Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
lentilozaur Membru

Data inscrierii: 13 Aug 2009 Mesaje: 741
|
Trimis: 08 Iul 2013 21:45 Download mesaj |
Titlul subiectului: Obiective IOR |
|
|
|
Vand cateva obiective cinematografice care pentru mine au prezentat interes din punct de vedere al adaptarii pentru fotografie.
Obiective IOR Dialux - 210mm f/4.5. impreuna cu camasa din aluminiu cu elicoid. Pentru grosismente mici poate fi folosit pentru a face un finder. Sunt doua obiective ceva mai rare. Camasa se poate strunji si aveti si corpul finderului. Celula este prinsa in camasa cu stifturi filetate. Nu le-am desfacut asa ca nu stiu formula optica. Se vorbea pe forum despre triplete Taylor la un moment dat. Nu stiu daca este foarte corecta descrierea. Stare foarte buna. 2 bucati – 40RON fiecare sau 70RON impreuna + transport
Obiective IOR Supercin 2 - 50mm f/1.4 . Pot fi folosite elementele optice pentru a face oculare Ramsden (cate doua din fiecare pereche) sau pentru a le folosi direct ca ocular de 50mm dupa o usoara transformere (personal nu recomand asta din cauza numarului mare de elemente). Am desfacut la un moment dat unul de curiozitate si are in componenta 4 elemente optice si distantierele aferente. Primul si ultimul element sunt lentile plan convexe. Intre ele se afla un dublet si un menisc divergent.
2 bucati – 20RON fiecare, 1 bucata cu o usoara zgarietura pe lentila frontala (3mm) 15RON sau 50RON impreuna + transport Dau bonus la pachet inca un supercin incomplet din alta generatie.
Nu mai stau sa fac fotografii decat daca este cineva interesat. Discutam pe privat. Multumesc. |
|
Sus |
|
 |
lentilozaur Membru

Data inscrierii: 13 Aug 2009 Mesaje: 741
|
Trimis: 09 Iul 2013 08:36 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Pentru ca este posibil ca anuntul de mai sus sa creeze confuzie trebuie spus ca am comunicat caracteristicile obiectivelor in stilul utilizat in fotografie si anume focala si apoi raportul focal. Multumesc. |
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2822
|
Trimis: 09 Iul 2013 18:17 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|