Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
Montura_tip_Vixen_Porta-2.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 233973
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

TS APO 65 Quad - First Light

Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

AstroFoto - avansati

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
BMB
Membru
Membru

Data inscrierii: 03 Sep 2009

Motto: Romania e frumoasa ..pacat ca e populata.

MesajTrimis: 12 Feb 2013 22:04 Download mesaj
Titlul subiectului: TS APO 65 Quad - First Light
Raspunde cu citat (quote)

Recent, de o saptamana, am primit in sfarsit (dupa ceva probleme de logica/inteligenta/interes din partea curierului) coletul cu inlocuitorul ED 80-ului.
E vorba de un "quad" APO de la TS.
Primul test insa l-am realizat aseara, dupa multe nopti de cer "dusmanos". Si ca sa fie totul "perfect", instrumentul mai are si celebra problema de care am tot citit pe WWW, si anume astigmatismul datorat contractarii la frig a celulei de prindere a ultimului element.
Mai multe am scris aici:

http://maximusphotography.wordpress.com/20...arie-2013/

Unul dintre primele rezultate, de pe cerul suburban de care am parte, si in conditii de urmarire fara guiding via PHD (plus poluare luminoasa, ..tot tacamul) e atasat la acest mesaj.

Sunt 22 de cadre a cate 110-130 secunde la ISO 1600 cu Canon 550D, plus inca 6 cadre a cate 30 secunde pentru regiunea centrala.
Ei bine da: stelele sunt triunghiulare !!

De asta am si lasat imaginea mica, si tot de asta nici nu am insistat mult cu procesarea. Poate era mai bine daca o redimensionam la 320x200 pixeli !

Una peste alta, ceea ce imi place la micul refractor (sunt totusi cateva lucruri): campul, focuserul si portabilitatea. Pe un cer "serios" cred ca adevaratul potential o sa se arate. Daca nu ar avea astigmatism evident...
Deocamdata astept...

Dovada ca si nemtii o dau in bara, uneori prea grav. Cum naiba o "chinezarie" de ED 80 a fost buna de la inceput iar o "treaba nemteasca" e buna de sters la....
Cu alte cuvinte, sa nu mai aud de "e Zeiss frate" ca nu mai inseamna nimic (cel putin pentru mine !).

Max

m 42 an.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  482.8 kb
 Vizualizat:  de 4818 ori

m 42 an.jpg

Ultima modificare efectuata de catre BMB la 12 Feb 2013 22:09, modificat de 1 data in total
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 12 Feb 2013 22:08 Download mesaj
Titlul subiectului:

Mie-mi plac stelele, arata mai curand a inimioare, ca tot e valentine day Smile.
Nu poti pune o rezistenta care sa incalzeasca celula si sa nu mai preseze pe lentila?
Sus
BMB
Membru
Membru

MesajTrimis: 12 Feb 2013 22:15 Download mesaj
Titlul subiectului:

CORECT Valy. Si ce fac, cumpar un Opel sa-i pun motor de Hummer ?
Ideea ta am regasit-o si pe alte site-uri dar totusi...tie iti convine sa dai o gramada de bani si sa o "innadesti" cu rezistente pentru ca un a-tehnic nu a gandit bine treaba de la inceput ?
Mie nu.

Mersi de sfat, e unul practic, insa astept sa vad ce imi mai raspund TS-istii. Deocamdata am doua variante: una sa imi dea metoda de remediere (daca e abordabila de mine fara probleme) ori sa il trimit inapoi. Iar 3 saptamani..parca nu as sta dar...daca altceva nu am ce-i face..

Max

PS: Negativitatea din mesaj nu ti-e adresata tie Valy, evident. Dar parca vad ca si aia de la TS imi dau un raspuns asemanator.
Apropo, uite ce mi-au scris azi:
"ah this problem is very clear, the cell is too strong so because of the low temperatures the cell maces a pressure to the lens. We can solve the problem. But for this, we need the telescope here"
Sus
ursamajor
Membru exclus
Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010

Motto: Start spre viitor...

MesajTrimis: 12 Feb 2013 22:22 Download mesaj
Titlul subiectului:

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Membru
Membru

MesajTrimis: 12 Feb 2013 22:29 Download mesaj
Titlul subiectului:

Mersi.
Sincer sper sa ai dreptate sa fie macar in parte facuta in China (eventual celulele lentilelor!). Asa mai am si eu o motivatie de ce are asemenea probleme. Totusi, din cate am tot cautat, e "made in Germany"...Motiv pentru care am si optat sa iau modelul asta.

Max
Sus
jimao22
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010

Motto: [descopera lumina]

MesajTrimis: 12 Feb 2013 22:49 Download mesaj
Titlul subiectului:

Sunt foarte misto topicurile tale, Max, mai ales astea unde prezinti sculele. Dar mai bine le puneai la Review Instrumente, era mult mai potrivit acolo. Le gasea oricine interesat imediat.
Sus
nobody
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 12 Feb 2013 22:52 Download mesaj
Titlul subiectului:

TS e OEM chinezesc. Doar eticheta e eventual nemteasca Confused
De ce crezi ca-i (mult) mai ieftina decat Zeiss sau Takahashi ? De florile cactusului ? Rolling Eyes
Sus
zoth
Membru
Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

MesajTrimis: 12 Feb 2013 22:54 Download mesaj
Titlul subiectului:

Max, luneta asta e facuta tot in china, nu are nimic nemtesc in ea. Si totusi asta nu e o tragedie, sunt si lucruri chinezesti bune, mai putine dar sunt.

Hai sa vin si cu ceva incurajator pentru tine, ceea ce se vede pe imagini nu este astigmatism ci optica deformata sau cum ii spun americanii, pinched optics. Opinia mea e ca lentilele sunt stranse prea tare in celule (ori cele de la obiectiv ori cea din corector). Daca presupunerea e corecta remediul e cat se poate de simplu, relaxarea inelelor de strangere.

PS. Ar fi indicat un test pe stea cu un ocular de focala mica apoi sa compari ce ai vazut cu imaginile din Suiter de la pag 149.

Multa bafta!

Membru
Membru

MesajTrimis: 12 Feb 2013 22:59 Download mesaj
Titlul subiectului:

Mersi zoth.
Ideea e ca asa au zis si cei de la TS. Acum ii astept pe ei cu solutia exacta, parca nu as vrea sa intru "in detalii intime" cu luneta inca. Daca imi descriu exact de unde si ce inele trebuiesc desfacute, e perfect. M-am uitat deja prin ea (nu e frumos dar asta e...) si sunt cateva piese foarte posibil lipite (celula lentilei de corectie, de unde se pare ca e problema). O sa ma mai documentez.

Se pare ca da, e made in China cum de abia acum am gasit...

Nobody: ti se pare chiar asa de ieftina pentru un 65 mm ? Mie nu.

Max Rolling Eyes
Sus
nobody
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 12 Feb 2013 23:00 Download mesaj
Titlul subiectului:

Un inel elastic nu ar ajuta ?

Sau incearca sa o trimiti inapoi pe banii lor.
Dar nu e corect sa-ti versi mania pe Zeiss.

Ultima modificare efectuata de catre nobody la 12 Feb 2013 23:03, modificat de 1 data in total
Sus
BMB
Membru
Membru

MesajTrimis: 12 Feb 2013 23:01 Download mesaj
Titlul subiectului:

Rog admin sa mute topicul pentru ca intr-adevar nu l-am amplasat bine. E mai potrivit mai bine la "Instrumente".

Max
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 13 Feb 2013 01:08 Download mesaj
Titlul subiectului:

Incercam sa te mai inveselesc, nu ca as fi de acord cu sarme si alte d'astea, ca doar nu-i dacie.
Probabil cel mai elengant e sa o duci (pe banii lor de preferat) si sa o rezolve. Insa aici am o curiozitate, poate Zoth ne lamureste: cat de strans sa stragna si inelele astea, totusi sunt destul de deformate stele? Iar de bagat in el nu e cam complicat, la sfarsit trebuie sa pui la loc patru lentile, si trebuie sa le pui si bine?
Spor.
Sus
Vlad
Membru
Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008

MesajTrimis: 13 Feb 2013 01:43 Download mesaj
Titlul subiectului:

cred ca in afara de problema astigmatismului, corectia este foarte buna pe toata suprafata imaginii.
Intr-adevar ar trebui sa-l trimiti inapoi si sa ceri sa-l schimbe/repare. Tinand cont cum este vremea in Romania iarna, nu cred ca l-ai folosi mult pe frig, dar oricum nu se poate sa dai atatia bani pe ceva care nu merge bine.

Problema este de la asamblare, si materialele folosite pentru fixarea celulei, optica este chinezeasca insa intrebarea este, unde a fost asamblat? Tare mi-e mie ca daca scrie "made in Germany" pe el este pentru ca l-au montat acolo (si probabil focuserul este facut de ei), asa ca in acest caz vina este a nemtilor..
Sus
dragos.n
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 13 Feb 2013 02:36 Download mesaj
Titlul subiectului:

De cand am trecut de la instrumente facute de mine la cele cumparate, in speta chinezesti, ca altceva nu mi-am permis, si apoi m-am mai ocupat de mici sau mai mari reparatii la instrumentele altora, am vazut ca daca la capitolul optica chinezii stau multumitor, sau chiar foarte bine cate odata, la mecanica stau prost. Materiale de slaba calitate, piese subdimensionate, prelucrari imprecise.

Si daca la un newton sau un refractor lucrurile se pot remedia in casa, in mare masura, cand vine vorba de un quadruplet, e mai greu. Si momentan cred ca cea mai sigura treaba este sa-l trimiti inapoi. O sa te coste foarte probabil drumul dus intors, dar daca pe langa strangerea excesiva mai este si alt defect, cel putin nu risti sa-l desfaci si apoi sa ai mari probleme la alinierea lentilelor. Si probabil ca iti vor trimite altul in loc, pentru ca tinand cont de extinderea exploziva a gamei de produse din ultima perioada de la TS, am mari dubii ca ei fac asamblarea tuturor instrumentelor pe care le vand sub nume propriu.

Ce este interesant, si de studiat, este ca si alte refractoare cu mai multe lentile lansate de firme chinezesti par sa aiba probleme. Eu ne fiind pasionat de refractoare nu am stat sa ma interesez, dar am auzit ca cele cu 5 lentile lansate de SW sufera de nealinieri. O fi un virus Laughing

Membru
Membru

MesajTrimis: 13 Feb 2013 02:58 Download mesaj
Titlul subiectului:

Mersi Valy, Vlad si Dragos de sfaturi. Am reusit intr-un final, cu multa atentie (nu ca era mare filozofie dar e oarecum ascunsa "treaba") sa desfac celula lentilei de corectie din tub. Acum se vede si inelul de retinere al lentilei. Insa mai mult de atat nu ma bag. Cel putin pana nu aud ceva clar de la TS.
Culmea ca sunt semne de umblare clare in interior (cam neglijenti chinezo-nemtii astia) si la interior cu ceva zgarieturi fine.
Toate informatiile de care dispun pana acum duc la simplul fapt ca e prea stransa lentila de corectie (a 4-a). Insa sincer, imi pare destul de mare deformarea stelelor. Ma gandesc ca daca ma duceam la un -15 grade crapa oare lentila ? ?? !!
In fine. Astept in continuare raspunsul "inginerului-tehnician" al TS si sa vedem ce solutie imi propune (tehnica). Daca nu se rezolva il trimit inapoi. Am tot cautat un "replacement" la ei pe site in caz ca ma razgandesc, la acelasi pret, insa una peste alta eu tot 65-ul Quad il vreau. Altfel solutia era sa trec inapoi pe un ED 80 (nu SW), insa cum proaspat l-am dat pe al meu pe doar 10 mil tub plus 4.5 mil corector...parca nu as da dublu pe "same thing"...
In fine...din nou.

Astept.

Max
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   AstroFoto - avansati Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 4

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact