Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
Pamintul_se_roteste.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 234493
Numar de utilizatori inregistrati: 2845
Cel mai nou utilizator inregistrat: Liviu144
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Review binoclu Celestron Upclose G2 8x40 Porro

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Review instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
bogdan
Membru
Membru

Data inscrierii: 05 Ian 2010

Motto: keep passing the open windows

MesajTrimis: 10 Apr 2013 01:30 Download mesaj
Titlul subiectului: Review binoclu Celestron Upclose G2 8x40 Porro
Raspunde cu citat (quote)

Salut! Mentionez din start ca durata testelor a fost de sub o saptamina, iar in toata perioada conditiile meteo au fost nefavorabile observatiilor astronomice. Totusi cred ca am adunat destule pareri despre acest binoclu ca sa pot inchega un scurt review. Sper sa fie destul de obiectiv incit sa poata fi si util.

Poze cu binoclul din unghiuri variate pot fi vazute aici.

Nota finala: 2
(pe o scara de la 1 la 10, unde 1 inseamna "dezastru" si 10 "perfect")

Fisa tehnica poate fi gasita pe site-ul producatorului, aici. Pe scurt, este vorba de un binoclu 8x40 cu prisme Porro si sticla Bak7, acoperita multi-strat (multi-coated), cu cimp angular larg (FOV) de peste 8 grade, cu greutate in jur de 800 de grame, ce se gaseste in comert la pret de sub 200 lei.

Calitatea imaginii nu rezerva surprize, fiind destul de modesta dar, in acelasi timp, acceptabila pentru tipul si pretul acestui model. Desi cimpul de vizibilitate este larg, imaginea clara se formeaza doar in partea centrala si ocupa aproximativ 50-60% din discul vizibil, degradindu-se din ce in ce mai tare spre margini. Stelele (am putut sa vad doar una, printre nori) apar punctiforme in centru si devin distorsionate spre marginea cimpului si defocalizate. Exista aberatie cromatica (violet/galben) care uneori poate fi destul de deranjanta, vizibila in special la contraste puternice. Testele de colimare au fost pozitive. Pupilele de iesire au forma de romb, iar suprafetele optice dau reflexii verzi/albastre - se pot vedea in poze, aici si aici. Conditiile in care am folosit binoclul au fost semi-variate, ziua (innorat tot timpul) uitindu-ma la pasari, padure, oameni, cladiri, etc, iar seara/noaptea la luminile orasului si la Regulus, unica stea vizibila.

Mecanic, binoclul se prezinta rezonabil, cu exceptia unui defect major de proiectare - dupa parerea mea (abordez mai indata subiectul). Rotita de focalizare centrala se misca sigur, destul de greu pentru a nu se deregla la o simpla atingere, dar nici prea greu pentru a fi incomoda. Ocularul drept are reglaj pentru dioptrie, care, desi n-am probleme de vedere, a trebuit reglat spre limita +. Relieful ocular mi s-a parut suficient (12mm), n-am avut probleme cu asta, dar nu port ochelari. Desi in micul manual se vorbeste de protectii de cauciuc retractibile pentru oculare, nu sint prezente la modelul asta. Reglajul pentru distanta interpupilara mi s-a parut, de asemenea, ok. Bratele care conecteaza ocularele de reglajul de focalizare central sint, din pacate, proiectate prost, mult prea subtiri pentru a oferi rigiditatea necesara intregului ansamblu: oculare - focalizare - obiective. Aceste brate din material plastic de aproximativ 1mm grosime flexeaza individual sub presiune, fortind ocularele sa culiseze in interiorul sau exteriorul tuburilor obiectivelor. Puteti vedea aici "fenomenul", exemplificat intr-un scurt film. Revenirea bratelor nu se face cu precizie in acelasi punct, iar dioptrul de pe ocularul drept va trebui reglat foarte des. Presiunea sub care flexeaza bratele nu trebuie sa fie mare, punerea sau scoaterea capacelor ocularelor fiind suficienta pentru a o produce. In plus, orice bruscare ar putea conduce la ruperea bratelor respective. Puteti vedea aici si aici aspectul bratelor.

Pachetul contine urmatoarele accesorii:
- geanta pentru transport din material sintetic textil (nu ofera protectie la socuri)
- curelusa de prindere a binoclului pentru git
- capace individuale pentru obiective si oculare, fara prinderi
- material de curatare pentru elementele optice - de slaba calitate, nu recomand sa se curete cu asa ceva obiectivele
- manual instructiuni generice

Ca o concluzie, daca nu ar fi fost problema cu bratele flexibile, as fi acordat nota 4, poate 5, binoclului (desi notarea asta a mea n-are mare valoare, imi dau seama, pentru ca n-am pus mina vreodata pe un binoclu de nota 8, 9 sau 10 si nici n-am mare experienta in general, dar...) si l-as fi pastrat.

Numai bine!
Bogdan

bino00.jpg
 Descriere:
pachetul Celestron Upclose G2 8x40
 Marime fisier:  279.13 kb
 Vizualizat:  de 1848 ori

bino00.jpg

Sus
bogdan
Membru
Membru

Data inscrierii: 05 Ian 2010

Motto: keep passing the open windows

MesajTrimis: 16 Apr 2013 11:05 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Mic update. Versiunea mai veche a binoclurilor UpClose era realizata mai solid. Am discutat cu cineva care are un UpClose 8x40 dinainte de G2, iar bratele cu problema nu flexeaza individual. E drept, sub presiune se afunda pe obiective, dar o fac ambele, simultan (aluneca pe sistemul de focalizare central).
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Review instrumente

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum