| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 239700 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2917 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
King1989 Membru

Data inscrierii: 10 Dec 2013 Mesaje: 5
|
Trimis: 10 Dec 2013 13:43 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Sfaturi pentru un incepator |
|
|
|
Salut,
Numele meu este Bogdan si de 2 zile tot strabat site-urile ce comercializeaza telescoape. Am o misiune dificila, vreau sa ii cumpar cadou, de sarbatori, tatalui meu un telescop. Alegerea e cu atat mai grea cu cat banii de care dispun nu sunt asa multi,pentru pretul la care se ridica unele produse. ( 1000 lei) .Tin sa mentionez inca de la inceput ca ar fi primul sau telescop,deci vreau ceva pentru un incepator.
Ma gandeam sa achizitionez un telescop care sa aiba un obiectiv cu diametrul de 150 mm,voi ce spuneti? In principiu el cred ca va dori sa vada planetele, luna si cam atat .
Eu am urmatoarele 2 obtiuni : Skywatcher Dobson 150/1200 si TS Megastar 150/1400 EQ , voi care spuneti ca merita dintre cele doua?? Daca cineva stie ceva mai bun ce pot achizitiona la un pret relativ bun, chiar il rog sa imi zica.
Tin sa mentionez ca vreau ca telescopul sa fie nou,avand in vedere ca il fac cadou, si mai vreau sa stiu daca se merita sa cumpar telescopul cu totul cu montura sau sa le cumpar separat, montura plus optica? Cum ar fi mai avantajos??
Ultima modificare efectuata de catre King1989 la 10 Dec 2013 14:11, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
Kirk Spock Membru

Data inscrierii: 29 Noi 2013 Mesaje: 201
Motto: "Let's see what's out there." Localitate: SF
|
Trimis: 10 Dec 2013 13:56 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Bine ai venit, Bogdan!
Interesant, cazul tau cred ca e unul mai rar, asta daca nu cumva deja ai un telescop pentru tine.
In ce priveste optiunile, las pe cei mai experimentati sa-si dea cu parerea, cum bine s-a propus mai demult pe forum. _________________ -1.46 Sirius -17° -0.74 Canopus -53° -0.27 Alpha Centauri -61°
-0.05 Arcturus +19° +0.03 Vega +39° +0.08 Capella +46°
0.13 Rigel S 0.34 Procyon N 0.46 Archenar S 0.5 Betelgeuse N 0.61 Hadar S 0.76 Altair N 0.76 Acrux S 0.86 Aldebaran N 0.96 Antares S |
|
| Sus |
|
 |
King1989 Membru

|
Trimis: 10 Dec 2013 14:01 Download mesaj |
|
|
|
Imi cer scuze,am uitat sa mentionez ca nici eu nu detin un telescop.  |
|
| Sus |
|
 |
ratiubogdan Membru

Data inscrierii: 06 Mar 2011 Mesaje: 42
|
Trimis: 10 Dec 2013 16:40 Download mesaj |
|
|
|
Salut,
Departe de a fi un expert, eu as alege dobsonul. Mi se pare mult mai usor de folosit. |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 10 Dec 2013 19:12 Download mesaj |
|
|
|
| Daca sta la curte si ii e comod sa-l scoata seara e ok dobsonul. Daca sta la bloc e mai complicat cu el daca vrea sa il foloseasca din balcon. |
|
| Sus |
|
 |
King1989 Membru

|
Trimis: 10 Dec 2013 21:21 Download mesaj |
|
|
|
| Momentan locuieste la bloc. |
|
| Sus |
|
 |
needweed Membru

Data inscrierii: 24 Oct 2011 Mesaje: 533
|
Trimis: 11 Dec 2013 09:05 Download mesaj |
|
|
|
''Megastar nu este un instrument universal. Chiar și un Newton mai mic fără lentilă corectoare integrată poate înfățișa imagini mai clare cu Luna și planetele. Dar greu găsiți un instrument la această categorie de preț care să înfățișeze nebuloasele și galaxiile cu o luminozitate atât de mare.''
practic are un fel de barlow ieftin in el ca sa mareasca distanta focala a telescopului, cu singuranta acesta va produce niste aberatii si va scadea din claritatea imaginii,focala reala a telescopului este undeva la f5 deci probabil are si coma, dobsonul putin mai scump dar macar ala e bun.Si eu ma gandesc sa cumpar ceva tatalui meu sa studieze si el universul despre care nu stie mai nimic , dar eu cred ca un binoclu cat de cat , un 20x80 sa zicem si o montura buna e un cadou mai frumos decat un telescop mare si greu pe care sa il foloseasca odata la 5 ani, oricum asta e doar parerea mea, gandeste-te in locul lui la ce s-ar bucura mai mult |
|
| Sus |
|
 |
King1989 Membru

|
Trimis: 11 Dec 2013 10:24 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc pentru sfat. Sa stii ca exact la acest lucru ma gandesc si eu, de asta sunt inca in dubii. Daca sa merita sa inchid 10 mil intr-un telescop pe care nu il va folosi foarte des(cel putin in urmatorii 5 ani) . De incantat, clar il incanta mai mult un telescop insa nu va avea timp sa il foloseasca.Ma tem ca il va folosi maxim 2,3 saptamani pe an, in rest va fi inca un obiect pe care sa se puna praful:). Totusi sa ii fac "pofta omului" ) ma uitam la un Skywatcher 130/900 EQ-2 . Nu se potriveste cu dobsonul insa eu cred ca intr-o oarecare masura si asta isi face treaba. Deci asta cum vi se pare??? |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 11 Dec 2013 10:38 Download mesaj |
|
|
|
O prima optiune ar fi un binoclu, dar nu unul mare, ci un 10x50 de ex., marele avantaj e ca e foarte portabil, il poate lua la munte si la mare, sansele sa il foloseasca sunt mai mari. Daca e cazul ulterior isi va lua un instrument mai mare, daca il prinde microbul.
Altfel, pt. chestiuni ocazionale, pt. transportabilitate in ideea ca mai iese in weekend la munte, sau ca sa nu se incurce prea mult de el prin balcon, as zice ca o luneta pe o montura AZ e cel mai simplu. Ceva cu obiectiv de 50-80mm cred ca poti gasi la jumate din buget. Poate nu e instrumentul perfect dar oricum nici nu exista asa ceva, insa ai un pachet mic, usor, transportabil, si daca il folosesti in limitele lui poate fi destul de util.
La aperturi mici parca nu m-as incurca cu un reflector.
De exemplu:
http://skywatcher.ro/SK/SK607AZ2.htm
http://skywatcher.ro/SK/SK705AZ3.htm |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|