Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
14august_0103.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 234498
Numar de utilizatori inregistrati: 2845
Cel mai nou utilizator inregistrat: Liviu144
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Binoviewer William Optics

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Review instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
emilf
Membru
Membru

Data inscrierii: 11 Mai 2010

MesajTrimis: 26 Oct 2012 10:39 Download mesaj
Titlul subiectului: Binoviewer William Optics
Raspunde cu citat (quote)

Salutare tuturor !
Intrucit sint fan impatimit al observatiilor vizuale, m-am documentat bine si am cumparat in final un binoviewer de la William Optics.(http://www.williamoptics.com/accessories/binoviewer_features.php).
Am trecut cu bine si de ''blestemul instrumentelor noi", adica am avut cer senin ca sa il pot testa.
Prima proba a fost facuta la Luna, WOW, incredibil cite detalii am perceput, imaginea este pur si simplu ametitoare lasind impresia ca este tridimensionala adica nu priveam un disc ca la un ocular ci o sfera cu detalii pronuntate, Jupiter isi arata de asemenea detaliile in toata splendoarea.
Pentru deep sky nu ma pot pronunta inca si voi trage concluziile in noptile fara Luna, dar o prima constatare este o scadere mica a luminozitatii.
Dispare discomfortul creat de inchiderea unui ochi si reprizele de privit cresc foarte mult fara sa mai intervina oboseala ochilor, informatia primita de la instrument este completa.
Ocularele si corectorul Barlow din dotare sint de calitate foarte buna, oferind cimp larg si imagini sharp.
Ca si compatibilitate cu reflectorul de 203 /1200 mm ar fi necesar ca focuserul sa mai intre in tub catre secundara, lucru constatat cu adaptorul de 1,25 standard cu posibilitatea de a-l inlocui cu unul mai scurt, dar in cazul meu avind sistem truss am colapsat barele cu 2,5 cm si am obtinut focus optim fara vignetare.
In concluzie sint chiar impresionat de acest binoviewer si sint multumit de efectele sale.

Membru
Membru

Data inscrierii: 01 Oct 2012

MesajTrimis: 15 Iul 2013 23:02 Download mesaj
Titlul subiectului:

L-ati comandat direct de pe acel site? In cat timp a ajuns? Vine direct acasa? Mai trebuie platita vreo taxa pt ca e cumparat din strainatate?
Sus
emilf
Membru
Membru

MesajTrimis: 15 Iul 2013 23:30 Download mesaj
Titlul subiectului:

L-am cumparat de acest comerciant:(http://www.ebay.com/itm/William-Optics-Bin...232d11eb59), la care se adauga taxele vamale care nu fac rabat de la faptul ca noi vrem sa folosim unele produse in scop personal cu caracter stiintific, ci nu comercial, dar este posibil sa ai alt noroc la vama.
A sosit ne-asteptat de repede, vre-o 7-9 zile, dar se merita sa cumperi asa ceva, crede-ma este indispensabil, pasesti in alta lume a observatiilor vizuale.

Membru
Membru

MesajTrimis: 15 Iul 2013 23:46 Download mesaj
Titlul subiectului:

Atentie!
Revin cu observatia ca aceste dispozitive consuma traseu optic, adica daca il folosesti trebuie sa deplasezi planul focal catre primara, cu alte cuvinte trebuie sa duci cursa focuserului mai jos decit este normala, de aceea se dau la pachet acele corectoare (cum este in cazul meu de 1,6x) dar este posibil ca la unele intrumente sa nu fie suficienta si se poate folosi barlow 2x, dar se duce naibii focala deci cam este necesara o proba pe intrumentul tau inainte de achizitie.

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Review instrumente

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro