014 09:19 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: cer negru |
|
|
|
De fapt mergem la Nana, care este pe [url=https://www.google.ro/maps/@44.4488553,26.5135039,3a,75y,94h,76.65t/data=!3m4!1e1!3m2!1sp-YCMd2Md9cr-u7W6U5uKQ!2e0]iesirea a doua[/url] de pe autostrada (A2), spre Fundulea.
Mergem apoi pe drumul "de tara" (se pare ca in curand va fi upgradat) pana trecem de padurice si apoi tragem pe dreapta, pe camp.
Cerul e destul de bun acolo, are cam +6 -- +6.2 -- +6.5 (in serile bune) magnitudine vizuala limita la zenit, se vede Calea Lactee cu usurinta, orasul e in Vest - cu semnatura distincta de "ciuperca rosie", sau "domul groazei portocalii" (de la poluarea luminoasa) inaltandu-se pana pe la 25-30 grade (depinde si de cat faci expunerea).
Urmareste topicul despre iesiri la observatii si vezi poate te lipesti de trupa care frecventeaza locatia (printre care ma numar si eu) si te poti convinge live, la fata locului, mai faci schimb de idei cu colegii - e fun
Cer senin! _________________ *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________ |
|
Sus |
|
 |
Istrati Cristian Membru

Data inscrierii: 28 Dec 2013 Mesaje: 45
|
Trimis: 18 Sep 2014 13:23 Download mesaj |
Titlul subiectului: RE |
|
|
|
Eu m-am documentat despre vreme.. si se vrea cea mai buna in perioada 19-21... apoi vin ploi.. Eu vreau sa ies prin acea zona.. am fost la Gaiseni..undeva exact opusul Fundulei de la Bcuresti.. si acolo se vedea frumos calea lactee.. Acum vreau sa incerc partea Fundulei.. Eu astept un raspuns care vrea sa se combine cu mine.. Eu am telescop de 12" + ocular baader de 21mm, ocular omni de 32mm, barlow baader de 1,3x respectiv 2,25, oculare standard si filtru baader neodyum pentru skyglow si luna. Eu am telescopu, tu sa ai masina . _________________ Clear sky |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|