Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
ARTHUR Membru

Data inscrierii: 22 Apr 2013 Mesaje: 22
|
|
Sus |
|
 |
dan.smarandoi Membru

Data inscrierii: 10 Iul 2007 Mesaje: 134
|
|
Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010 Mesaje: 2943
Motto: telescopul scuza mijloacele Localitate: Shatra Neamtz
|
Trimis: 27 Aug 2013 23:41 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Exact pentru ce am dat click la link-ul de mai sus , nu am gasit :''camp vizual aparent --canci''  _________________ Hai noapte , hai !! |
|
Sus |
|
 |
ARTHUR Membru

|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11323
|
Trimis: 28 Aug 2013 11:16 Download mesaj |
|
|
|
Ai vazut ce greutate au? Iti trebuie trepied, deja la 25x e mai convenabil o luneta, un binoclu e bun cat timp e mic si usor, parerea mea. |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6903
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
|
Sus |
|
 |
ARTHUR Membru

|
Trimis: 28 Aug 2013 12:02 Download mesaj |
|
|
|
da. am trepied si intentionez sa-l folosesc. Nu ma feresc de trepiede. Momentan detin un 9x63 fara filet pt montare pe trepied si dupa 10 secunde de tinut in mana simt nevoia sa-l pun pe trepied pt ca imaginea nu sta. Asa ca, ori imi iau un 10x50, ori un 15x70, tot folosesc trepiedul. De asta ma gandeam la 15x70 sau la cel 20x90. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 28 Aug 2013 12:29 Download mesaj |
|
|
|
Daca ai deja trepied si binoclu dece mai vrei altul? Gasesti o solutie pt. al monta pe trepied si gata, mai bine pastrezi banii pt. alte chestii. |
|
Sus |
|
 |
ARTHUR Membru

|
Trimis: 28 Aug 2013 14:13 Download mesaj |
|
|
|
1. 9x63 nu e tocmai un binoclu stralucit cand vine vb de astronomie - 7mm exit pupil - contrast slab;
2. nu are filet pt fixare pe trepied, eu nu sunt foarte inventiv iar plasticul din care e facut nu te ajuta prea mult cu eventuale adaugiri si corectii de natura mecanica;
3. pot sa vand 9x63 -ul si sa-mi recuperez mare parte din bani;
4. bugetul imi permite.
5. un SkyMaster 15x70 e cu 100 de lei mai ieftin decat ce am eu acum.  |
|
Sus |
|
 |
ARTHUR Membru

|
Trimis: 28 Aug 2013 15:03 Download mesaj |
|
|
|
Dragos, crezi ca TS Marine 15x70 isi merita banii cand il compari cu SkyMaster 15x70?
TS Marine 349 euro.
Celestron SM 408 LEI. |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6903
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 28 Aug 2013 15:48 Download mesaj |
|
|
|
Eu personal nu sunt adeptul binoclurilor. Am unul singur, si ala cam prapadit. Si mai ales cand costa multi bani. Dar de acest binoclu am ramas uimit. Am pus pe trepied trei binocluri. Acest TS Marine de 10x50, un 15x70, parca Celestron, si un 20x80, nu mai stiu ce marca. Am ramas cu senzatia clara ca TS da aceeasi rezolutie ca cel de 20x80, dar cu imagine mai vie, mai contrastanta, si clar peste rezolutia celui de 15x70. Poate e greu de crezut, dar asta a fost senzatia. Vedeam clar detalii mai fine prin TS. A mai fost un membru al forumului in acea zi, Alex Savin, si poate sa iti spuna si el impresiile lui.
Dar cum tu esti din Bucuresti, iti e usor sa te duci acolo, si sa compari, mai ales ca sunt multe altele in magazin.
PS. Am uitat sa spun ca am avut un Celestron 15x70. Dupa vreun an de utilizare, nu a mai fost bun decat de piese, ca pierdea colimarea. Dar poate am avut eu ghinion. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
ARTHUR Membru

|
Trimis: 28 Aug 2013 16:03 Download mesaj |
|
|
|
Si eu am ajuns in situatia de a cauta binocluri mai mari dupa ce am tras concluzia ca nu gasesc niciun telescop bun pt DSO care sa fie si portabil.
O sa ma duc intr-un magazin astronomic aici in Bucuesti ca sa ma dumiresc ce si cum. Am vazut ca toti lauda acest binoclu SM 15x70 ca e bun ca raport calitate-pret. Adevarul e ca e suspicios de ieftin. Ar putea fi deci o problema de durabilitate a materialului.  |
|
Sus |
|
 |
ARTHUR Membru

|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 28 Aug 2013 19:11 Download mesaj |
|
|
|
ARTHUR a scris: | Si eu am ajuns in situatia de a cauta binocluri mai mari dupa ce am tras concluzia ca nu gasesc niciun telescop bun pt DSO care sa fie si portabil. |
ED-ul de 80 are 2.5 kg, unele din binoclurile enumerate de tine au si 3.5kg. Daca nici asta nu e bun la DSO, ce pot sa zic . E mai lung putin decat un binoclu (cam 50cm), necesita un trepied mai bun fata de un binoclu, pretul e periculos de aproape de un binoclu, vad ca deja ajungi la preturi de 1300lei, second s-a vandut un astfel de refractor si cu 1000lei, e drept cred ca n-avea diagonala si oculare.
Fa o vizita aici http://instrumenteoptice.ro/ are magazin aproape de Bucur Obor spre Iancului. |
|
Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010 Mesaje: 2943
Motto: telescopul scuza mijloacele Localitate: Shatra Neamtz
|
Trimis: 28 Aug 2013 19:28 Download mesaj |
|
|
|
Amicul OptikOla a gasit in bazarul din Bacau un tub tronconic tras in cauciuc verde , provenit de la un binoclu 20X80 .
Obiectivul nu avea sticla zgariata dar lipsea antireflexul de pe exterior iar cel de pe flint era julit rau in toate directiile.
L-am luat la mine sa vad ce se mai poate face cu el. Focala s-a dovedit a fi de 320 mm , deci f/4 !!
Dezamagire totala . Am indepartat cu acid azotic restul de coating de pe R4 si cu ocazia asta am constatat ca nu era un antireflex verde in adevaratul sens ci un ruby-coating depus invers , daca pot sa ma exprim asa.
Privit prin crown , coating-ul aparea verde dar din spate era colorat magenta
Dupa curatare am facut un test pe hartie milimetrica si am constatat un defect grav de executie , chiar in zona centrala a dubletului , pe un diam. in jur de 15 mm.
R1 si R4 parand a fi in regula , defectul poate fi o umflatura centrala pe R3 sau o adancitura pe R2.
La mai mult de 15X , imaginea prin el devine cetoasa , lipsita de contrast , si cred ca e rezultatul unei subcorectii babane peste care e suprapusa focala prea lunga a zonei centrale care face distorsiune in forma de butoi pe hartia milimetrica.
La 10X , prin ocularul meu cu camp concav , apare foarte clar defectul zonei centrale , care nu poate fi focalizata nicicum. Parca ar fi pus cineva un mic menisc corector tip Konig imediat in fatza obiectivului.
Crown-ul mai mic in diametru decat flint-ul , cu vreo 0,7 mm si lipit excentric , dar asta poate sa nu fie neaparat un defect.
Celula obiectivului , absolut oribila , din cel mai prost plastic , fara inel de fixare , lentilele fiind tinute in loc cu ceva asemanator adezivului 'CODEZ' , din ala pentru tuburile PVC de la instalatii sanitare. Si mirosul era acelasi.
Si asta fiind doar o bucatica de binoclu.
Ma intreb ce porcarii as mai fi gasit daca as fi avut pe mana toata panarama. _________________ Hai noapte , hai !! |
|
Sus |
|
 |
|