Salut!
M8+ M20. Captura facuta pe 15 iunie(practic 16 pe la ora 1). 26x120" ISO 800, Canon 1100D(mod)+TS 80ED(FL=448mm cu 0,8xFR/FF).HEQ5(EQMOD);ghidaj 50mm finder+Alccd5+PDH. As fi vrut mai multe cadre, dar fereastra optima este mica(inainte si dupa meridian). Dupa ce imi vine noul telescop(newt SW 150/750PDS) as vrea sa mai incerc din nou nebuloasele din aceasta zona(daca vremea imi va permite).
Cer senin!
Marius
Mutumesc. I-am alocat prea putin timp atat la captura cat si la procesare. Este mult mai multa nebulozitate in zona(H-alpha) decat am putut captura. Mi-ar fi trebuit un timp mai lung de expunere(dar fara poluare luminoasa) si /sau o apertura mai mare.
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta?
Si mie imi place cum au iesit ... incearca sa fi mai putin agresiv cu prelucrarea! _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro
Ai dreptate. Am folosit "Local Contrast Enhancement" din " Astronomy Tools" pentru evidentierea detaliilor din nebuloase dar are ca efect secundar un "look" agresiv. Am incercat sa-l mai inmoi cu noise reduction, dar...hmm.
Si mie imi place cum a iesit, si te felicit. Cum spunea si Marian, un pic cam prea agresiv, contrastul respectiv ti-a cam taiat din histograma si o parte din partea mai debila a nebuloasei, sunt convins ca poti scoate un pic mai mult din ea.
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum