| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Virgil Radu Membru

Data inscrierii: 02 Dec 2013 Mesaje: 15
|
Trimis: 09 Dec 2013 12:23 Download mesaj |
| Titlul subiectului: incepator-achizitie telescop |
|
|
|
Va salut,
Doresc daca se poate un sfat pentru achizitia unui telescop deoarece sunt nou in bransa si n-am mai avut pana acum. Eu m-am gandit la un Telescop Skywatcher 130/900 EQ-2 pentru inceput, voi ce spuneti, se merita? Nu as vrea sa iau unul mai scump mai ales ca nu sunt initiat si n-o sa stiu ce sa fac cu el. Astept sugestii! Multumesc. |
|
| Sus |
|
 |
tavi 84 Membru

Data inscrierii: 28 Iun 2013 Mesaje: 563
|
Trimis: 09 Dec 2013 13:14 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Mai bine ai lua cu cei 900 de lei,daca nu-ti convine ceva la mana a doua,o luneta,care e mai usor utilizabila de un incepator,cum e cea Skywatcher de 90/900 pe AZ3 sau cea 80/400 pe AZ3.Ambele vin cu o montura care merita pastrata si e usor de folosit.Chiar si telescopul de 114/500 pe EQ1 imi pare mai bun(e si mai ieftin),avand oglinda parabolica(nu sferica),care ar trebui sa suporte mariri mari(ca si luneta de 90/900)si fiind potrivit pentru observatii de camp larg la DSO(asemanator cu cea de 80/400).Evident pentru un inceput e bun si un binoclu cu care sa inveti cerul. _________________ Pentax SP 20X60 WP |
|
| Sus |
|
 |
lentilozaur Membru

Data inscrierii: 13 Aug 2009 Mesaje: 741
|
Trimis: 09 Dec 2013 15:17 Download mesaj |
|
|
|
| Daca te hotarasti sa mergi pe un newtonian "de la magazin", ti-as recomanda Skywatcher Explorer 130/650 are oglinda parabolica, este destul de portabil si mi-a facut o impresie buna. In gama lui de pret este un fel de "best-buy" sau raport pret/calitate optim (ati producatori cum ar fi Celestron il fabrica cu oglinzi sferice si e mai scump). Cred ca merita usoara diferenta de pret de cateva zeci de euro fata de optiunea ta. Cu un set de huse potrivite te poti deplasa usor cu el chiar daca nu ai masina (tub in mana trepied in spate sau invers). Si la mana a doua il gasesti la preturi accesibile. |
|
| Sus |
|
 |
Virgil Radu Membru

Data inscrierii: 02 Dec 2013 Mesaje: 15
|
Trimis: 09 Dec 2013 15:48 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc pentru sfaturi, as fi de accord si cu second hand dar n-am gasit nimic. Cred ca asa cum a zis adrian.b e mai bun Explorer-ul 130/650 decat 130/900. Astept si alte comentarii daca mai doreste cineva sa dea o parere unui neavizat ca mine.  |
|
| Sus |
|
 |
sternchen Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012 Mesaje: 1005
Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?! Localitate: austria
|
Trimis: 09 Dec 2013 15:53 Download mesaj |
|
|
|
| O luneta acromata de 90-100mm poate fi mai calitativa decat un newton mai mic de 6" |
|
| Sus |
|
 |
StarChild Membru

Data inscrierii: 29 Mar 2011 Mesaje: 1636
Motto: tata si sot in primul rand...restul neesentiale... :-) Localitate: Timisoara
|
|
| Sus |
|
 |
|