Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235626 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2865 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: George B. |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9741
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 12 Dec 2013 23:52 Download mesaj |
Titlul subiectului: Binoclu 10x50 la Kaufland |
|
|
|
La Kaufland am văzut azi un binoclu chinezesc (sub sigla eXcite) 10x50 cu acoperiri antireflex albăstrui, sistem porro BAK4, solid, foarte bine construit, cu lunetele metalice învelite în cauciuc sintetic. Mecanic funcționează bine, are și filet pentru fixare pe trepied. Nu am reușit să aflu prețul, învârtindu-mă pe-acolo după alte cumpărături am uitat să întreb pe cineva. Se livrează cu capace la oculare legate și la obiective separate, într-o geantă de pânză și curea de purtare. Senzația avută privind prin el a fost mai bună decât echivalentul Celestron care se vinde la Selgros. Ca minus ar fi faptul că manșoanele de cauciuc dela oculare deși sunt reglabile nu au o formă ergonomică și deranjează la nas diametrul fiind prea mare. Probabil s-ar putea poliza. Cred că este o clonă destul de reușită a unor binocluri de marcă, poate chiar făcute în aceeași fabrică. Câmpul specificat de 115m la 1000m pare să fie real la fel ca și diametrul obiectivelor și puterea de mărire. Cred că e un binoclu bun pentru nepretențioși și probabil accesibil la preț. _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
Sarrah Membru

Data inscrierii: 08 Dec 2013 Mesaje: 362
|
Trimis: 13 Dec 2013 00:00 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
La care Kaufland?
Ah, scuze...credeam ca esti in Bucuresti...ca tocmai am venit de la un Kaufland. |
|
Sus |
|
 |
tavi 84 Membru

Data inscrierii: 28 Iun 2013 Mesaje: 562
|
Trimis: 13 Dec 2013 16:57 Download mesaj |
|
|
|
Am examinat singurul binoclu 10X50 eXcite din magazinul Kaufland local.Sub acest "brand" au mai aparut in toamna niste binocluri compacte 10X25,de uzuala calitate jalnica.Constructia mecanica a acestuia e identica cu cea a binoclului Auriol 10X50 care s-a vandut in Lidl,doar marcajele cu vopsea alba sunt altele.Cel mai suparator lucru e aceeasi absenta a unui saibe intre axul portocular din aluminiu si bratele de plastic ale ocularelor,ceea ce face ca de la primele miscari sa apara o "faina" de plastic cenusie la contactul intre ele(datorate roaderii plasticului de catre aluminiu).Prismele sunt BK4 pe bune,si au un strat antireflex albastrui(MgF2 single coat).Vignietarea,care totusi exista,e destul de mica(probabil apertura reala e in jur de 45 mm),centrul ocularelor nefiind vizibil privind prin marginea obiectivelor,insa marginea campului lor da.Campul vizual e destul de larg si clar,putina distorsiune pincushion,aparand acelasi comportament ca la ocularele long eye relief de la cel Auriol(trebuie putina distanta fata de lentila codala,astfel campul se intuneca pe margini,de asemenea daca miscam ochii si nu privim drept inainte).Din pacate,privind cu atentie marginea lentilei codale a ocularelor,mi s-a parut ca am zarit urma specifica de la injectare pe marginea neteda,deci probabil ca intocmai ca la binoclul Auriol,in afara de o lentila dublet de sticla,celelalte doua lentile(sunt sigur 3 in total dupa numarul si aspectul reflexiilor)sunt din plastic(acrilat).Pe spatele cutiei este desenata schema optica,cu ocularele ca fiind compuse dintr-un dublet incadrat de doua lentile plan-convexe.Deoarece apar si reflexii albe,unele fete ale lentilelor acestora sunt neacoperite(probabil cele trei mai "bombate"),si este neacoperita cu antireflex albastrui si fata frontala a obiectivelor.Tinand cont de pretul de numai 100 lei,e un binoclu de nota 8,mult mai bun decat cel Auriol care s-a vandut in Lidl.Il recomand cui are bani putini si doreste un prim binoclu  _________________ Pentax SP 20X60 WP |
|
Sus |
|
 |
Sarrah Membru

|
Trimis: 13 Dec 2013 18:05 Download mesaj |
|
|
|
Aseara am fost la un mare Kaufland nou deschis, cand voi mai merge voi intreba, dar mai mult ca fapt divers.
Nu ma pricep sa dau detalii tehnice despre asa ceva.
Am un binoclu, dar deasemeni nu stiu sa va spun prea multe despre el.
Poate voi face o poza sa o postez aici.
Cu al meu se vad destul de bine craterele de pe Luna, e rusesc, metalic, dar vechiut.
Are reglaj separat pentru un ochi, stiu ca ochii au diferite sensibilitati, de aceea trebuie reglaje fine pentru fiecare ochi, dar merge cu greu, practic se cam invarte in gol si greu il mai pot regla, dar mecanismul principal de reglare a distantei e bun.
O sa revin cu o poza. |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9545
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 14 Dec 2013 19:33 Download mesaj |
|
|
|
tavi84
pincushion=mosor
Sa nu te superi pe mine dar am cam ramas in ceata:constructia mecanica a binoclului Kaufland este identica cu cea a lui Auriol iar ocularele contin si ele acelasi numar de lentile din plastic.
De ce este atunci binoclul Kaufland mult mai bun ca binoclul Lidl?
Mircea _________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

|
Trimis: 14 Dec 2013 23:33 Download mesaj |
|
|
|
M-am uitat și printr-un Auriol dela Lidl și cel puțin exemplarul respectiv era sub orice critică. Nu poate fi aceeași construcție și aceleași lentile, pentru că impresia pe care am avut-o cu acesta dela Kaufland a fost total diferită. _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
|
Sus |
|
 |
tavi 84 Membru

Data inscrierii: 28 Iun 2013 Mesaje: 562
|
Trimis: 15 Dec 2013 12:58 Download mesaj |
|
|
|
Am sustinut ca e mult mai bun deoarece prismele sunt din BaK4(nu este vizibil "rombul" examinand pupila de iesire)si nu BK7 ca la cel Auriol,sunt acoperite cu macar un strat antireflex(spre deosebire de acesta,unde erau neacoperite),si vignietarea e mult mai mica(cel Auriol avea pupila de intrare reala de 38 mmm,fata de circa 45mm estimarea mea pentru acesta).Constructia mecanica e tot din plastic(sunt din aluminiu doar corpurile prismelor si axul central ce regleaza ocularele),iar eu in acest termen nu includ si schema optica(lentilele si prismele),ci doar "sustinerea" ei fizica  _________________ Pentax SP 20X60 WP |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9545
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

|
Trimis: 16 Dec 2013 11:34 Download mesaj |
|
|
|
Eu am văzut că și lunetele sunt metalice la exemplarul testat. Dacă am ocazia o să îl mai iau odată la mână și să studiez cu atenție caracteristicile, posibil să fie un model diferit de ceea ce a testat tavi84. _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
|
Sus |
|
 |
Sarrah Membru

|
Trimis: 09 Ian 2014 22:56 Download mesaj |
|
|
|
Am vazut din intamplare binoclul la Kaufland, 90 RON.
Nu ma pricep, dar pare mai slabut fata de al meu rusesc 8*30. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|