Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
IMGA0320.JPG
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 234957
Numar de utilizatori inregistrati: 2856
Cel mai nou utilizator inregistrat: Marius Zadara
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Review binoclu Alcor International 8x21

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Review instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Dbird
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012

MesajTrimis: 09 Iul 2014 20:41 Download mesaj
Titlul subiectului: Review binoclu Alcor International 8x21
Raspunde cu citat (quote)

Un binoclu din clasa foarte mica Smile . In mod normal nu ma pasioneaza in mod deosebit acesta gama de binocluri. Si totusi acum cateva zile cand un cunoscut m-a rugat sa ii recomand un binoclu mic , extrem de mic dar util pentru concediul prin Europa, mi-am adus aminte de acest binoclu pe care il testasem in fuga. Atunci cand il testasem am ramas putin surprins ca acest model a surclasat de la mare distanta un breser 8x21 Hunter si m-a surprins placut calitatea depunerilor antireflex pe optica (albastru spre indigo).
Date tehnice:
Diametrul Obiectiv: 21mm (sticla)
Diametru Ocular:12mm (sticla)
Acoperiri Blue Fully Coated
Factor marire: 8x
Camp vizual real (la 1000m):123m
Camp vizual real :7grade
Camp vizual aparent: 56grade
Exit Pupil: 2.6mm
Sistem Prisme : ROOF
Material prisme: BK7
Greutate binoclu : 172 grame

Deci am profitat de cea de a doua ocazie sa il testez mai atent. Primul lucru care intr-adevar surprinde placut este calitatea opticii si lucratura optica interioara. Este impecabila. Este surprinzator si prin prisma faptului ca este un produs fabricat in China. Imaginea este clara, coloritul natural si luminozitatea este foarte buna pentru acest diametru mic de obiectiv. Superb lucrat in interior, din punct de vedere optic, caci nu apare nici o reflexie cat de mica iar marginile campului vizual sunt perfect definite , asa cum multe firme de renume nu au reusit inca sa faca la echipamente mult mai scumpe si mai pretentioase. Campul vizual este in zona wide si respecta specificatiile.Corpul binoclului este din plastic si acoperit integral cu cauciuc. Dimensiunile mici si cauciucul dau o senzatie de foarte buna rezistenta mecanica. Focusul se face usor , este stabil, si nu defocuseaza daca nu atingi din greseala rola de reglare. Are compensare de dioptrii pe tubul drept (reglajul este lejer mai greu , necesitand o forta putin mai mare decat te-ai fi asteptat, dar nu este foarte rau caci nu poate fi dereglat prea usor. Contrastul placut , foarte bun pentru zona acesta de obiectiv adauga noi laude caii optice. Zona de neclaritate undeva la 20% de margini vizibila in special in mod astro. Pentru pretul lui (situat undeva intre 60 - 100 lei functie de locatia de unde poate fi cumparat - este posibil sa nu mai existe in fabricatie?) acesta mica bestie este absolut surprinzatore. La dimensiunile extrem de mici si greutatea de 172 grame devine un binoclu interesant pentru cei ce calatoresc. Focusul minim se face la 3m ceea ce il face util inclusiv in interiorul camerei (teatru, vizite muzeu etc.).
In contralumina nu face irizatii (antena GSM cu fundal cer luminos) ceea ce iarasi nu intalnim la multe din binoclurile cu pretentii. Astfel micul binoclu lucreaza superb in camp deschis , cu lumina multa in jur singura refelxie vaga sesizata fiind cea din exteriorul ocularului atunci cand soarele este lateral spate (dar si aici aceasta nu este deranjanta - daca vreti este comparabila cu Zeiss 8x30 (acoperiri antireflex conform seriei 39xxxx) - am testat putin in paralel cu acesta din urma). Un foarte bun binoclu de zi.
Binenteles ca nu am rezistat si am trecut putin si in mod astro. Stelele sunt punctiforme si contrastul foarte bun. Interesant pentru astro deoarece la concurs cu Zeiss 8x30 micul binoclu a cam vazut majoritatea stelelor chiar daca cele mai palide (vazute de Zeiss) se zareau/banuiau cu coada ochiului. Cel mic era totusi pe aproape. Aici insa o mica paranteza. Cred ca acest binoclu in mod astro ar avea nevoie de un trepied Smile ! Desi un 8x, tremura foarte tare din cauza greutatii lui extrem de reduse . Sau cel putin asa face la mine in mana. Am mai spus undeva ca am senzatia ca in ceea ce ma priveste sunt cel mai stabil "din mana " cu un binoclu undeva intre 500-800 grame., in rest cam tremur Smile
M-a enervat pozitia incomoda a binoclului pe piept generata de sistemul de prindere (snur) lucru des intalnit la binocluri din aceasta clasa Roof, si poate cel mai enervant, acelasi snur trece peste nasul utilizatorului atingand narile de o parte si alta generand un gadilat enervant si culmea aproape insuportabil Smile . Pentru a putea privi, snurul trebuie trecut peste tuburi in laterale Smile
Desi ocularele prezinta o margine rabatabila aceasta nu poate fi rabatuta pentru a folosi binoclul cu ochelari(desi eye relieful este mare si permite acest lucru , marginea deplastic revine imediat la pozitia initiala - probabil in caz extreem se poate renunta la ea prin decupare)
Concluzionand, un binoclu excelent ce poate fi luat mereu "la purtator" extrem de usor si confortabil (are etui cu montare la cureaua de la pantaloni).
Si culmea: mi-am luat si eu unul Laughing

Alcor 8x21.jpg
 Descriere:
Mic, dar foarte util si puternic :)
 Marime fisier:  652.17 kb
 Vizualizat:  de 987 ori

Alcor 8x21.jpg

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Review instrumente

Download topic
Pagina 1 din 1